Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Kapetanakis

Ματθαίος Καπετανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή ηλικία έζησε οικογενειακά στη Γαλλία, όπου σπούδαζε ο πατέρας του. Έμαθε σχεδόν ταυτόχρονα την ελληνική και γαλλική γλώσσα και αργότερα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με την πάροδο των χρόνων έγινε πολύγλωσσος, μαθαίνοντας αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Εργάστηκε επί μία δεκαετία ως τηλεοπτικός ρεπόρτερ, εικονολήπτης και μοντέρ, κάτι που του επέτρεψε, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, να παράξει τα τελευταία χρόνια και ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν σε φεστιβάλ ανά την Ελλά-δα, αποσπώντας και βραβείο. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Δημόσια Οικονομική στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή, ενώ το 2020 ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές στην Ανθρωπολογία, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στο Κεμπέκ του Καναδά. Πρόκειται για έναν ανήσυχο κοινωνικό επιστήμονα σε συνεχή εντρύφηση με την επιστήμη και την τέχνη και με τον διάλογο ανάμεσά τους. Διατηρεί την ενημερωτική ιστοσελίδα cretedoc.org και πάντα έχει κατά νου σχέδια για κάποιο ντοκιμαντέρ, μια ταινία οπτικής ανθρωπολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Ματθαίος Καπετανάκης

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή...

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας της Κέρκυρας και είναι επαγγελματίας σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας. Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο τον έφερε πιο κοντά στο να κατανοήσει πώς σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μέσα από αυτήν άρχισε να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι έτσι ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους ηθοποιούς του για να αποδώσουν τους ρόλους που ο ίδιος σκηνοθετεί.  Εστιάζει στο πώς επηρεάζεται η ψυχολογία του θεατή, όταν παρακολουθεί διαφορετικές τεχνικές λήψης και επεξεργασίας ενός βίντεο έτσι ώστε να κατορθώνει να αφήνει το συναισθηματικό αποτύπωμα που επιλέγει σε κάθε του σκηνοθετική δουλειά.
Το 2021 πήρε τον τίτλο «Yoga Teacher Training 200Hr» και τον τίτλο του NLP Practitioner από την INLPTA. Με αυτούς τους δύο τίτλους εμβάθυνε ακόμα περισσότερο στην κατανόηση του ανθρώπινου συστήματος και έμαθε μέσα από βιωματική εκπαίδευση ακόμα περισσότερες και πιο δομημένες τεχνικές με τις οποίες μπορεί κάποιος να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τον αυτόματο πιλότο

Δημήτρης Γεωργοσόπουλος

Ο Δημήτρης Γεωργοσόπουλος σπούδασε στο τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας...

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων της βρέθηκε στη Λαμία για μία πενταετία και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ομώνυμο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική Παιδαγωγική από το ΑΠΘ. Βρίσκεται εδώ και δεκαεπτά χρόνια σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά σε σχολικές και φροντιστηριακές αίθουσες. Δίδαξε επί χρόνια την αγγλική και γαλλική γλώσσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Από το 2018 εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ02 σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στη Σάμο και από το 2023 υπηρετεί ως μόνιμη φιλόλογος στα Δωδεκάνησα. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο των Αδελφών Κυριακίδη με αντικείμενο την Παιδαγωγική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φυλάτος το πρώτο της εγχείρημα στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, ένα έμμετρο αυτοβιογραφικό παραμύθι αφιερωμένο στον γιο της, με τίτλο «Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα, Η γνωριμία». Το παρόν βιβλίο είναι ένα αλληγορικό διήγημα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

Δείτε τα βιβλία: Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα

  Η περιπέτεια της Υγείας

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και...

Mayrakis

Χαράλαμπος Μαυράκης

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η μαμά του χάρηκε πολύ που τον πήρε αγκαλιά γιατί επιτέλους θα σταματούσε να φτιάχνει αόρατα σχεδιάκια που τη γαργαλούσαν μέσα στην κοιλιά της. Με το που μπουσούλησε, μουντζούρωσε με επιτυχία εκατόν τριάντα δύo βιβλία των γονιών του. Έργα εκείνης της εποχής εκτίθενται στο Μουσείο Μουντζούρας και Βρεφικής Τέχνης. Στο δημοτικό ζωγράφιζε στα τετράδια του περισσότερο από όσο έγραφε και όταν γέμιζε τα τετράδια, ζωγράφιζε σαν άτακτο παιδάκι στα θρανία. Από τότε,ζωγραφίζει όπου βρει και με όποιον τρόπο μπορεί.Στην άμμο με ξυλαράκια,στο πιάτο με το μελάνι της σιουπιάς, στο χαρτί κουζίνας με μισοτελειωμένα στυλό.Έχει συμμετάσχει σε δώδεκα διαγαλαξιακές συλλογικές εκθέςεις ζωγραφικής και σε δύο χιλιάδες εκατόν έντεκα ατομικές,τόσο ατομικές που τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος.Καμιά φορά τα σχέδια του το σκάνε και τρυπώνουν σε παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

Χαράλαμπος Μαυράκης

Ο Μαυράκης Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια χαρούμενη Δευτέρα. Η...

Sofianidis

Πέτρος Σοφιανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει ακάθεκτος έως και σήμερα να την τριγυρίζει, χαμογελώντας και αναπνέοντας τον αέρα της. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη μουσική, όταν άρχισε να μαθαίνει από μόνος του κιθάρα. Με τα χρόνια, άρχισε να συνθέτει τα δικά του τραγούδια και το 2010 δημιούργησε μαζί με τους φίλους του, το rock συγκρότημα “Sparklight”.
Μαζί πραγματοποιούσαν ζωντανές εμφανίσεις, συνέθεταν μουσική και αποκορύφωμα ήταν η κυκλοφορία ενός single με τίτλο “Hard Road” το 2014. Ο ίδιος αργότερα, αποφάσισε να σπουδάσει μουσική τεχνολογία. Έκτοτε, συνθέτει και παράγει δική του μουσική, ως σόλο καλλιτέχνης, με το καλλιτεχνικό όνομα “Peter Rock”. Έχει κυκλοφορήσει διάφορα τραγούδια και video clip, σε συνεργασία με guest τραγουδιστές, κάνοντας εξολοκλήρου τη μουσική παραγωγή και σύνθεση ο ίδιος, στο προσωπικό home studio που διαθέτει. Στο κανάλι του στο YouTube, μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω. Παράλληλα, για περίπου τέσσερα έτη, έκανε την εβδομαδιαία, θεματική και χιουμοριστική εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο “Temple of Rock”, ενώ τη δεδομένη στιγμή είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στον Shook Radio 104,4, λέγοντας σε όλα τα μπουρμπουτζουλούκια ότι «να έχεις Fun, είναι το ΠΑΝ!».
Πρώτη επαφή με τη συγγραφή, είχε ήδη από το Γυμνάσιο, όταν εμπνεύστηκε και έγραψε μια δική του ιστορία. Ήταν η περίοδος κατά την οποία γεννήθηκε μέσα του η αγάπη για τη μυθοπλασία και τη συγγραφή, τις οποίες εξέλιξε με το πέρασμα του χρόνου. Ενδιάμεσα μάλιστα, κατάφερε και συνδύασε τις δυο του «αγάπες», καθώς έγραφε μουσικές παρουσιάσεις στο rock webzine “FeelARockA” για σχεδόν πέντε χρόνια.
Το 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας “Μαίανδρος- Το βουνό των Κενταύρων” και έναν χρόνο μετά επανήλθε με το δεύτερο μέρος που τιτλοφορείται “Ηρακλής – Το βουνό των Κενταύρων”. Το Β΄ Βιβλίο μάλιστα, βραβεύτηκε από το αναγνωστικό κοινό ως το Καλύτερο Βιβλίο Φαντασίας Έλληνα Συγγραφέα για το 2020, στο Fantasy Festival. Το 2022 έγραψε το τρίτο βιβλίο της τριλογίας και την ολοκλήρωση του νέου αυτού μύθου.

Δείτε τα Βιβλία:

Το βουνό των Κενταύρων: Ηρακλής

Το βουνό των Κενταύρων: Μαίανδρος

Το βουνό των Κενταύρων: Τιτάνες

Πέτρος Σοφιανίδης

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει...

Ιωάννης Ψύλλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο αναζήτησης της ζωής του, αν και χρόνια ήξερε ότι αυτό που έκανα σαν επάγγελμα δεν του ταίριαζε καθόλου.

Θεώρησε ότι η ενασχόληση του με αυτόν τον τομέα θα του πρόσφερε την οικονομική άνεση που ζητούσε εκείνη τη περίοδο. Αρχικά αυτό ήθελε και ξεκίνησε μαθαίνοντας διάφορες πρακτικές, όπως θεραπευτική μάλαξη, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικη μάλαξη κ.α. Γρήγορα όμως κυρίως λόγω των φανταστικών αποτελεσμάτων άρχισε να τον ενδιαφέρει ακόμη πιο πολύ ο συγκεκριμένος τομέας. Είχε την τύχη να βλέπει πολλά άτομα λόγω τουρισμού, οπότε απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνετέλεσε σε μεγάλες επιτυχίες, όπως όταν υποστήριξε μια ομάδα ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε να κερδίσει το βραβείο Guinness παίζοντας για τριάντα δύο ώρες συνέχεια χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, αλλά και στην συνεχή αναζήτηση για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά που είχε μάθει ήταν υπέροχα όμως περιορισμένα, γι’ αυτό και η διαρκή αναζήτηση του για μια πλήρη και πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδο ήταν επίμονη. Σε αυτή τη φάση της ζωής του θεωρούσε ότι ήθελε μια μέθοδο που να έχει και προγνωστικό κομμάτι και σκεφτόταν για την Ιριδολογία. Εκεί ήρθε το μήνυμα για την Ομοιοπαθητική από μια αξιόλογη κυρία και ιδιοκτήτρια μιας σχολής και το δέχτηκε με πολύ ενθουσιασμό.

Την Ομοιοπαθητική την αγάπησε από τη πρώτη στιγμή και παθιάστηκε στην κυριολεξία. Ο λόγος πιστεύει ήταν και είναι ότι ποτέ δεν την έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά. Το σύστημα της Ομοιοπαθητικής έχει ολιστική προσέγγιση φροντίζοντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Λίγα χρόνια από τότε που τελείωσα τις σπουδές του στην Ομοιοπαθητική η Σχολή αναγνώρισε το πάθος και τη δουλειά του και του ζήτησε να διδάξει. Από τότε που σπούδαζε Ομοιοπαθητική κατάλαβε ότι η βιβλιογραφία στα ελληνικά ήταν πολύ περιορισμένη. Έτσι επέβαλε στον εαυτό του να διαβάζει μόνο βιβλία στην αγγλική. Όταν ετοίμασε την διδακτική ύλη μετέφρασε γύρω στα 20 βιβλία. Θεωρούσε την Ομοιοπαθητική ολοκληρωμένη όπως την είχε διδαχτεί και προσπάθησε να μεταδώσει τις μεθοδολογίες και αυτό που όλοι αποκαλούν κλασική Ομοιοπαθητική. Δυστυχώς όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι σε αυτή την προσέγγιση υπάρχει ένα μεγάλο κενό, καθώς και ο ανασταλτικός παράγοντας άνθρωπος και η προσωπική θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις. Οπότε η αξιολόγηση και η εύρεση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος χωλαίνει θα έλεγε από προκαταλήψεις και υποθέσεις. Επίσης, η Ομοιοπαθητική με τον ‘κλασικό’ τρόπο προσέγγισης δεν μπορεί να σου δείξει ζωτικές ελλείψεις στον οργανισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις η παθολογία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Νους και σώμα συμπορεύονται και το θεραπευτικό σχήμα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα. Σε αυτή τη περίοδο αναζήτησης ήρθε ο Βιοσυντονισμός με τη συσκευή e-Lybra. Τη συγκεκριμένη μέθοδο την ερευνούσε τρία χρόνια πριν βάλει στην άκρη τον εγωισμό του και να δεχτώ ότι μια συσκευή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από αυτόν. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε τη συνεργασία μου με τη σχολή και διδάσκει μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων. Παράλληλα ξεκίνησε την καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών κυρίως ενδημικών της Κρήτης και της αρωματικής κρητικής τριανταφυλλιάς. Έχει στην κατοχή του ένα αποστακτήρα και ερευνά τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Ζει και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Δείτε το βιβλίο: Ιχνοστοιχεία της υγείας

 

Ιωάννης Ψύλλος

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο...

Sabina

Νίνα Σαβινά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα.
Έχω τελειώσει Νοσηλευτική, αποκτώντας αρκετές γνώσεις στον τομέα και μέλημά μου είναι να εξελίσσομαι συνεχώς. Από μικρή είχα τη συνήθεια να αποτυπώνω στο χαρτί ιστορίες φαντασίας.
Μέχρι που έβαλα στόχο να ολοκληρώσω μία από αυτές και να τη μοιραστώ μαζί σας.
Η αγαπημένη μου ασχολία τα τελευταία χρόνια είναι η οικογένειά μου. Η γραφή είναι και θα συνεχίσει να είναι μέρος αυτής.

Δείτε το βιβλίο: Ο κήπος με τα μαύρα τριαντάφυλλα

Νίνα Σαβινά

Ονομάζομαι Νίνα Σαβινά και είμαι γεννημένη στην Αθήνα. Έχω τελειώσει...

Kakogeorgiou

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε» Έψιλον, όπως κι της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας, γεννήθηκε στα Κύργια – Δράμας από Σμυρναίους πρόσφυγες γονείς. Υπηρέτησε τρία χρόνια ως αξιωματικός στις δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδασε στη Γερμανία. Δούλεψε τέσσερα χρόνια στο Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Πρόνοιας για τα θέματα των Ελλήνων εργαζομένων της Γερμανίας, πολύ λίγο καιρό στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως διευθυντής στην Υπηρεσία Εξωτερικού ΣΤΓ Α της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας. Πέντε χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν τις Τράπεζες Υποθηκών.

Το 1962 ίδρυσε την Ομάδα «Ε» Έψιλον αναπτύσσοντας μια αξιόλογη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το 2013 πέτυχε τη νομική αναβίωση της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας. Είναι δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων και συμπλήρωσε, μέχρι το τέλος του 2016, 509 Μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους. Οργάνωσε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα περίπου 300 εκδηλώσεις. Το 2010 βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί στο Sydney τρέχοντας τον Μαραθώνιο με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική εξάρτηση. Είναι ιδρυτής των δύο μοναδικών Ελληνικών ναών μετά από 2000 χρόνια.
Η ζωή του συγγραφέα, ενσαρκώνει ένα σκληρό και ατέλειωτο Μαραθώνιο με την ασπίδα και το δόρυ στο χέρι. Ένα αγώνα κατά του Αυγεία, κατά του Διομήδη, κατά των Κυκλώπων, κατά των Σειρήνων και κατά των μνηστήρων της Πηνελόπης – Ελλάδας. Μέχρι το 2010 συμπλήρωσε 505 Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με σκοπό να περάσει τα αλάνθαστα μηνύματα των αδιάσπαστων εννοιών του Ελληνισμού και του Αθλητισμού, που αμφότερα είναι ομογάλακτα τέκνα του πατέρα Έλληνα και της μητέρας Ορσηίδας. Το 2010 έτρεξε στο Sydney της Αυστραλίας για τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα και βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Δείτε το βιβλίο: Θεός Αλέξανδρος και γιος Θεού

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε»...

Katsonis

Λουκάς Κατσώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του. Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Δείτε το βιβλίο: Ψημένο κάστανο

Λουκάς Κατσώνης

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και...

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής γλώσσας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε από την ιδιωτική εκπαίδευση και από το 2005 ταξιδεύει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μέρη, σχολεία και ανθρώπους.
Συνεχίζει να φοιτά στους δρόμους της διδακτικής, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και τελευταία των λαϊκών παραμυθιών.
Zει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο —> 7×7=49

 

 

Χρυσάνθη Μιχλίζογλου

Η Χρυσάνθη Μιχλίζογλου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1973. Σπούδασε...

Katsari

Αφροδίτη Κατσάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αφροδίτη Κατσάρη είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ειδικευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών τεστ (ΛΑΤΩ, Detroit, Mαθηματικό κριτήριο Ουτρέχτης) και διαθέτει επάρκεια στον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων και στη χρήση του γλωσσικού συστήματος “Συμβολογράφος” και Makaton, καθώς και στη χρήση του συστήματος επικοινωνίας “The Grid 2”. Ασχολείται με την ειδική αγωγή 6 χρόνια. Έχει δημιουργήσει την εκπαιδευτική εφαρμογή Super Trofimakias, η οποία βρίσκεται στο playstore και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκμάθηση απλών συνταγών, ανάπτυξη λεξιλογίου, καθώς και στην αναγνώριση και εκμάθηση λαχανικών και προϊόντων που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και το μανάβικο. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στον Π.Ε.Σ.Ε.Α (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής), στο ikid (Κέντρα Ειδικής Αγωγής), καθώς και στις εκδόσεις Δίπτυχο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας.
Είναι δημιουργός του ιστολογίου http://easyteachgr.blogspot.gr/, που σκοπό έχει την παροχή υλικού για την ειδική αγωγή, καθώς και ενημέρωση για εκπαιδευτικά προϊόντα που υπάρχουν στο εξωτερικό και μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους ίδιους τους γονείς.

Δείτε το βιβλίο: Η άλφα βήτα αλλιώς

Αφροδίτη Κατσάρη

Η Αφροδίτη Κατσάρη είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει...

Nousias

Σωτήρης Νούσιας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελε πάντα να υπηρετήσει και να ακολουθήσει και η σπουδή στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του πρόσφερε τα «εφόδια» για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το «μεταπτυχιακό» στο αθλητικό ρεπορτάζ χρονικής διάρκειας ενός έτους τον έκανε να καταλάβει πως ο δρόμος για δημοσιογραφική καριέρα δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ενασχόληση και η τριβή του με την ποίηση εκπορεύεται από πάσης φύσεως βιωματικές καταστάσεις και συνοψίζεται στην κάθε ανάγκη του γράφοντος να μοιραστεί ότι τον χαρακτηρίζει. Αν η ποίηση είναι αυτό που χάνεται στην μετάφραση, πάντα αξίζει να προσπαθείς να ανακαλύψεις το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο. Κι αν αξίζει το τέλος, θα φανεί μόνο από την διαδρομή.

Δείτε το βιβλίο: Ζωή χωρίς όνομα

Σωτήρης Νούσιας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν...

Metaxa

Μαριάννα Μεταξά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στη συνέχεια στο
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Το βιβλίο “Γλυκιά μου Κέλλυ” είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, καθώς η γραπτή έκφραση ήταν ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε τοπική εφημερίδα και παίρνει ενεργό μέρος σε εκδηλώσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Δείτε το βιβλίο: Γλυκιά μου Κέλλυ

Μαριάννα Μεταξά

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο...

Papadaki

Ζωή Παπαδάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο τόπος καταγωγής της είναι τα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχει ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην όμορφη Μονεμβασία στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα». Η συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων αποκαλύπτει μια παιδική της πτυχή καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά της δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζεται σκληρά για να γίνει ολοένα και καλύτερη, και να τους προσφέρει ότι πιο όμορφο έχει στην καρδιά της. Στόχος της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και διαβάζοντας να λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τα καθοδηγεί!

Δείτε το Βιβλίο: Η ευχή της Αστεράτης

Ζωή Παπαδάκη

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο...

Ioanna Kotsoni

Ιωάννα Κοτσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου της Βαρβακείου Σχολής. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Διακόσμηση. Από το 2013 ξεκινάει σπουδές πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με σκοπό τη Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή, άρχισε να γράφει ποίηση επηρεασμένη από τα κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εργάζεται ως ηθοποιός και διακοσμήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ΑμεΑ.

Δείτε το βιβλίο: Ερωτική Βραδιά

Ιωάννα Κοτσώνη

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και...

Marougkas

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από το χαρακτήρα του. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική. Η συγγραφή κειμένων φανταστικού περιεχομένου είναι κατά τον ίδιο ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί, ενώ παράλληλα μπορεί να θίγει ζητήματα που τον απασχολούν υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας. Το έργο «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι το πρώτο βιβλίο με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό.

Δείτε το βιβλίο: Ασυνήθιστα μύρτιλλα

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και...

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του ίδιου τμήματος. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ., όπου ασχολείται με ζητήματα αναγνωστικής κατανόησης, επεξεργασίας μεταφορικού λόγου και ικανότητας συναγωγής συμπερασμών παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η διερεύνηση της σχέσης γλώσσας και συναισθήματος. Με γνώμονα τη συνεχή μάθηση και εξέλιξη, παρακολουθεί συνεχώς επιμορφώσεις, μεταξύ των οποίων η καινοτομία στην εκπαίδευση, η διοίκηση και οργάνωση εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά και η εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια, στην ελληνική, στην αγγλική και στην ισπανική γλώσσα.

Δείτε το βιβλίο: Ιδιωματικές εκφράσεις του θυμού

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του...

Γλύκα Κυλικλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στην ψυχολογία, στο mentoring, στην εποπτεία και στη συμβουλευτική. Έχει διδάξει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Ι.Ε.Κ. και είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει κάνει εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια με θέμα καινοτόμες διδακτικές πρακτικές. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών θεατρικών έργων, δύο εκ των οποίων έχουν βραβευτεί στους θεατρικούς αγώνες «Ακτίς Ονείρου». Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και έχει έναν ανεκπαίδευτο και ανεκδιήγητο σκύλο, τον Amstaf.

Δείτε το βιβλίο: Play the myth with mischief – Έναν μύθο θα σας διηγηθώ

Γλύκα Κυλικλή

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό...

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το Μάη του ‘59. Από την εποχή που θυμόταν τον εαυτό του, τον συνάρπαζαν τα παραμύθια και οι διηγήσεις, για νεράιδες και ξωτικά. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο, που αποφάσισε να γράψει και τα δικά του παραμύθια και ιστορίες.

Η αγάπη για την πόλη, που τον άνδρωσε, τον έκανε να ξεκινήσει, τις διηγήσεις του, απ’ αυτήν.

Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, τον συνάρπαζε πάντα η εξήγηση των μυστηρίων και η έρευνα. Τα ταξίδια του στην Ευρώπη και κυρίως οι σπουδές του στη Γαλλία, αποτελούσαν πάντα βασική πηγή έμπνευσης και φιλοσοφίας ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Το ναυάγιο

Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Ο Αναστάσιος Μπαλτζίδης γεννήθηκα έξι ώρες πριν την Ανάσταση, το...

Θάνος Καλδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973. Κατάγεται από την Πύλο Μεσσηνίας και επέλεξε η πρώτη συγγραφική του δουλειά, που κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό, να ξεκινήσει από τον τόπο καταγωγής του. Ζει και εργάζεται για πάνω από οκτώ χρόνια πλέον στο εξωτερικό, και η συγγραφή αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του μέσα για να ταξιδεύει.

Δείτε το βιβλίο: Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις

Θάνος Καλδής

Ο Θάνος Καλδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1973....

Nikolaou

Φώτης Νικολάου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος του I.A.T.A. (για αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία). Είναι κάτοχος διπλώματος επιπέδου Proficiency στην αγγλική γλώσσα.
Συμμετείχε σε σεμινάρια φιλοσοφίας και αστρονομίας και παρακολουθεί συχνά μαθήματα δημιουργικής γραφής.
Συμμετείχε στην Α’ ελληνική ανθολογία ποίησης του Φανταστικού «ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013) καθώς και στην Α’ ελληνική ανθολογία Scifaiku ποίησης
«VALLES MARINERIS» (Συμπαντικές Διαδρομές, 2013).
Η πρώτη βασική συλλογή πεζών ποιημάτων του «ΔΙΑΣΤΗΜΑ» εκδόθηκε το 2014. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με μικρά λογογραφήματα «ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ».
Δύο πεζά ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο αγγλόφωνο περιοδικό «PRACHYA REVIEW», ενώ κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε λογοτεχνικά έντυπα στο διαδίκτυο («ΒΑΚΧΙΚΟΝ» και «CHALICE»).
Τα πεζογραφήματα αυτά, «Το Γκράφιτι-Μυθιστορίες», αποτελούν την τρίτη του προσωπική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο: Το γκράφιτι

Φώτης Νικολάου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τουριστικά και είναι απόφοιτος...

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

Sanoulis

Δημήτρης Σανούλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν. Σπούδασε μουσική στο University of West London/London College of Music

DipLCM in Jazz Performance

DipLCM in Teaching, Popular Music Theory-Jazz Piano.

Δίνει ρεσιτάλ πιάνου και οργανώνει σεμινάρια και ομιλίες όπου του ζητηθεί.

Ζει με την σύζυγο του και την κόρη του στα Δωδεκάνησα στην Κω.

Δείτε το βιβλίο: Ο αυτοσχεδιασμός στη μουσική, στην τέχνη, στη ζωή

Δημήτρης Σανούλης

Ο Δημήτρης Σανούλης γεννήθηκε το 1975. Είναι υπάλληλος στο Πυροσβεστικό...

Sidiropoulos

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τις επαγγελματικές δράσεις, διδάσκοντας την οικονομική θεωρία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μετάδοση γνώσεων, σε νέους, τον βοήθησε να επινοεί τρόπους, απλούς στην παρουσίαση και ουσιαστικούς στην κατανόηση της επιστήμης.
Στη συνέχεια, μπήκε στον χώρο των επιχειρήσεων, συντάσσοντας μελέτες σκοπιμότητας επενδύσεων. Εργάστηκε ως εκπρόσωπος του Υπ. Ανάπτυξης (στην περιοχή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης), σε ρόλο εισηγητή χρηματοδότησης και διαπραγματευτή (σε δίκτυα επιχειρήσεων). Κατά την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου, εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων, σε χρηματιστηριακές εταιρίες. Η επόμενη (μετά την χρηματιστηριακή κατάρρευση) εποχή, τον βρήκε εργαζόμενο σε ιδιωτική τράπεζα, με καθήκοντα εισηγητή, στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Μετά από τόσα χρόνια, στην καρδιά των εξελίξεων, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για τα δρώμενα της οικονομίας, που συνοψίζεται στην άποψη: “Όταν θέλεις να μαντέψεις το μέλλον, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των ισχυρών”.
Δύο χρόνια πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στην “πρώτη αγάπη”, συνεχίζοντας την διδασκαλία οικονομικής θεωρίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Το 2014, ξεκίνησε την συγγραφή του έργου “Athens trade center: Προφάσεις & αίτια της οικονομικής κρίσης” προσδοκώντας να βάλει το δικό του “λιθαράκι”, στην οικονομική επιστήμη και στην ψυχή των ανθρώπων.

Δείτε το βιβλίο: Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά,...

Ιωάννης Λάμπρος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι Φιλόλογος, απόφοιτος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Β/θμια εκπαίδευση και επί είκοσι πέντε χρόνια ήταν Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.
Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, ενώ ασχολείται ενεργά με ζητήματα και δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του πλούτου, της ιδιαιτερότητας αλλά και των προβλημάτων
που αφορούν το περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και όλης της Μακεδονίας.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή παιδικών κειμένων προέκυψε από την αγάπη του για τα παιδιά και την ανάγκη τους μάθουν να “συνομιλούν”, αλλά και να κατανοούν τις διαστάσεις που υπάρχουν πίσω από τις εικόνες και την ωραιοποιημένη βιτρίνα των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω τους.
Ελπίζει ότι οι μελλοντικές γενιές θα είναι πιο δραστήριες απέναντι στα παραπάνω θέματα.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου – Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα

Ιωάννης Λάμπρος

Ο Ιωάννης Λάμπρος, γεννήθηκε και ζει στην Β.Α. Χαλκιδική, είναι...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

Kotsi

Σπυριδούλα Κώτση

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σπυριδούλα Κώτση είναι ειδική Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και εργάζεται ως επιμελήτρια γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική κι έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία του ψυχικού τραύματος. Έχει εργαστεί σε υπηρεσίες ειδικής αγωγής και στον χώρο της θεραπείας των εξαρτήσεων, ενώ στο παρελθόν δούλεψε αποκλειστικά με εφήβους που αυτοτραυματίζονται στην Αγγλία. Από τη σημαντική εμπειρία που έχει στη συμβουλευτική και στη θεραπευτική δουλειά με εφήβους και τις οικογένειές τους, γνωρίζει καλά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στην εφη-βεία, αλλά και τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους. Αυτή τη στιγμή ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα μιας κόρης.

Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της στην ηλεκτρονική της διεύθυνση: spkotsi@gmail.com.

Δείτε το βιβλίο: Βγες από τα χαρακώματα

Σπυριδούλα Κώτση

Η Σπυριδούλα Κώτση είναι ειδική Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και...

Diamantidou

Μαρία Διαμαντίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι παντρεμένη με τον Παύλο Διαμαντίδη και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Σταμάτησε το σχολείο μετά την πρώτη τάξη του Γυμνασίου, γιατί έπρεπε να εργαστεί. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια και αφού σταμάτησε να εργάζεται, γύρισε στο σχολείο και στη μάθηση που τόσο αγαπά. Τελείωσε το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς με άριστα (20) και συνεχίζει στο Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς με άριστες επιδόσεις στα μαθήματά της. Με αγάπη για τα γράμματα και με σεβασμό για ό,τι της προσφέρεται στο σχολείο της, ονειρεύεται να γίνει η δασκάλα που πάντα ήθελε, περνώντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος, για τέσσερα δημιουργικά χρόνια, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας -στο χωριό του άντρα της όπου και κατοικούν. Από μικρή γράφει ποιήματα και παραμύθια. Έχει συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο με τίτλο «Η τελευταία μέρα». Το βιβλίο προέκυψε μετά από σεμινάρια δημιουργικής γραφής που παρακολούθησε στην πόλη της Καστοριάς. Τα σεμινάρια έγιναν με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς, όπου και είναι φίλη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2017 από τη LIBRON και τα έσοδα πηγαίνουν στον παραπάνω σύλλογο.
Συνεχίζει να γράφει όταν αυτά που βλέπει και ακούει αγγίζουν τον συναισθηματικό της κόσμο.

Δείτε το βιβλίο: Η Ροδοπέταλη – Ένας υπέροχος γάμος

Μαρία Διαμαντίδου

Η Μαρία Κυριλλίδου-Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1964 στο Μαυρόχωρι Καστοριάς. Είναι...

Tatsis

Βαγγέλης Τάτσης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται με την οικογένεια του. Έχει δύο παιδιά.

Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα με τον Θανάση Σταυρόπουλο μεταξύ αυτών Το «Περί ελιάς ο λόγος» όπου ανέβηκε το 2000 στο θέατρο βράχων, «Το χέρι της κούκλας» στην «Θεατρική σκηνή του Αντ. Αντωνίoυ» το 2011-12, Τη «Βραδινή έξοδος» 2011 στο θέατρο «Αργώ» της Αιμ. Υψηλάντης. Το «Αι 2 τραγωδίαι» στο θέατρο «Βαφείο» 2015-16. Καθώς και αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορους πολυχώρους και bar theatres. Με αφορμή την ένταξη του έργου «Stage Alive» το 2011 στο Μουσείο Θεάτρου, (συν) ίδρυσε την εταιρία θεαμάτων Stage Alive. Το 2014 πήρε ενεργό μέρος στο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Ασχολείται με την μουσική.

Δείτε το βιβλίο: Αστρίτσα

Βαγγέλης Τάτσης

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει...