Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Mousidis

Χαράλαμπος Μωυσίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χαράλαμπος Μωυσίδης, γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά. Είναι εγγονός προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής και απόγονος θυμάτων του Εμφυλίου πολέμου. Αντιμετώπισε, στην παιδική του ηλικία, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μετά το τριτάξιο γυμνάσιο φοίτησε στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα, σε ηλικία δεκαέξι ετών δούλεψε ως τεχνικός στο εργοστάσιο Παπαστράτος από όπου, μετά από μία δεκαετία αποχώρησε γιατί προσβλήθηκε από φυματίωση.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως Ασφαλιστικός Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, ως ιδιώτης καταστήματος τροφίμων, ως συντηρητής καυστήρων κεντρικής θέρμανσης, ως σχολικός τροχονόμος, ως ιδιωτικός υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Σήμερα εργάζεται ως Δημοτικός υπάλληλος.

Η μεγαλύτερη ευτυχία γι’ αυτόν είναι τα τέσσερα παιδιά του.

Από την ηλικία των δεκατριών ετών αρχίζει να μελετά Μαρξισμό, γεγονός που καθόρισε τον τρόπο σκέψης και ζωής του.

Διετέλεσε Συνδικαλιστής μέχρι και σήμερα σε όλους τους χώρους εργασίας του.

Στη συγγραφή τον ώθησε η ανάγκη του να γράψει την αλήθεια, να την δείξει και να την αποδείξει.

Δείτε το βιβλίο: Δημοκρατία και φασισμός

Χαράλαμπος Μωυσίδης

Ο Χαράλαμπος Μωυσίδης, γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά. Είναι...

Xrysomalli

Μιράντα Χρυσομάλλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε, έζησε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής της στην Ξάνθη. Δύο χρόνια αργότερα στην Καβάλα. Από τα δεκαοχτώ της έως και σήμερα στην “δικιά” της Θεσσαλονίκη ανακαλύπτοντας μέρη και στέκια που την κάνουν να αισθάνεται ζεστασιά και οικειότητα μες στην ανοικειότητα των χρόνων. Από την ανυπόφορη ενασχόληση με την τέχνη των αριθμών και τα λογιστικά στο εμπόριο. Από το εμπόριο της κρίσης σε ένα ειδικό σχολείο όπου προσφέροντας μια ελιά έπαιρνε κάθε μέρα ένα δοχείο ξεχειλισμένο παρθένο λάδι. Αυτό την οδήγησε ξανά στην μουσική που πάντα αγαπούσε κι άρχισε να σκαρώνει με την κουτσή εφηβική της κιθάρα τραγουδάκια. Έχοντας πάντα πρώτη στην ψυχή της την Ποίηση, αλλά κρυφά από όλους στο παλιό αλλά αρχοντικό μπαούλο της γιαγιάς της.

Δείτε το βιβλίο: Το βαλς των χρυσαλλίδων

Μιράντα Χρυσομάλλη

Η Μιράντα Χρυσομάλλη από την Λιβερία της Αφρικής όπου γεννήθηκε,...

Kotsifogianni

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της άρεσε η ζωγραφική και το γράψιμο. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Maryland φυσικές επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση και την ψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Verne.
Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, διδάσκοντας παράλληλα την Αγγλική γλώσσα σε φροντιστήρια.
Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην ίδρυση δικού της εκπαιδευτηρίου ξένων γλωσσών όπου, με μεγαλύτερη ευχέρεια, μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες γονέων και παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Πολύχρωμοι φίλοι, όμορφος κόσμος

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της...

Kakogeorgiou

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε» Έψιλον, όπως κι της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας, γεννήθηκε στα Κύργια – Δράμας από Σμυρναίους πρόσφυγες γονείς. Υπηρέτησε τρία χρόνια ως αξιωματικός στις δυνάμεις Καταδρομών. Σπούδασε στη Γερμανία. Δούλεψε τέσσερα χρόνια στο Γερμανικό Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Πρόνοιας για τα θέματα των Ελλήνων εργαζομένων της Γερμανίας, πολύ λίγο καιρό στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως διευθυντής στην Υπηρεσία Εξωτερικού ΣΤΓ Α της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας. Πέντε χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Συνέδρια σχετικά με τα θέματα που αφορούσαν τις Τράπεζες Υποθηκών.

Το 1962 ίδρυσε την Ομάδα «Ε» Έψιλον αναπτύσσοντας μια αξιόλογη εθνική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το 2013 πέτυχε τη νομική αναβίωση της Ελληνικής Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας. Είναι δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων και συμπλήρωσε, μέχρι το τέλος του 2016, 509 Μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους. Οργάνωσε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα περίπου 300 εκδηλώσεις. Το 2010 βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί στο Sydney τρέχοντας τον Μαραθώνιο με πλήρη αρχαιοελληνική πολεμική εξάρτηση. Είναι ιδρυτής των δύο μοναδικών Ελληνικών ναών μετά από 2000 χρόνια.
Η ζωή του συγγραφέα, ενσαρκώνει ένα σκληρό και ατέλειωτο Μαραθώνιο με την ασπίδα και το δόρυ στο χέρι. Ένα αγώνα κατά του Αυγεία, κατά του Διομήδη, κατά των Κυκλώπων, κατά των Σειρήνων και κατά των μνηστήρων της Πηνελόπης – Ελλάδας. Μέχρι το 2010 συμπλήρωσε 505 Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με σκοπό να περάσει τα αλάνθαστα μηνύματα των αδιάσπαστων εννοιών του Ελληνισμού και του Αθλητισμού, που αμφότερα είναι ομογάλακτα τέκνα του πατέρα Έλληνα και της μητέρας Ορσηίδας. Το 2010 έτρεξε στο Sydney της Αυστραλίας για τα 2.500 χρόνια της Μάχης του Μαραθώνα και βραβεύτηκε με το χρυσό κλειδί της πόλεως.

Δείτε το βιβλίο: Θεός Αλέξανδρος και γιος Θεού

Αριστοτέλης Κακογεωργίου

Ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, συγγραφέας, πρόεδρος και ιδρυτής της Ομάδος «Ε»...

Christos Kotsiris

Κατηγορία: Συγγραφέας

The writer was born in London in 1962. He finished his studies in Athens’s medical school, but, in the end, literature stole his heart.
He has been rewarded with the first prize in “The New Greek Writer’s Award” for his novel “Who Is Going to Select the Rubbish”.
Currently, in his new book, Christos Kotsiris wrote a novel, which digs deep in the soul of the human nature.

The Starlight blew – The wretched life of an American Football Player

Christos Kotsiris

The writer was born in London in 1962. He finished...

Νίκος Μπαλατσούκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νίκος Μπαλατσούκας είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το έτος 2000.Ενταγμένος στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, στο Μητρώο Εκπαιδευτών ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ καθώς και στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε αντικείμενα σχετικά με πληροφορική και προγραμματισμό. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα σχετικά με πληροφορική και προγραμματισμό καθώς και προγραμματισμό, κυρίως σε διαδικτυακές εφαρμογές και εφαρμογές βάσεων δεδομένων. Είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου – (Html.Gr)

 

Νίκος Μπαλατσούκας

Ο Νίκος Μπαλατσούκας είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής...

Έλενα Παναγή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.» Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας.» Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.

Δείτε το βιβλίο: Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

Έλενα Παναγή

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας...

Dimosthenis Nik. Deligiannis

Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος Δημητρίου Καράτζιου, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα “Ντένισκο” Κόνιτσας, γεννήθηκε το έτος 1938 στην Έδεσσα και είναι γραμμένος στα Μητρώα Αρρένων της Αετομηλίτσας.

Μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση – Πέλλας, όπου στο μεταξύ εγκαταστάθηκε η οικογένειά του. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το 6τάξιο Γυμνάσιο (το ιδιωτικό Λύκειο η “Αλεξανδρινή Σχολή”) της Κρύας Βρύσης, το 1957. Το ίδιο έτος, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1962.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και τη λήψη της άδειας δικηγορίας από τον Άρειο Πάγο, εγκαταστάθηκε επαγγελματικά, ως δικηγόρος, στα Γιαννιτσά. Άσκησε τη δικηγορία από τον Σεπτέμβριο του 1966 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1974. Στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974 πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχτηκε βουλευτής του Νομού Πέλλας. Επανεκλέχτηκε στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 1977.

Από τις αρχές του 1982 ξανάρχισε την άσκηση της δικηγορίας με παραστάσεις στα Πρωτοδικεία Βεροίας, Γιαννιτσών και Εδέσσης, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και στον Άρειο Πάγο έως τον Νοέμβριο του 2013 που συνταξιοδοτήθηκε.

Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στα Γιαννιτσά και παράλληλα διατηρεί τους δεσμούς του με την Κρύα Βρύση και την Αετομηλίτσα.

Δείτε το βιβλίο: Για μια ανεξάρτητη και ανθρώπινη δικαιοσύνη

Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος...

Ntotsi

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα. Γεννήθηκα στην Αλβανία το έτος 1994.Σε ηλικία 4 ετών γνώρισα μια ιδιαίτερη χώρα, η οποία θα γινόταν η δεύτερη μου μάνα γη. Στην πορεία των σχολικών μου χρόνων θα συνειδητοποιούσα πως αυτή η καινούρια μάνα γη κουβαλάει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό στην πλάτη της. Δυο πράγματα μπόρεσα και συνεχίζω να καλλιεργώ σε αυτή τη χώρα. Πνεύμα και Τέχνη.

Σήμερα σπουδάζω στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η τέχνη μού πρόσφερε δυο από τα παιδιά της, την ζωγραφική από τον τομέα της οποίας έργα μου έχουν βραβευτεί και την συγγραφή, χαρίζοντας σας την πρώτη μου απόπειρα μέσα από αυτή τη συλλογή.

Ξέρετε, όταν ο σύγχρονος κόσμος σου κλέβει την ανάσα με έναν βίαιο τρόπο εσύ πρέπει να παλέψεις για να βρεις μια άλλη…

Και μετά από πολύ αγώνα έρχεται το ποιητικό ρεύμα, απελευθερώνει το παιδί του και τελικά βρίσκεις νέα ανάσα, ξαναγεννιέσαι και αντιμετωπίζεις από την αρχή τον κόσμο τούτο.

Δείτε τα βιβλία:

Το πορτραίτο της ποίησης

Εγώ ειμί το προσωπείον

Τζουλιάνα Ντότσι -Ντέλεϊ

Ονομάζομαι Τζουλιάνα Ντότσι-Ντέλεϊ .Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι Ελληνίδα στο αίμα....

Katsonis

Λουκάς Κατσώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει μέχρι και σήμερα με την οικογένεια του. Λάτρης της μουσικής, των ταξιδιών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου πάντα αναζητά διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Η δημιουργία ιστοριών είναι η μεγάλη του αγάπη. Αντλεί την έμπνευση του από τα ταξίδια του και από την έντονη καθημερινότητα που βιώνει ως επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τραπεζικό κλάδο και στην συνέχεια ως διευθυντής πωλήσεων και εκπαιδευτής πωλήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει διδάξει Διοίκηση Επιχειρήσεων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ενώ έχει κάνει με εξαιρετική επιτυχία κύκλο παρουσιάσεων σχετικά με την αυτογνωσία και το δρόμο της επιτυχίας σε φοιτητές.

Δείτε το βιβλίο: Ψημένο κάστανο

Λουκάς Κατσώνης

Ο Λουκάς Κατσώνης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη όπου και...

Bardis

Κωνσταντίνος Βαρδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής και μεγάλωσε στο Μοσχάτο.
Από μικρός είχε κλίση τόσο στην μυθοπλασία όσο και στην εξιστόρησή της. Η συγγραφική του φλέβα εκδηλώθηκε νωρίς όταν σε ηλικία δέκα ετών είχε ολοκληρώσει μερικές από τις εικονογραφημένες ιστορίες που ο ίδιος είχε εμπνευστεί. Στα δεκαέξι του έγραψε και το πρώτο του ανέκδοτο διήγημα.
Αργότερα ασχολήθηκε με αρκετά τεχνικά επαγγέλματα τα οποία ασκεί έως και σήμερα παράλληλα με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Δείτε το βιβλίο: Ικχθίλιον

Κωνσταντίνος Βαρδής

Ο Κων/νος Ν. Βαρδής γεννήθηκε το 1979 στο Περιστέρι Αττικής...

Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Χριστίνα Τουρλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη, ένα χωριό κοντά στη Λαμία. Κατέχει πτυχίο στη Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Από μικρή ηλικία, εκδηλώνει την αγάπη της για τη ζωγραφική και πειραματίζεται με ξυλομπογιές και τέμπερες στο χαρτί και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον ψηφιακό σχεδιασμό.
Η ενασχόληση και το ενδιαφέρον της για το αντικείμενο καταφέρνει να ενσωματώσει αυτήν την πολυποίκιλη εμπειρία στην εικονογράφηση, δημιουργώντας έργα που ενώνουν την οπτική
με τη λογοτεχνική έκφραση.
Πέρα από την τέχνη, στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί κινηματογραφικά έργα και να ταξιδεύει, αποκτώντας νέες εμπειρίες ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Ένα μαϊμουδάκι, όχι σαν όλα τ’ άλλα – Μια ιστορία για τη δύναμη της διαφορετικότητας και της αγάπης

Χριστίνα Τουρλάκη

Η Χριστίνα Τουρλάκη γεννήθηκε το 2000 και μεγάλωσε στη Μάκρη,...

Papazoglou

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι το μέσον για να βρει τη σχέση του χρόνου με την ανθρώπινη διάσταση.
Τον συναρπάζουν ταυτόχρονα με τη φωτογραφία, το θέατρο και ο χορός.
Μπορείτε να τον συναντήσετε στον διαδικτυακό τόπο
https://lefteris-papazoglou.format.com/

1993-1994: ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Μ.Ε.Φ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ
ΤΟΥ ERNST WILDI (HASSELBLAD UNIVERSITY).
1994:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
1994-1995:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΣΕ STUDIO ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
1995-1999:
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ.
1999-2001:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ» ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ FREELANCER ME ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2002:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ».
2003:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.
2005:
ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
2007:
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «SINGLE IMAGE CONTEST» TOY ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ B&W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩ STUDIO ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2008:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2008 ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «AGORA-GALLERY» NEW YORK.
2009: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ «AGORA-GALLERY».
2010-2012: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER.
2012-2013: ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “MASTER VOLUME” ΑΠΟ ΤΗΝ (WORLD WIDE ART BOOKS). ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS), ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ INTERNATIONAL MASTERS OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: ΠΑΙΡΝΩ 4 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ IPA (INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
2015: ΕKΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΛΕΡΙ «CHILI ART GALLERY».
2016: ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «LEONARDO DA VINCI». ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ “SHAKESPEARE in ARTAWARD” ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΧΙ CENTURY ART BOOK. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ3 VIDEO EXHIBITIONS !! VERONA FAIR, NEW YORK AND WASHINGTON !! ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ARTOWER AGORA
GALLERY. 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
2017: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ SPOTLIGHT MAGAZINE. Απο το Circle Foundation!
2018: ΚΕΡΔΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION A HONORABLE MENTION AWARD! ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΠΑΤΜΟ.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ WEBSITE.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL
DISTANSING.

Μπορείτε να βρείτε τον συγγραφέα στο
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com
Curriculum Vitae

ELEFTHERIOS PAPAZOGLOU Left
1993-1994: GRADUATE OF THE TRAINING CENTRE
E.M.E.F.
ATTENDANCE OF SEMINARS, THE MOST IMPORTANT
OF WHICH THAT OF ERNST WILDI (HASSELBLAD
UNIVERSITY).
1994:
PARTICIPATION IN A GROUP EXHIBITION IN THE CULTURAL
CENTRE OF ARGYROUPOLI., ATHENS.
1994-1995: WORK AS AN OPERATOR AT STUDIOS AND
TV STATIONS.
1995-1999:
I MET THE ARTISTIC PHOTOGRAPHER AND WRITER STYLIANOS SKOPELITIS AND WORK WITH HIM IN PHOTOGRAPHY AND BOOK AND ALBUM EDITING.
1999-2001:
I WORKED AT THE PHOTOGRAPHY WORKSHOP “ASPROMAVRO” AS RESPONSIBLE FOR PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
I WORKED AGAIN WITH S. SKOPELITIS AND IN PARALLEL
I WORKED AS A FREELANCER FOR THEATRES AND VARIOUS ARTISTS.
2002: PHOTO EXHIBITION IN THE THEATRE “APO MICHANIS”.
2003:
PHOTO EXHIBITION IN THE MUNICIPAL GALLERY OF
MYKONOS.
2004:
I DELIVERED PHOTOGRAPHY SEMINARS AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2007:
I WAS AWARDED AT THE “SINGLE IMAGE CONTEST” OF
THE AMERICAN JOURNAL B & W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER, WHILE MAINTAINING A STUDIO WHERE I COOPERATE VARIOUS OTHER MAGAZINES AND ARTISTS.
2008:
FROM JUNE 2008 MY WORK IS DISPLAYED AT THE “AGORA-GALLERY” IN NEW YORK.
2009: EXHIBITION AT THE “AGORA-GALLERY”.
2010-2012: I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER.
2012-2013: I AM AT THE MASTER VOLUME FROM WWAB
(WORLDWIDE ART BOOKS) AND AT THE IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS) AND AT THE INTERNATIONAL
MASTER OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: I TAKE 4 HONORABLE MENTIONS FROM IPA
(INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: I HAD AN EXHIBITION AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2015: I HAD AN EXHIBITION AT CHILI ART GALLERY.
2016: I WON THE “LEONARDO DA VINCI” PRIZE
I WIN ALSO ONE MORE AWARD, “THE SHAKESPERE IN
ART”. ALSO, I GET IN TO THE NEW E.A.M (EUROPEAN ART
MUSEUM) WITH AN ARTWORK!!
IN DENMARK I GET IN THE 21st CENTURY BOOK. THEY
RUN 3 VIDEO EXHIBITIONS: VERONA FAIR, NEW YORK
AND WASHINGTON!!
2016-17: I HAD AN EXHIBITION AT “ARTOWER AGORA
GALLERY”.
2017: I TAKE PART TO THE FIRST OPEN INTERNATIONAL
PHOTOGRAPHY FESTIVAL IN AN EXHIBITION AT THE
BEAUTIFUL ISLAND OF PATMOS!! I HAVE A PRESENTATION FROM CIRCLE FOUNDATION AND I GET IN THE
SPOTLIGHT MAGAZINE! I GET AN AFFILIATE ARTIST CERTIFICATE!!
2018: I GET A HONORABLE MENTION AWARD FROM CIRCLE FOUNDATION!!
JUNE 2020: ONE MORE TIME CIRCLE FOUNDATION GIVES
ME A CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE AND THEY
CREATE A PAGE OF MY WORK IN TO THEIR WEBSITE
https://lefteris-papazoglou.format.com/
OCTOBER 2020: CIRCLE FOUNDATION GIVES ME AGAIN
A CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN
THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL DISTANSING.

You can find the author at
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com

Δείτε το βιβλίο: Πορτρέτα που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί...

Papadopoulou Basiliki

Βασιλική Παπαδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Α.Τ.Ε.Ι.Θεσσαλονίκης.
Έχει εξειδικευθεί και εκπαιδευθεί στις διατροφικές διαταραχές (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) του ΚΕΑΔΔ, (σε συνεργασία και υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED).
Έχει εξειδικευθεί στην άνοια και την Τρίτη ηλικία, σε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer,από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης.
Η πρακτική της άσκηση έγινε στο στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Με την επαφή της στις κλινικές του νοσοκομείου και την πολύτιμη βοήθεια των διαιτολόγων του τμήματος, διδάχθηκε τις αρχές διατροφής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στους χώρους τις αισθητικής και του αδυνατίσματος, από όπου αποκόμισε εμπειρίες για την καταγραφή – ανάλυση διαιτολογίων, σε
παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Παρακολούθησε και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την διατροφική υγεία των ατόμων σε κάθε κατηγορία.
Αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχνολόγων Διατροφής, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, του «Διατροφή», του Συνδέσμου Θηλασμού La Leche League Ελλάδος, του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, και ενεργό μέλος του IBFAN (International Brest Feeding). Ασκεί επίσης τον ιερό θεσμό του εθελοντισμού σε διάφορους συλλόγους και συνδέσμους. κ.α.
Από το 2008, εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και έλεγχο βάρους σε παιδιά, ενήλικες, εγκυμοσύνη, θηλασμό, αθλούμενους, αλλά και σε παθολογικές καταστάσεις. Ακόμα ασχολείται και με διατροφικές διαταραχές.
Από το 2011, είναι συγγραφέας- εκδότρια. Έχει εκδώσει 3 τίτλους βιβλίων με θέμα την διατροφή και το παιδί. Ασχολήθηκε και ασχολείται με το παιδί και το θηλασμό. Από το 2011, πραγματοποιεί μαθήματα σε μεγάλους παιδικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τη διατροφή.

Δείτε το βιβλίο: Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Βασιλική Παπαδοπούλου

Η Παπαδοπούλου Βασιλική, είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας...

Nousias

Σωτήρης Νούσιας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν αυτό που ήθελε πάντα να υπηρετήσει και να ακολουθήσει και η σπουδή στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του πρόσφερε τα «εφόδια» για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το «μεταπτυχιακό» στο αθλητικό ρεπορτάζ χρονικής διάρκειας ενός έτους τον έκανε να καταλάβει πως ο δρόμος για δημοσιογραφική καριέρα δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ενασχόληση και η τριβή του με την ποίηση εκπορεύεται από πάσης φύσεως βιωματικές καταστάσεις και συνοψίζεται στην κάθε ανάγκη του γράφοντος να μοιραστεί ότι τον χαρακτηρίζει. Αν η ποίηση είναι αυτό που χάνεται στην μετάφραση, πάντα αξίζει να προσπαθείς να ανακαλύψεις το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο. Κι αν αξίζει το τέλος, θα φανεί μόνο από την διαδρομή.

Δείτε το βιβλίο: Ζωή χωρίς όνομα

Σωτήρης Νούσιας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Η δημοσιογραφία ήταν...

Anagnostopoulos

Αντώνιος Αναγνωστόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Πίσω από τον Άγνωστο Α΄ βρίσκεται ο συγγραφέας Αντώνιος Αναγνωστόπουλος.

Γεννημένος το 1975 στο Διδυμότειχο, έζησε εκεί μέχρι τα 18 του χρόνια.

Στη συνέχεια έζησε στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκαν οι πρώτες ιστορίες-αφηγήματα, ύστερα από παρότρυνση φίλων και ιδιαίτερα του Romolo Cheri.

Το 2008 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα,όπου ολοκλήρωσε και εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: “Ιστορίες του Άγνωστου Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος.

Το 2016 ολοκληρώνει και εκδίδει μια ακόμη προσπάθεια με τίτλο: “Συνδυασμοί λέξεων από τον Άγνωστο Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος.

Το 2018 ολοκληρώνει και εκδίδει άλλη μια προσπάθεια με τίτλο: “Σκέψεις/Προβλήματα από τον Άγνωστο Α΄” Εκδόσεις Φυλάτος .

Το 2020 ολοκληρώνει και εκδίδει το νέο του βιβλίο βιβλίο με τίτλο “Η ζωή εν μέρει” από εκδόσεις Φυλάτος.

Το σήμερα,τον βρίσκει να δημιουργεί, παρέα με τη μοναξιά της πολυάνθρωπης Αθήνας.

Αρθρογράφος στο προσωπικό του λογοτεχνικό ιστολόγιο Τα Απομνημονεύματα του Άγνωστου Α’

Δείτε τα βιβλία:

Ιστορίες του Άγνωστου Α

Συνδυασμοί λέξεων από τον άγνωστο Α

Σκέψεις/ Προβλήματα από τον άγνωστο Α

Αντώνιος Αναγνωστόπουλος

Πίσω από τον Άγνωστο Α΄ βρίσκεται ο συγγραφέας Αντώνιος Αναγνωστόπουλος....

Soupiadou Bambourelli

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι συνταξιούχος.
Για είκοσι χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες της Λέσβου, ενώ έχει εκδώσει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πεπρωμένο». Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια, στρεφόμενη και πάλι στη συγγραφή θέτοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Δείτε το βιβλίο Πάνω και Κάτω Kορονοπούλα 

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι...

Tsilikidis

Ευθύμης Τσιλικίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, του Διδασκαλείου «Δημήτρης Γληνός» της ίδιας σχολής, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην κατεύθυνση της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Εργάζεται από το 1994 στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2011 διαμένει με τη σύζυγο και τις δύο τους κόρες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Δείτε το βιβλίο: Η παιδεία του πολίτη στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Ευθύμης Τσιλικίδης

Ο Ευθύμης Τσιλικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Είναι πτυχιούχος...

Bagiaki

Θάλεια Βαγιάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στην Αγγλία. Έχει ασκήσει μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις.

Όσο όμως ασχολούνταν αμέριμνη με το αντικείμενο των σπουδών της, στο κεφάλι της μαζεύονταν ιστορίες εντελώς άσχετες με το άθλημα της οικονομίας και διοίκησης.

Ιστορίες παραμυθένιες, πολύχρωμες, εξωτικές∙ ιστορίες για αγρίους και όχι για executives. Κάποια στιγμή οι ιστορίες παρα-στριμώχτηκαν εκεί μέσα, συνωστίστηκαν και απαίτησαν με θόρυβο να βγουν. Ήταν να μην τους ανοίξει την πόρτα….

Δείτε το βιβλίο: Ο Χάρης θα πετάξει

Θάλεια Βαγιάκη

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στην Αθήνα από το 1968. Σπούδασε Οικονομικές...

Zaxaropoulos

Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα και είμαι γιος του ζωγράφου Στέλιου Ζαχαρόπουλου που υπήρξε και δάσκαλός μου.
Στα 21 μου προσλήφθηκα στο ατελιέ της εταιρείας Βουλγαρίδη που αναγνώρισαν το ταλέντο μου στη ζωγραφική και έκτοτε μου ανέθεταν όλες τις δουλειές του λιθογραφείου που χρειάζονταν καλλιτέχνη. Εκεί εικονογράφησα περιοδικά, κόμικς, βιβλία, αφίσες, ημερολόγια κ.α.
Παράλληλα δούλεψα και σε μεγάλα ξενοδοχεία, κυρίως στη Ρόδο, σε Μουσεία, παιδικούς σταθμούς κ.α., κάνοντας τοιχογραφίες.
Επίσης, έχω φιλοτεχνήσει πορτρέτα και πολλούς πίνακες ζωγραφικής. Έχω κάνει μερικές ατομικές, αλλά συμμετείχα
και σε ομαδικές εκθέσεις, όμως πάντα προτιμώ τις εκδόσεις.
Γράφω διηγήματα, μερικά εκ των οποίων έχουν εκδοθεί.
Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.
Έχω εκπαιδευτεί ως χεριριστής υπολογιστών στις πλατφόρμες Mac και Windows.
Πίστευα πάντα ότι ένας καλλιτέχνης έχει την ψυχολογία και το πείσμα ενός μαραθωνοδρόμου. Αυτό με έκανε να γίνω δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Προτιμώ να αφήνω τις εικόνες μου να μιλούν για μένα.
Όπως λένε οι Κινέζοι… ξέρετε “Μια εικόνα…”

Δείτε τα Βιβλία:

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Zeus og Zoe er fra Norge

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα και είμαι γιος του ζωγράφου...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Dimos

Οδυσσέας Δήμος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Οδυσσέας Δήμος σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στην Αθήνα και Ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Γνωστική Ψυχολογία με κατεύθυνση την Νευροψυχολογία, και την Ψυχογλωσσολογία . Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κατεύθυνσης Ψυχοφυσιολογίας και συμμετείχε στην ομάδα των ψυχοφυσιολογικών διαταραχών.

Έχει εμπειρία κυρίως από νευρολογικές και νευροχειρουργικές κλινικές όπου ασχολήθηκε τόσο διαγνωστικά όσο και εντοπιστικά κυρίως με ασθενείς με πιθανή άνοια, με επιληψία και επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες όπως τραυματισμοί, όγκοι και αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Έχει εργαστεί σε ειδικό σχολείο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες , ενώ από το 2005 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα . Από το 2008 είναι μέλος και ιδρυτικό στέλεχος ομάδας της Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης Ατόμων με Εγκεφαλικές Βλάβες της ΕΛΕΠΑΠ

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχέση της αντίληψης και της κίνησης με τις ανώτερες νοητικές λειτουργίες, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική, τα μαστορέματα και τη μελέτη ιστορικών και φιλοσοφικών εγχειριδίων.

Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Δείτε τα βιβλία:

Θεωρητικά και κλινικά θέματα γνωστικής – νοηματικής αποκατάστασης – Μια πολυτροπική προσέγγιση

Οδυσσέας Δήμος

Ο Οδυσσέας Δήμος σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στην Αθήνα και...

Κυριακή Μωυσίδου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Κυριακή Μωυσίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες σπουδές και οι πρώτες επαγγελματικές δραστηριότητες ήταν στον χώρο της Αγιογραφίας.
Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή καλών τεχνών και άρχισε να ασχολείται με όλα τα είδη της εικαστικής τέχνης. Δούλεψε χρόνια στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Θέρμης και παράλληλα συμμετείχε σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική βοήθεια χρειάζονταν τα σχολεία του Δήμου.
Έχει διακοσμήσει δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και έχει κάνει σκηνικά σε θεατρικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήρι σε κατάστημα του Δήμου Θέρμης, στο οποίο υπάρχουν αποκλειστικά δικές της δημιουργίες. Πειραματίζεται συνεχώς με διαφορετικά υλικά. Ξύλο, ύφασμα, δέρμα, σίδερο, πηλό και υλικά ανακυκλώσιμα, ανάλογα με την εποχή και τα ερεθίσματα που παίρνει από το περιβάλλον και τα γεγονότα.

Δείτε τα βιβλία:

Πορτοκαλοφύλλης

Το βατραχάκι της καρδιάς

Κυριακή Μωυσίδου

Η Κυριακή Μωυσίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι...

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά έξι εγγονών, «τα ξυπνητήρια» όπως τα χαρακτηρίζει… Ως δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης για είκοσι τέσσερα χρόνια μελετούσε με τους μαθητές της τον κόσμο, προσεγγίζοντάς τον με εργαλείο την τέχνη. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης «Γληνός» και πραγματοποίησε για ένα έτος έρευνα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου. Τη συγκλονίζει η διαφορετικότητα σε όλα… η οποία εκδηλώνεται ευδιάκριτα στις δημιουργίες… Ασχολήθηκε με την τέχνη και έλαβε μέρος σε εικαστικές εκθέσεις. Αγαπά το βιβλίο και αναζητά κάθε φορά τους δρόμους που ανοίγει… Πιστεύει βαθιά ότι η μόρφωση έχει αξία όταν βοηθά το παιδί να γίνει καλός συνάνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο —> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα...

Metaxa

Μαριάννα Μεταξά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στη συνέχεια στο
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Το βιβλίο “Γλυκιά μου Κέλλυ” είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, καθώς η γραπτή έκφραση ήταν ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε τοπική εφημερίδα και παίρνει ενεργό μέρος σε εκδηλώσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Δείτε το βιβλίο: Γλυκιά μου Κέλλυ

Μαριάννα Μεταξά

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο...

Alexia Alexandridou

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2005 όπου και διατηρεί το στούντιο της με τον επίσης φωτογράφο συζυγο της, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η εξειδίκευση της στη δημιουργική φωτογράφηση νεογέννητων ξεκίνησε το 2016 και από τότε αφιερώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό.Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας (WPE awards,Rise awards) και έχει εκπαιδεύσει δια ζώσης αλλά και με διαδυκτυακά μαθήματα φωτογράφους που ήθελαν να εμβαθύνουν στην ειδικότητα της φωτογράφησης νεογέννητου.
Είναι παντρεμένη μητέρα 2 υπέροχων κοριτσιών και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
στοιχεία επικοινωνίας:

www.alexianewborn.gr www.plusphoto.gr mail:
yes@alexianewborn.gr
Facebook alexianewborn Instagram alexianewborn

Δείτε το βιβλίο: Reborn – Μοναδικές εικόνες για μοναδικούς ανθρώπους

Αλεξία Αλεξανδρίδου

Η Αλεξία Αλεξανδρίδου ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το...

Sidiropoulos

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε τις επαγγελματικές δράσεις, διδάσκοντας την οικονομική θεωρία, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μετάδοση γνώσεων, σε νέους, τον βοήθησε να επινοεί τρόπους, απλούς στην παρουσίαση και ουσιαστικούς στην κατανόηση της επιστήμης.
Στη συνέχεια, μπήκε στον χώρο των επιχειρήσεων, συντάσσοντας μελέτες σκοπιμότητας επενδύσεων. Εργάστηκε ως εκπρόσωπος του Υπ. Ανάπτυξης (στην περιοχή Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης), σε ρόλο εισηγητή χρηματοδότησης και διαπραγματευτή (σε δίκτυα επιχειρήσεων). Κατά την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου, εργάστηκε ως σύμβουλος επενδύσεων, σε χρηματιστηριακές εταιρίες. Η επόμενη (μετά την χρηματιστηριακή κατάρρευση) εποχή, τον βρήκε εργαζόμενο σε ιδιωτική τράπεζα, με καθήκοντα εισηγητή, στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων. Μετά από τόσα χρόνια, στην καρδιά των εξελίξεων, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για τα δρώμενα της οικονομίας, που συνοψίζεται στην άποψη: “Όταν θέλεις να μαντέψεις το μέλλον, πρέπει να γνωρίζεις τις ανάγκες των ισχυρών”.
Δύο χρόνια πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, επέστρεψε στην “πρώτη αγάπη”, συνεχίζοντας την διδασκαλία οικονομικής θεωρίας και διοίκησης επιχειρήσεων. Το 2014, ξεκίνησε την συγγραφή του έργου “Athens trade center: Προφάσεις & αίτια της οικονομικής κρίσης” προσδοκώντας να βάλει το δικό του “λιθαράκι”, στην οικονομική επιστήμη και στην ψυχή των ανθρώπων.

Δείτε το βιβλίο: Athens Trade Center – Προφάσεις και αίτια της οικονομικής κρίσης

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος

Ο Νεκτάριος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968. Σπούδασε οικονομικά,...

Triantafyllou Ria

Ρία Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μια δασκάλα που της άλλαξε την κοσμοθεωρία.

Η συναναστροφή της αυτή, την ώθησε στο να ανοίξει τα δικά της φτερά και να εισχωρήσει στον υπέροχο και μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Έτσι, από τότε, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον κόσμο του παραμυθιού, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, όπως το κουκλοθέατρο, την αφήγηση και γενικότερα τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μάλιστα, για να εμπλουτίσει και να τεκμηριώσει τις γνώσεις της στο αντικείμενο, ξεκίνησε σπουδές ως βρεφονηπιοκόμος και τάχθηκε από τότε έως και σήμερα υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και της διαρκούς αναζήτησης και ενασχόλησης με δραστηριότητες που αφορούν τον κόσμο των παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Άνοιξε τα φτερά σου

 

Ρία Τριανταφύλλου

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε...

Φωτεινή Στεργιούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Στεργιούλα έχει σπουδάσει γραφιστική με πρόσθετη ειδίκευση στο μάρκετινγκ, τους υπολογιστές και το social media advertising. Ασχολείται με μεταφράσεις και ως εξωτερικός συνεργάτης γραφιστικών studios.
Έχει λάβει μέρος σε συλλογές διηγημάτων, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες και το πρώτο βιβλίο της με τίτλο «Το μυστικό που ξέρουν όλοι» βγήκε το 2017.
Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και ζει στη Λάρισα.
Πιστεύει ότι το διάβασμα είναι το μέσο που οδηγεί στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου και ότι το γέλιο γιατρεύει την ψυχή και το σώμα. Γι’ αυτό στα βιβλία της ενσωματώνει πάντα χιουμοριστικά στοιχεία.

Δείτε τα βιβλία: Το μυστικό που ξέρουν όλοι

Natasa Gemeht

Φωτεινή Στεργιούλα

Η Φωτεινή Στεργιούλα έχει σπουδάσει γραφιστική με πρόσθετη ειδίκευση στο...