Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Koubatsidou

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1992 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ήταν το 2013, όταν ολοκλήρωσε το θεατρικό έργο «Το βαλς των χαμένων ονείρων».

Δείτε το βιβλίο: Όσο κρατάει μια στιγμή

Φιλίτσα Κουβατσίδου

Η Φιλίτσα Κουβατσίδου είναι φιλόλογος και Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής. Γεννήθηκε...

Χρυσώλια βιογραφικό

Katerina Chrysolie

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από παιδί της άρεσε να παρατηρεί τη φύση και τους ανθρώπους, να εμπνέεται και να αποτυπώνει στο χαρτί τα τοπία, τα χρώματα, τις εικόνες και τα αρώματα που την περιβάλλουν. Της αρέσει ο πειραματισμός με διαφορετικές τεχνικές, μέσα, υλικά και επιφάνειες. Είναι τελειόφοιτη Ψυχολογίας και παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες. Το 2019 εικονογράφησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο «Η κορδέλα που ήθελε να πετάξει» και το 2020 συμμετείχε στην πρώτη της ομαδική έκθεση.
Στη συνέχεια εικονογράφησε μερικά ακόμη βιβλία και συμμετείχε σε επόμενες εκθέσεις. Από τότε έχει κάνει πολλές συνεργασίες και δράσεις σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ, τοιχογραφίες, βιβλία και παραμύθια.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Μάτα η Μαλλιαρή Ντομάτα

Katerina Chrysolie

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς....

Koutsoklenis

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Κατηγορία: Συγγραφέας
To σχολείο της προσοχής:

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (M.A.) με διάκριση στη Συνεκπαίδευση και τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (University of Birmingham). Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην ειδική αγωγή (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) για την οποία του χορηγήθηκε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Έχει εργαστεί ως δάσκαλος ειδικής αγωγής σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και ως ειδικός επιστήμονας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε το βιβλίο του: Το σχολείο της προσοχής

Αθανάσιος Κουτσοκλένης

Ο Αθανάσιος Κουτσοκλένης είναι ειδικός παιδαγωγός και συνεργάτης του Τμήματος...

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...

Xaidas

Χάιδας Χρήστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Πατρών.(1995)
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της Αγωγής.(2000)
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών του προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.(2011)
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός». (2012)
Από το Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως μάχιμος εκπαιδευτικός. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Έχει μια κόρη.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ως Αναπληρωτής Γραμματέας του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Χάιδας Χρήστος

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και...

Τσακιράκη Στεφανία

Στεφανία Τσακιράκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου, είναι Art Therapist με δυο εξειδικεύσεις, την τέχνη των μουσείων και τα βιβλία ως θεραπευτικά μέσα.
Αν βρεθείς μαζί της σε ατομική ή ομαδική συνεδρία (διαδικτυακά ή δια ζώσης στο Παρίσι όπου κατοικεί) θα περπατήσει δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δεν θα σου πει τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά θα σε διευκολύνει στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε ελκύουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σ’ εσένα το εκάστοτε δημιούργημα, ώστε να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου θεραπευτή.
Επίσης, η Στεφανία είναι υπέρμαχος της Slow φιλοσοφίας ζωής και δράσης. Η δημιουργία χώρου και χρόνου στη ζωή ενός ανθρώπου κρίνει πως είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καλλιτέχνης, που κρύβουμε όλοι μέσα μας, να εκφραστεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να κάνει τη ζωή μας το πιο σπουδαίο έργο τέχνης.

Δείτε το βιβλίο: Η τέχνη μου να Είμαι εγώ

Στεφανία Τσακιράκη

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του...

Skordia

Μαίρη Σκόρδια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη Χίο. Είναι Μαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο απέκτησε και Δίπλωμα Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Επίσης, είναι κάτοχος MBA (Masters in Business Administration) από το ALBA Graduate Business School, καθώς και Πτυχίου Ωδικής.
Εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, αλλά και ως δασκάλα μουσικής με έμφαση στην πρώτη γνωριμία με τη μουσική των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το 2013 και 2014 παρουσίασε το μουσικό έργο για πιάνο «Ο Κύκλος της Φύσης», αποτελούμενο από 12 κομμάτια αφιερωμένα ανά 3 σε καθεμιά από τις 4 εποχές του χρόνου.
Έχει μεταφράσει πληθώρα ακαδημαϊκών άρθρων στον τομέα της Στατιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Επιχειρηματικής Στρατηγικής, της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, των Χρηματοοικονομικών, κλπ.
Αγαπά πολύ το γράψιμο και τη μουσική, καθώς και κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ είναι σίγουρη ότι η διαδικασία της μάθησης είναι η πιο όμορφη και πιο σημαντική μορφή δημιουργίας (και ευτυχώς δεν τελειώνει ποτέ).

Δείτε το βιβλίο: Ο Σήφης το κοτσύφι στην πόλη των Ζήτα

Μαίρη Σκόρδια

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη...

Stayrianea

Γεωργία Σταυριανέα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα.

Σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα δημοσιογραφίας και αρθρογραφώ ερασιτεχνικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά, περιφερειακές εφημερίδες και έντυπα.

Είμαι μέλος της «Παγκρητίου Ενώσεως» και μέλος του συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Νίκος Καζαντζάκης». Επίσης, είμαι μέλος της μη κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες» και Τακτικό μέλος του «Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου». Διηγήματα και ποιήματα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και σε ηλεκτρονικά έντυπα.

Άλλα Έργα μου:

«Τρομερές ιστορίες του Στίλη Τριφύλη » τόμος 1-2-3 παιδική λογοτεχνία.

«Της Μεσημβρίας Μύθοι» εφηβική λογοτεχνία.

«Του λύκου ή του μαχαιριού» διηγήματα.

«Θεοί με πήλινα πόδια» αληθινή ιστορία.

«Μην ξεχάσεις το κλειδί πάνω στην πόρτα» μυθιστόρημα.

«Ο χορός των θεριστών» μυθιστόρημα.

«Αθώος σαν το διάβολο» μυθιστόρημα.

Διαχειρίστρια του ιστολογίου Αιγινοφρένεια

Δείτε τα βιβλία:

Το κόκκινο παπούτσι

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Αμήχανοι κληρονόμοι

Θεοί με πήλινα πόδια

Γεωργία Σταυριανέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα. Σπούδασα...

Tiganouria

Γιώτα Τηγανούρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας.
Διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Μουσικής στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (2012-2018).
Γεννήθηκε στη Σαμοθράκη από οικογένεια λαϊκών μουσικών. Σε ηλικία πέντε χρονών άρχισε να παίζει παραδοσιακή μουσική «πρακτικά». Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. κατέχει τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας & Δίπλωμα Κλασικών Κρουστών του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νικης, καθώς και το πτυχίο Πιάνου με καθηγήτρια τη Δόμνα Ευνουχίδου. Το 2007 εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Τ.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Εθνομουσικολογίας με επιβλέποντα ερευνητή τον καθηγητή Λάμπρο Λιάβα.
Συμμετείχε σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, των Dalcroze, Orff και Κodaly στο Κέτσεμετ της Ουγγαρίας (2001 & 2003), καθώς και σε σεμινάρια πιάνου, θεωρητικών, διεύθυνσης χορωδίας
και τραγουδιού με τους: Τότσιου, Μπακοπούλου, Altinok, Τραυλό, Μπαλτά, Αντωνίου, Αλεβίζο, Κοντογεωργίου, Σακά, Μπάκα.
Από το 2007 διδάσκει και διευθύνει την Παιδική – Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης: Αρμονίας Γένεσις» του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Ως μαέστρος της χορωδίας έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς: διεθνής διαγωνισμός «Αντόνιο Βιβάλντι» Πιτέστι Ρουμανίας (πρώτη θέση 2018), διεθνής διαγωνισμός Interkultur Κέρκυρα
(χρυσό δίπλωμα 2016), περιφερειακό φεστιβάλ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης //Κάτω απ’ το ίδιο ουρανό// (1ο βραβείο 2010).
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες μαέστρους, Κοντογεωργίου, Παπακωνσταντίνου, Αλεβίζο, Μελιγκοπούλου, κ.ά. στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσική στη Σαμοθράκη: ‘’Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης’’ (2013, 2015, 2016, 2017, 2018).
Πήρε μέρος στις συναυλίες και τα εργαστήρια του 6ου & 8ου χορωδιακού φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2016, 2018) καθώς και στο φεστιβάλ //Ξάνθη πόλις ονείρων//(2016) διδάσκοντας και διευθύνοντας άλλες τρεις χορωδίες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε ημερίδες, επιστημονικά μουσικολογικά, εκπαιδευτικά και μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια. Έχει διδάξει και οργανώσει πολλά μουσικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εφαρμόζει καινοτόμες πρωτοβουλίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο και έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει γράψει σειρές μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων, ενώ έχει γράψει και επεξεργαστεί πολλά παραδοσιακά τραγούδια για παιδικές και νεανικές χορωδίες. Έχει ιδρύσει τη μουσική ομάδα «Ηχοϋφάντες», ενώ παράλληλα μελετά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, μέσα από το ελληνικό σαντούρι, εστιάζοντας και στη φωνητική ερμηνεία.

Δείτε τα βιβλία:

447 ασκήσεις χτίζουν το μουσικό αλφάβητο

35 δίφωνα κομμάτια για παιδική χορωδία

Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό

Η μικρή Ελένη

Γιώτα Τηγανούρια

Η Γιώτα Τηγανούρια είναι Μουσικός, Μουσικοπαιδαγωγός και Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας. Διετέλεσε...

Soupiadou Bambourelli

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι συνταξιούχος.
Για είκοσι χρόνια αρθρογραφούσε σε τοπικές εφημερίδες της Λέσβου, ενώ έχει εκδώσει και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Το πεπρωμένο». Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η φωτογραφία και τώρα αποφάσισε να προσθέσει άλλη μια, στρεφόμενη και πάλι στη συγγραφή θέτοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρο τα μικρά παιδιά.

Δείτε το βιβλίο Πάνω και Κάτω Kορονοπούλα 

Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου

Η Ανθούλα Βαμβουρέλλη Σουπιάδου γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είναι...

Ntani

Πένη Ντάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. 1992-1995 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας στην Ιταλία, με ειδικότητα στη σκηνογραφία και ενδυματολογία. Από το 1996 έως σήμερα έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Έχει κάνει ειδικές κατασκευές κοστουμιών, μάσκες, καπέλα και ζωγραφική εκτέλεση. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Δ.Ι.Π.Ε.Θ.Ε. Βέροιας, την Ομάδα «Πανδαιμόνιο 7», το Νέο Θέατρο και άλλες θεατρικές ομάδες της πόλης. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Από το 1999 είναι κάτοχος του εργαστηρίου “InkWorkshop” όπου παρουσιάζει χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλωμένα υλικά.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαμένη Φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Πένη Ντάνη

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης. 1992-1995 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών...

Dobletoglou Eytyxia

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γραφιστική σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και εργάστηκε ως γραφίστρια και υπάλληλος γραφείου. Τώρα είναι επίτιμη δημοσιογράφος για το site της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, εθελόντρια προώθησης του τουρισμού της Νότιας Κορέας για το Υπουργείο Τουρισμού, Αθλημάτων και Τεχνών της Κορέας και υποτιτλίστρια σειρών και ταινιών.
Αγαπά τη συγγραφή και το διάβασμα από παιδί και έχει γράψει ήδη μια τριλογία («Το Ρόδο της Κορέας», «Η Πέρλα της Κορέας» και «Ο Άγγελος της Νότιας Κορέας») που τοποθετείται στο 1820 κάνοντάς τα αυτοέκδοση σε αμερικανικό site. Η επιτυχία των βιβλίων της έδωσε ώθηση να γράψει ξανά, απευθυνόμενη αυτήν τη φορά σε ελληνικό εκδοτικό οίκο, ώστε να προσεγγίσουν το βιβλίο της περισσότεροι Έλληνες αναγνώστες. Η αγάπη της για τη Νότια Κορέα χρονολογείται από το 2010 και μελετώντας την εντυπωσιάζεται διαρκώς με τις ομοιότητες που κρύβουν οι δυο αυτοί λαοί.

Δείτε το βιβλίο Στη Σεούλ

Οι Ναυαγοσώστες

Ευτυχία Δοβλέτογλου

Η Δοβλέτογλου Ευτυχία γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1982 και ζει...

Dimoulas

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην εσωτερι-κή αρχιτεκτονική και στον σχεδιασμό επίπλων και αντικειμένων και στη συνέχεια θέλοντας να βρει τι του ταιριάζει απόλυτα επαγγελματικά ασχολήθηκε με πολλές και διαφορετικές δουλειές. Αν και μαγειρεύει από πολύ μικρή ηλικία, τον κέρδισε ο χώρος της κουζίνας μετά το 2008, όταν αποφάσισε να στραφεί σε ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Κάπως έτσι, το 2016 άρχισε να μοιράζεται τις μαγειρικές του δημιουργίες με τον κόσμο μέσω των social media με σκοπό να διαδώσει τη βίγκαν κουζίνα και να δείξει ότι όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής δε στερούνται γεύσεων και ποικιλίας. Το 2019 δημιούργησε το “Beets-me.com” και έκτοτε παρουσιάζει κάθε εβδομάδα δύο νέες βίγκαν συνταγές μοιράζοντας στο κοινό του τα μυστικά της κουζίνας του και τις συμβουλές του. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανεβαίνει στο You Tube και η πρώτη μαγειρική εκπομπή του με τίτλο “Beets me”, όπου και παρουσιάζει μια φορά την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το βιβλίο: Το “βρόμικο” αλλιώς

Κωνσταντίνος Δήμουλας Beets me

Ο Κωνσταντίνος Δήμουλας γεννήθηκε στη Γερμανία όπου και έζησε τα...

Sofianidis

Πέτρος Σοφιανίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει ακάθεκτος έως και σήμερα να την τριγυρίζει, χαμογελώντας και αναπνέοντας τον αέρα της. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη μουσική, όταν άρχισε να μαθαίνει από μόνος του κιθάρα. Με τα χρόνια, άρχισε να συνθέτει τα δικά του τραγούδια και το 2010 δημιούργησε μαζί με τους φίλους του, το rock συγκρότημα “Sparklight”.
Μαζί πραγματοποιούσαν ζωντανές εμφανίσεις, συνέθεταν μουσική και αποκορύφωμα ήταν η κυκλοφορία ενός single με τίτλο “Hard Road” το 2014. Ο ίδιος αργότερα, αποφάσισε να σπουδάσει μουσική τεχνολογία. Έκτοτε, συνθέτει και παράγει δική του μουσική, ως σόλο καλλιτέχνης, με το καλλιτεχνικό όνομα “Peter Rock”. Έχει κυκλοφορήσει διάφορα τραγούδια και video clip, σε συνεργασία με guest τραγουδιστές, κάνοντας εξολοκλήρου τη μουσική παραγωγή και σύνθεση ο ίδιος, στο προσωπικό home studio που διαθέτει. Στο κανάλι του στο YouTube, μπορείτε να βρείτε όλα τα παραπάνω. Παράλληλα, για περίπου τέσσερα έτη, έκανε την εβδομαδιαία, θεματική και χιουμοριστική εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο “Temple of Rock”, ενώ τη δεδομένη στιγμή είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στον Shook Radio 104,4, λέγοντας σε όλα τα μπουρμπουτζουλούκια ότι «να έχεις Fun, είναι το ΠΑΝ!».
Πρώτη επαφή με τη συγγραφή, είχε ήδη από το Γυμνάσιο, όταν εμπνεύστηκε και έγραψε μια δική του ιστορία. Ήταν η περίοδος κατά την οποία γεννήθηκε μέσα του η αγάπη για τη μυθοπλασία και τη συγγραφή, τις οποίες εξέλιξε με το πέρασμα του χρόνου. Ενδιάμεσα μάλιστα, κατάφερε και συνδύασε τις δυο του «αγάπες», καθώς έγραφε μουσικές παρουσιάσεις στο rock webzine “FeelARockA” για σχεδόν πέντε χρόνια.
Το 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας “Μαίανδρος- Το βουνό των Κενταύρων” και έναν χρόνο μετά επανήλθε με το δεύτερο μέρος που τιτλοφορείται “Ηρακλής – Το βουνό των Κενταύρων”. Το Β΄ Βιβλίο μάλιστα, βραβεύτηκε από το αναγνωστικό κοινό ως το Καλύτερο Βιβλίο Φαντασίας Έλληνα Συγγραφέα για το 2020, στο Fantasy Festival. Το 2022 έγραψε το τρίτο βιβλίο της τριλογίας και την ολοκλήρωση του νέου αυτού μύθου.

Δείτε τα Βιβλία:

Το βουνό των Κενταύρων: Ηρακλής

Το βουνό των Κενταύρων: Μαίανδρος

Το βουνό των Κενταύρων: Τιτάνες

Πέτρος Σοφιανίδης

Ο Πέτρος Σοφιανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και συνεχίζει...

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε. Πέρα από τις σπουδές της, έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εθελοντικές και φιλανθρωπικές ενέργειες.
Ζωγραφίζει από μικρή ηλικία και έργα της έχουν εκτεθεί σε 3 ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών στην Πάρο και στην Αθήνα.
Μιλά αγγλικά και τουρκικά.
Ως λάτρης της φύσης και της τέχνης ασχολείται με τη φωτογραφία, τη μαγειρική και είναι πιανίστρια 13 χρόνια.
Η αγάπη της για το θέατρο, τα βιβλία, τον κινηματογράφο και τη μουσική την ώθησε στο να εκφράζει και συγγραφικά το καλλιτεχνικό της στίγμα.
Δηλώνει ευγνώμων μαθήτρια της ζωής η οποία αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την ίδια.
Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μινιμαλίστρια και έχει επιλέξει έναν συνειδητό τρόπο ζωής.
Είναι συγγραφέας της ποιητικής συλλογής: Έρως μετατόπιση

Δείτε το βιβλίο: Κάθαρσις

Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου

Η Δήμητρα Μαρία Μουχταρίδου γεννήθηκε το 2000 και κατάγεται από...

Ιωάννης Ψύλλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο αναζήτησης της ζωής του, αν και χρόνια ήξερε ότι αυτό που έκανα σαν επάγγελμα δεν του ταίριαζε καθόλου.

Θεώρησε ότι η ενασχόληση του με αυτόν τον τομέα θα του πρόσφερε την οικονομική άνεση που ζητούσε εκείνη τη περίοδο. Αρχικά αυτό ήθελε και ξεκίνησε μαθαίνοντας διάφορες πρακτικές, όπως θεραπευτική μάλαξη, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικη μάλαξη κ.α. Γρήγορα όμως κυρίως λόγω των φανταστικών αποτελεσμάτων άρχισε να τον ενδιαφέρει ακόμη πιο πολύ ο συγκεκριμένος τομέας. Είχε την τύχη να βλέπει πολλά άτομα λόγω τουρισμού, οπότε απέκτησα μεγάλη εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνετέλεσε σε μεγάλες επιτυχίες, όπως όταν υποστήριξε μια ομάδα ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε να κερδίσει το βραβείο Guinness παίζοντας για τριάντα δύο ώρες συνέχεια χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, αλλά και στην συνεχή αναζήτηση για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά που είχε μάθει ήταν υπέροχα όμως περιορισμένα, γι’ αυτό και η διαρκή αναζήτηση του για μια πλήρη και πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική μέθοδο ήταν επίμονη. Σε αυτή τη φάση της ζωής του θεωρούσε ότι ήθελε μια μέθοδο που να έχει και προγνωστικό κομμάτι και σκεφτόταν για την Ιριδολογία. Εκεί ήρθε το μήνυμα για την Ομοιοπαθητική από μια αξιόλογη κυρία και ιδιοκτήτρια μιας σχολής και το δέχτηκε με πολύ ενθουσιασμό.

Την Ομοιοπαθητική την αγάπησε από τη πρώτη στιγμή και παθιάστηκε στην κυριολεξία. Ο λόγος πιστεύει ήταν και είναι ότι ποτέ δεν την έχεις κατακτήσει ολοκληρωτικά. Το σύστημα της Ομοιοπαθητικής έχει ολιστική προσέγγιση φροντίζοντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Λίγα χρόνια από τότε που τελείωσα τις σπουδές του στην Ομοιοπαθητική η Σχολή αναγνώρισε το πάθος και τη δουλειά του και του ζήτησε να διδάξει. Από τότε που σπούδαζε Ομοιοπαθητική κατάλαβε ότι η βιβλιογραφία στα ελληνικά ήταν πολύ περιορισμένη. Έτσι επέβαλε στον εαυτό του να διαβάζει μόνο βιβλία στην αγγλική. Όταν ετοίμασε την διδακτική ύλη μετέφρασε γύρω στα 20 βιβλία. Θεωρούσε την Ομοιοπαθητική ολοκληρωμένη όπως την είχε διδαχτεί και προσπάθησε να μεταδώσει τις μεθοδολογίες και αυτό που όλοι αποκαλούν κλασική Ομοιοπαθητική. Δυστυχώς όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι σε αυτή την προσέγγιση υπάρχει ένα μεγάλο κενό, καθώς και ο ανασταλτικός παράγοντας άνθρωπος και η προσωπική θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις. Οπότε η αξιολόγηση και η εύρεση του ομοιοπαθητικού σκευάσματος χωλαίνει θα έλεγε από προκαταλήψεις και υποθέσεις. Επίσης, η Ομοιοπαθητική με τον ‘κλασικό’ τρόπο προσέγγισης δεν μπορεί να σου δείξει ζωτικές ελλείψεις στον οργανισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις η παθολογία είναι αλληλοεξαρτώμενη. Νους και σώμα συμπορεύονται και το θεραπευτικό σχήμα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα. Σε αυτή τη περίοδο αναζήτησης ήρθε ο Βιοσυντονισμός με τη συσκευή e-Lybra. Τη συγκεκριμένη μέθοδο την ερευνούσε τρία χρόνια πριν βάλει στην άκρη τον εγωισμό του και να δεχτώ ότι μια συσκευή μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από αυτόν. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε τη συνεργασία μου με τη σχολή και διδάσκει μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων. Παράλληλα ξεκίνησε την καλλιέργεια αρωματικών και θεραπευτικών φυτών κυρίως ενδημικών της Κρήτης και της αρωματικής κρητικής τριανταφυλλιάς. Έχει στην κατοχή του ένα αποστακτήρα και ερευνά τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Ζει και εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Δείτε το βιβλίο: Ιχνοστοιχεία της υγείας

 

Ιωάννης Ψύλλος

Ο Ιωάννης Ψύλλος ξεκίνησε τις εναλλακτικές επιστήμες σε μια περίοδο...

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Ελένη Μαυρομάτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο Γάζωρο Σερρών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογιστική και πλέον είναι μητέρα ενός αγοριού. Η ενασχόληση της με τη συγγραφή ξεκίνησε με αφορμή την εσωτερική της επιθυμία να εξελίσσεται διαρκώς μαθαίνοντας και αποκτώντας γνώσεις. Βασικός της στόχος για όλα αυτά είναι μέσω της προσωπικής της ανέλιξης να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο Επιστολές προς εραστές

Ελένη Μαυρομάτη

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο...

Nteliou Kleopatra

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου η έμπνευση ταξιδεύει πάνω από το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Μεγαλώνοντας η συγγραφέας ξεκινάει να ανακαλύπτει τις θεωρίες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Το 2014 γίνεται η διδάσκουσα του μαθήματος “Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διδασκαλία” στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμπνευση για τη συγγραφέα, πέρα από τους φοιτητές της, τα τελευταία χρόνια αποτελούν πλέον οι δυο μικρές κόρες της, που φροντίζουν καθημερινά να ζωντανεύουν!

Δείτε το Βιβλίο: Ένα ταξίδι γεμάτο κύκλους

Κλεοπάτρα Ντέλιου

Η Κλεοπάτρα Ντέλιου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε μία πόλη όπου...

PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...

Efi Dalakmani copy

Έφη Δαλακμάνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η υπέρμετρη αγάπη της για την μουσική και τη λογοτεχνία την οδήγησε τελικά στο δρόμο της συγγραφής. Τα «Σήματα Καπνού» είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή στην αγγλική γλώσσα.

Effie Dalakmani was born and raised in a small town near Thessaloniki, where she currently resides. She is an undergraduate student in the English department of Aristotle University of Thessaloniki. Her tremendous love for music and literature paved the way for her journey into writing. Smoke Signals is her first poetry collection in English.

Connect with Effie: Instagram: @dalakmanie

E-mail: edalakmani@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Smoke Signals

Έφη Δαλακμάνη

Η Έφη Δαλακμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή κωμόπολη...

Derlou

Βασιλική Δερλού

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο, όπου και τελείωσα το σχολείο. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά. Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στον Συνήγορο του Πολίτη και αργότερα συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Μου αρέσει πολύ να προσφέρω σε όσους με χρειάζονται, πόσο μάλλον σε παιδιά-μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ευαίσθητος χώρος της ειδικής αγωγής χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή και επιμονή, γι’ αυτό το λόγο προσπαθώ να επιμορφώνομαι όσο γίνεται πιο συχνά και να εξειδικεύομαι στην Ειδική Αγωγή μέσω Σεμιναρίων, Επάρκεια στη γραφή Braille και Γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Δείτε τα βιβλία:

Εργαστήριο της αυτόνομης διαβίωσης

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Βασιλική Δερλού

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης στις 05/01/1981, αλλά μεγάλωσα στον Βόλο,...

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά έξι εγγονών, «τα ξυπνητήρια» όπως τα χαρακτηρίζει… Ως δασκάλα δημοτικής εκπαίδευσης για είκοσι τέσσερα χρόνια μελετούσε με τους μαθητές της τον κόσμο, προσεγγίζοντάς τον με εργαλείο την τέχνη. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης «Γληνός» και πραγματοποίησε για ένα έτος έρευνα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου. Τη συγκλονίζει η διαφορετικότητα σε όλα… η οποία εκδηλώνεται ευδιάκριτα στις δημιουργίες… Ασχολήθηκε με την τέχνη και έλαβε μέρος σε εικαστικές εκθέσεις. Αγαπά το βιβλίο και αναζητά κάθε φορά τους δρόμους που ανοίγει… Πιστεύει βαθιά ότι η μόρφωση έχει αξία όταν βοηθά το παιδί να γίνει καλός συνάνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο —> Η σχολική τσάντα του Μίλτου

Γαλήνη Λαμπριανίδου

Η Γαλήνη Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Σάμο το 1965. Είναι μητέρα...

Στέλλα Πουλή

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Όταν ήρθε η ώρα της ειδικότητας, ως γνήσια κρητικιά επέλεξε να ασκηθεί στην Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το αγροτικό της χάλασε τα σχέδια… Πλέον συνεχίζει την ειδικότητα στην Αθήνα με τον αγαπημένο της σύζυγο και τον μικρό τους γιο.
Το σχέδιο και η ζωγραφική ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της από μικρή ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Μια ακτινολόγος στο ιατρείο

Στέλλα Πουλή

H Στέλλα Πουλή μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Λασιθίου και σπούδασε ιατρική...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Triantafyllou Maria D.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2 Φλεβάρη του 1971. Έχει σπουδάσει στον τομέα σχεδιαστών στην ειδικότητα Αρχιτεκτονικού σχεδίου. Είναι αγιογράφος και ασχολείται χρόνια με τη ζωγραφική.

Έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Δούλεψε ως επιμορφώτρια ζωγραφικλης σε παιδικό τμήμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο.

Αυτή είναι η πρώτη της δουλειά σε παιδικό βιβλίο και την αφιερώνει στην έφηβη νεραϊδούλα της.

Μαρία Δ. Τριανταφύλλου

Η Τριανταφύλλου Μαρία του Δημητρίου γεννήθηκε στον Βόλο στις 2...

Agathos

Σπύρος Αγάθος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Από μικρός ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό σε αγωνίσματα αντοχής και τα τελευταία χρόνια με το άθλημα των υπέρ αποστάσεων. Εκτός από τον αθλητισμό στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, μέλος της ΕΙΚΕ (Eικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης) και τη μουσική.

Δείτε το Βιβλίο: Πυρφόρος οπλίτης

Σπύρος Αγάθος

Ο Σπύρος Αγάθος γεννήθηκε το 1970 ζει και εργάζεται στην...

Eyaggelia Manousou

Ευαγγελία Μανούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα με θέμα «Οι δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν μεταπτυχιακή εργασία» Είναι Καθηγήτρια – Σύμβουλος (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και «Εκπαίδευση Ενηλίκων», όπου διδάσκει σε τμήμα και επιβλέπει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες από το 2009. Είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, ΠΕ70, στο 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση», επιμορφώτρια – εμψυχώτρια σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα, και συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών βιβλίων και υλικών όπως «Ο Ναυτίλος ταξιδεύει», παραμυθιών κ.ά. Ακόμη έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 διεθνή συνέδρια και περιοδικά με ανακοινώσεις και άρθρα, καθώς και σε συλλογικούς τόμους βιβλίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» και άλλων συλλόγων.

Δείτε το βιβλίο: Εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση

Ευαγγελία Μανούσου

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου...

Γιώργος Μπάρμπας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο της αναπηρίας από το 1981, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως μαθηματικός και στη συνέχεια στο Α.Π.Θ. από όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Σχολείο και Μάθηση, μια αποκλίνουσα σχέση» (2007). Συνυπογράφει επίσης, το ψυχομετρικό κριτήριο αξιολόγησης της μαθηματικής επάρκειας για μαθητές σχολικής ηλικίας και την προσαρμογή του ψυχομετρικού κριτηρίου της Ουτρέχτης για την πρώιμη μαθηματική επάρκεια των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ασχολήθηκε ερευνητικά και στην παιδαγωγική πράξη σε τρεις κυρίως τομείς: αναπηρία με έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων με νο-ητική ανεπάρκεια, προβλήματα μά-θησης στο γενικό σχολείο με έμφαση στα σχολικά μαθηματικά, καθώς και με τις σχέσεις των συνομηλίκων στο σχολικό περιβάλλον.

Γιώργος Μπάρμπας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο...

Paliouras

Αριστείδης Παλιούρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την Επιστήμη των Υπολογιστών από το 1989 και είναι καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια. Ασχολείται με την εκπαιδευτική ρομποτική από το 2010 και συμμετέχει κάθε χρόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε όλες τις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2011 – 2015) είναι υποδιευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αρτέμιδος.
Από το 2011 (έως σήμερα 2015) είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και έχει συμμετάσχει ενεργά στα εξής έργα:
1.Ανάπτυξη ψηφιακού διαδραστικού υλικού, ψηφιακή διαμόρφωση και εμπλουτισμός σχολικών βιβλίων.
2.Πιστοποίηση Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ.
Μερικά από τα μαθησιακά αντικείμενα που έχει αναπτύξει στα πλαίσια της συνεργασίας του με το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» είναι:
1.Προγραμματίζω με τις εντολές ΧΡΩΜΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ
2.Δομή επανάληψης “για πάντα” στο Scratch
3.Δημιουργία παιχνιδιού (Λαβύρινθος) στο Scratch 2
4.Εννοιολογική Χαρτογράφηση
5.Δημιουργώντας διαδικασίες με την EasyLogo
6.Γάτα και τυράκι (Μαθαίνω να προγραμματίζω)
7.Ιεραρχικά δομημένες διαδικασίες με την EasyLogo
8.Η εντολή “Επανάλαβε” στο Scratch
Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του εκπαιδευτικού λογισμικού e-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ( www.adlnet.gr ).
Βιβλία του που έχουν εκδοθεί:
Μάθετε το ελληνικό Office 2003 : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Μάθετε τα ελληνικά Windows XP : Γρήγορα – Εύκολα – Απλά
Εκπαιδευτική Ρομποτική – Σενάρια διδασκαλίας
Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Δείτε τα βιβλία:

Εκπαιδευτική ρομποτική : Κατασκευάζω και προγραμματίζω με το EV3

Ανακαλύψτε το Scratch 2.0

Αριστείδης Παλιούρας

Ο Αριστείδης Παλιούρας είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του...