Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Karbouni

Κατερίνα Καρβούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο πιάνου, αρμονίας και αρμονίου. Σπούδασε  επίσης και στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό διδάσκοντας πιάνο και αρμόνιο, καθώς και σε ιδιωτικό σχολείο με ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου από το 2008.

Δείτε το Βιβλίο: Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Κατερίνα Καρβούνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε μουσική και κατέχει πτυχίο...

ΜΑΥΡΙΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ1

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Κατηγορία: Ψυχολόγος

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε αποφοιτώντας με αριστείο από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Απέκτησε ειδίκευση στη Διαχείριση του Άγχους μέσω της Βιβλιοθεραπείας και της Συναισθηματικής Έκφρασης αποφοιτώντας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση στην Ψυχολογία του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σημαντικό μέρος της δουλειάς της έχει αφιερώσει στη στήριξη ευάλωτων οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω των θέσεων που κατείχε σε Δήμους και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διατηρεί το προσωπικό της γραφείο, όπου ασχολείται με την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ζεύγους, οικογένειας και ομάδας, με τον συντονισμό σχολών γονέων καθώς και με την οργάνωση δραστηριοτήτων με στόχο την ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Βρείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

 

 

Καλλιόπη Μαυριδάκη

Η Καλλιόπη Μαυριδάκη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία...

Αθανασία Αντωνοπούλου

Αθανασία Αντωνοπούλου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη,
το 2002. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προπτυχιακό επίπεδο ενασχόλησης με το πιάνο και την αρμονική σύνθεση. Ασχολείται με τη ζωγραφική από την παιδική ηλικία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών για τρία χρόνια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της προς το ιαπωνικό στυλ ζωγραφικής (manga) έχει αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη της τεχνικής της τα τελευταία χρόνια.

Το «Σ ’αγαπώ Μέχρι το Ουράνιο Τόξο» αποτελεί την πρώτη της εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αθανασία Αντωνοπούλου

Η Αθανασία Αντωνοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, το 2002. Είναι τριτοετής...

Kyriazidou

Χριστίνα Κυριαζίδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός με έδρα το Βερολίνο.

Σπούδασε υποκριτική στην Ελλάδα και θεατρική συγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Exeter). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και δραματουργός, σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Βραζιλία. Είναι επίσης ακορντεονίστρια, συνθέτρια και τραγουδοποιός.

Συνεργάστηκε με την ομάδα Odin Teatret του Eugenio Barba στις παραγωγές “UR-HAMLET” (Ιταλία, Δανία, Πολωνία, 2006-2009) και “The Marriage of Medea” (Δανία, 2008)

Το 2010, ίδρυσε στο Βερολίνο τη θεατρική ομάδα Marinaio Teatro και έναν χρόνο αργότερα, το διεθνές θεατρικό φεστιβάλ KNOTS: Exchange Meeting of Theatre Groups με εκδόσεις μέχρι στιγμής σε Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Λα Παζ και Σάο Πάολο.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους σε Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία και το 2013 ίδρυσε στο Βερολίνο, το L A B [Laboratory Actors Berlin], μια πλατφόρμα εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας για νέους ηθοποιούς.

Ως θεατρικός συγγραφέας, απονεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων για το έργο της “Φθινοπωρινή Συνάντηση” (2002), ενώ το έργο της “FOREST UNDER THE SEA” (2013) επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βραζιλίας το 2015 και περιόδευσε στη Βραζιλία το 2016, μέσω του βραβείου «FUNARTE». Το έργο της “The Mutes” επιλέχθηκε ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά έργα με θέμα την Ευρωπαϊκή Κρίση, για το “PIIGS Festival 2016 – Dramaturgia Sobre la Crisi” και δημοσιεύθηκε στα Καταλανικά από το παραπάνω φεστιβάλ. Τα θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, σε Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Ισπανία.

Με το project της «STORY FOR FOOD», συλλέγει ανώνυμες ιστορίες σε 14 γλώσσες στη πόλη του Βερολίνου και παράγει μια μηνιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό Berlin Brandenburg Freies Radios και το podcast Stories in Berlin.

Δείτε το βιβλίο: Cinnamon kisses

Χριστίνα Κυριαζίδη

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός...

Marougkas

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί σήμερα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας συνεχίζοντας Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου: Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός». Από μικρή ηλικία έδειξε την έφεσή του στις τέχνες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργικότητα που πηγάζει από το χαρακτήρα του. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική. Η συγγραφή κειμένων φανταστικού περιεχομένου είναι κατά τον ίδιο ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί, ενώ παράλληλα μπορεί να θίγει ζητήματα που τον απασχολούν υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας. Το έργο «Ασυνήθιστα Μύρτιλλα» είναι το πρώτο βιβλίο με το οποίο συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό.

Δείτε το βιβλίο: Ασυνήθιστα μύρτιλλα

Κωνσταντίνος Μαρούγκας

Ο Κωνσταντίνος Μαρούγκας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, όπου και...

Μάγκη Πούπλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μάγκη ζούσε στον κόσμο της διαφήμισης 20+ χρόνια με όπλο την πένα της και την τρελή της φαντασία. Ξαφνικά εμφανίστηκε στη ζωή της η μεγαλύτερη περιπέτεια. Η μητρότητα.
Και ο μικρός της ήρωας έγινε η απόλυτη έμπνευση για τη δημιουργία μαγικών ιστοριών που θα δώσουν στον γιο της, αλλά και σε όλα τα παιδιά που βιώνουν ξεχωριστές και μοναδικές καταστάσεις, την ευκαιρία να νιώσουν πρωταγωνιστές και να ανακαλύψουν τη μαγεία που κρύβουν μέσα τους.
Υπέρμαχος των παιδιών και της συνδετικής γονεϊκότητας η Μάγκη δημιουργεί μαγικούς κόσμους για τα παιδιά ως συγγραφέας, ενώ ταυτόχρονα είναι πιστοποιημένη γονεϊκός σύμβουλος
και συνεργάζεται με γονείς που θέλουν να δημιουργήσουν μία νέα γονεϊκή πραγματικότητα αληθινής σύνδεσης με τα παιδιά τους. Γιατί; Γιατί πιστεύει στη μαγεία του γέλιου, των αγκαλιών και των ιστοριών που μας δίνουν φτερά για περισσότερα όνειρα και ένα καλύτερο μέλλον.

In the world of advertising, Maggie thrived for over two decades, wielding the power of her pen and boundless imagination.
Then, unexpectedly, the grandest adventure unfolded in her life: motherhood. Her little hero became the muse for crafting enchanting tales, offering not only her son but all children facing unique circumstances the chance to be protagonists, unlocking the magic within.
A passionate advocate of children and connective parenting, Maggie creates magical worlds for children as an author while simultaneously being a certified parenting coach. She collaborates with parents who want to create a new parental reality of true connection with their children. Why? Because she believes in the enchantment found in laughter, warm embraces, and narratives that empower us to soar towards more dreams and a brighter future.

Δείτε το βιβλίο: Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Μάγκη Πούπλη

Η Μάγκη ζούσε στον κόσμο της διαφήμισης 20+ χρόνια με...

theodoropoulou

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986. Είναι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου, αποσπώντας υποτροφία επίδοσης για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ). Αμέσως μετά έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και σε δύο χρόνια πήρε το δίπλωμά της στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες» ολοκληρώνοντας τη διατριβή της με θέμα «Εισαγωγή στις Αριθμητικές Φασματικές Μεθόδους».
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει Μαθηματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ασχολείται με τη Διδακτική και την Ιστορία των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά στην εκπαίδευση. Το ενδιαφέρον της αυτό άλλωστε την οδήγησε στη συγγραφή σχετικών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια από το 2013 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και σε άλλα βιβλία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο παρελθόν και είναι κριτής συνεδριακών εργασιών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του «Νέου Παιδαγωγού».
Η αγάπη της για τα Μαθηματικά αλλά και την απόκτηση νέων γνώσεων, σε τομείς που σχετίζονται με αυτά, την οδήγησαν στην απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των υπολογιστών και στην παρακολούθηση μαθημάτων από την πλατφόρμα Coursera, η οποία παρέχει σύνδεση με όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.
Είναι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι φίλοι της, γιατί διαβάζει πολύ και διαφορετικά πράγματα, όμως τα βιβλία Μαθηματικών είναι η αδυναμία της. Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμη είδος εισέβαλε στα αναγνωστικά της ενδιαφέροντα, η περίφημη Μαθηματική Λογοτεχνία. Της αρέσει επίσης να διαβάζει ποίηση, με αγαπημένο «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.
Η ενασχόληση της με τα Μαθηματικά την κατηύθυνε στο να θέλει να γράψει τη δική της αλήθεια γι’ αυτά σε αυτό το βιβλίο και θα χαρεί πολύ να επικοινωνήσετε μαζί της για κάθε απορία, αλλά και γενικότερα.

Επικοινωνήστε μαζί της στο mail: rtheodor@hotmail.gr 

Δείτε το βιβλίο: Μαθηματικά για την Γ’ ΕΠΑΛ

 

Ρεβέκα Χ. Θεοδωροπούλου

Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την Πρωτομαγιά του 1986....

Xaidas

Χάιδας Χρήστος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Πατρών.(1995)
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο, με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της Αγωγής.(2000)
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών του προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.(2011)
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός». (2012)
Από το Σεπτέμβριο του 2003 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως μάχιμος εκπαιδευτικός. Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Έχει μια κόρη.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 υπηρετεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ως Αναπληρωτής Γραμματέας του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Χάιδας Χρήστος

Ο Χάιδας Χρήστος γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου και...

Rantoglou

Δημήτρης Ράντογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας όπου και διαμένω με την οικογένειά μου. Αποφοίτησα από το Λύκειο Φλώρινας το 1983 και αφού τελείωσα με τις υποχρεώσεις του στρατού, άρχισα να εργάζομαι ανελλιπώς έως σήμερα από τονΜάρτη του 1989. Με τη σύζυγό μου Αλεξοπούλου Παναγιώτα παντρευτήκαμε το 1991 και αποκτήσαμε δύο τέ-
κνα, την Ειρήνη το 1992 που είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ με πτυχίο Βιολόγου και τον Σπυρίδων το 1998 που ως πρωτοετής φοιτητής του ΠΑ.ΜΑΚ στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής μπήκε και αυτός φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εργάζομαι με πλήρη απασχόληση εδώ και είκοσι επτά χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος, τα τελευταία δεκαπέντε σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της χώρας, ενώ παράλληλα απασχολούμαι και ως εκπαιδευτής σε ιδιωτικά κέντρα πληροφορικής. Κατέχω άδεια φοροτεχνικού και πτυχίο εκπαιδευτή πληροφορικής CTP της ECDL Ελλάς Α.Ε. Από πολύ μικρός ασχολούμαι με τη μουσική και τη συγγραφή ενώ μου αρέσει ιδιαίτερα το running και η ποδηλασία. Υπήρξα πολλές φορές Πρόεδρος Δ.Σ σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Διατελώ
ως ενεργό μέλος Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων στη γενέτειρά μου και όχι μόνο, ακατάπαυστα την τελευταία εικοσαετία.

Το συγγραφικό μου έργο μέχρι το 2011 περιοριζόταν σε άρθρα, ποιητικές συλλογές και βοηθητικά εγχειρίδια τα οποία είχαν κοινωνικό χαρακτήρα και σκοπό να βοηθούν οικονομικά τους διάφορους οργανισμούς με τους οποίους είχα συνεργασία. Πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και τοπικές εφημερίδες. Το 2011 κυκλοφόρησε σε πανελλαδική εμβέλεια το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις εκδόσεις (Μαλλιάρης Παιδεία Α.Ε) με τίτλο «Ας Ξημερώσει Και Αύριο Θεέ Μου…» με ISBN 978-960-457-476-6 το οποίο απέσπασε πολύ καλύτερες κριτικές, από αυτές που δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ στο ξεκίνημα της συγγραφής του!
Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή των παππούδων μου που ήρθαν από την Μικρά Ασία και παρόλη την τυραννία τους κατάφεραν και ορθοπόδησαν αφήνοντας πίσω στους διαδόχους τους ανεξίτηλες μνήμες βιοπάλης και νοσταλγίας. Ως εκ τούτου δε θα μπορούσα να μην αφιερώσω το τρίτο μου βιβλίο στη γενιά των ανθρώπων που χάρη σε αυτούς βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν
σας. Οι διεργασίες για την δημιουργία του τρίτου εκπονήματος έχουν ήδη ξεκινήσει, και το πιο πιθανό είναι, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, να έχει τίτλο «Σπασμένος Καθρέπτης» και υπότιτλο «1922-2022 εκατό χρόνια μετά».

Δείτε το βιβλίο: Μια καινούρια μέρα ξεκινάει…

Δημήτρης Ράντογλου

Γεννήθηκα το 1966 στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου του Νομού...

Papazoglou

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι το μέσον για να βρει τη σχέση του χρόνου με την ανθρώπινη διάσταση.
Τον συναρπάζουν ταυτόχρονα με τη φωτογραφία, το θέατρο και ο χορός.
Μπορείτε να τον συναντήσετε στον διαδικτυακό τόπο
https://lefteris-papazoglou.format.com/

1993-1994: ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Μ.Ε.Φ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ
ΤΟΥ ERNST WILDI (HASSELBLAD UNIVERSITY).
1994:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
1994-1995:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΣΕ STUDIO ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
1995-1999:
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ.
1999-2001:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ» ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ FREELANCER ME ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2002:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ».
2003:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.
2005:
ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
2007:
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «SINGLE IMAGE CONTEST» TOY ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ B&W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩ STUDIO ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2008:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2008 ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «AGORA-GALLERY» NEW YORK.
2009: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ «AGORA-GALLERY».
2010-2012: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER.
2012-2013: ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “MASTER VOLUME” ΑΠΟ ΤΗΝ (WORLD WIDE ART BOOKS). ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS), ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ INTERNATIONAL MASTERS OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: ΠΑΙΡΝΩ 4 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ IPA (INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
2015: ΕKΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΛΕΡΙ «CHILI ART GALLERY».
2016: ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «LEONARDO DA VINCI». ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ “SHAKESPEARE in ARTAWARD” ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΧΙ CENTURY ART BOOK. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ3 VIDEO EXHIBITIONS !! VERONA FAIR, NEW YORK AND WASHINGTON !! ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ARTOWER AGORA
GALLERY. 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
2017: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ SPOTLIGHT MAGAZINE. Απο το Circle Foundation!
2018: ΚΕΡΔΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION A HONORABLE MENTION AWARD! ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΠΑΤΜΟ.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ WEBSITE.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL
DISTANSING.

Μπορείτε να βρείτε τον συγγραφέα στο
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com
Curriculum Vitae

ELEFTHERIOS PAPAZOGLOU Left
1993-1994: GRADUATE OF THE TRAINING CENTRE
E.M.E.F.
ATTENDANCE OF SEMINARS, THE MOST IMPORTANT
OF WHICH THAT OF ERNST WILDI (HASSELBLAD
UNIVERSITY).
1994:
PARTICIPATION IN A GROUP EXHIBITION IN THE CULTURAL
CENTRE OF ARGYROUPOLI., ATHENS.
1994-1995: WORK AS AN OPERATOR AT STUDIOS AND
TV STATIONS.
1995-1999:
I MET THE ARTISTIC PHOTOGRAPHER AND WRITER STYLIANOS SKOPELITIS AND WORK WITH HIM IN PHOTOGRAPHY AND BOOK AND ALBUM EDITING.
1999-2001:
I WORKED AT THE PHOTOGRAPHY WORKSHOP “ASPROMAVRO” AS RESPONSIBLE FOR PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
I WORKED AGAIN WITH S. SKOPELITIS AND IN PARALLEL
I WORKED AS A FREELANCER FOR THEATRES AND VARIOUS ARTISTS.
2002: PHOTO EXHIBITION IN THE THEATRE “APO MICHANIS”.
2003:
PHOTO EXHIBITION IN THE MUNICIPAL GALLERY OF
MYKONOS.
2004:
I DELIVERED PHOTOGRAPHY SEMINARS AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2007:
I WAS AWARDED AT THE “SINGLE IMAGE CONTEST” OF
THE AMERICAN JOURNAL B & W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER, WHILE MAINTAINING A STUDIO WHERE I COOPERATE VARIOUS OTHER MAGAZINES AND ARTISTS.
2008:
FROM JUNE 2008 MY WORK IS DISPLAYED AT THE “AGORA-GALLERY” IN NEW YORK.
2009: EXHIBITION AT THE “AGORA-GALLERY”.
2010-2012: I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER.
2012-2013: I AM AT THE MASTER VOLUME FROM WWAB
(WORLDWIDE ART BOOKS) AND AT THE IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS) AND AT THE INTERNATIONAL
MASTER OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: I TAKE 4 HONORABLE MENTIONS FROM IPA
(INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: I HAD AN EXHIBITION AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2015: I HAD AN EXHIBITION AT CHILI ART GALLERY.
2016: I WON THE “LEONARDO DA VINCI” PRIZE
I WIN ALSO ONE MORE AWARD, “THE SHAKESPERE IN
ART”. ALSO, I GET IN TO THE NEW E.A.M (EUROPEAN ART
MUSEUM) WITH AN ARTWORK!!
IN DENMARK I GET IN THE 21st CENTURY BOOK. THEY
RUN 3 VIDEO EXHIBITIONS: VERONA FAIR, NEW YORK
AND WASHINGTON!!
2016-17: I HAD AN EXHIBITION AT “ARTOWER AGORA
GALLERY”.
2017: I TAKE PART TO THE FIRST OPEN INTERNATIONAL
PHOTOGRAPHY FESTIVAL IN AN EXHIBITION AT THE
BEAUTIFUL ISLAND OF PATMOS!! I HAVE A PRESENTATION FROM CIRCLE FOUNDATION AND I GET IN THE
SPOTLIGHT MAGAZINE! I GET AN AFFILIATE ARTIST CERTIFICATE!!
2018: I GET A HONORABLE MENTION AWARD FROM CIRCLE FOUNDATION!!
JUNE 2020: ONE MORE TIME CIRCLE FOUNDATION GIVES
ME A CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE AND THEY
CREATE A PAGE OF MY WORK IN TO THEIR WEBSITE
https://lefteris-papazoglou.format.com/
OCTOBER 2020: CIRCLE FOUNDATION GIVES ME AGAIN
A CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN
THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL DISTANSING.

You can find the author at
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com

Δείτε το βιβλίο: Πορτρέτα που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί...

Fylatos

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κωνσταντίνος Φυλάτος

Οδοντίατρος, ερευνητής της αθλητικής διατροφολογίας, ερευνητής της ιστορίας της ιατρικής.

Κώστας Τσιναρίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί εκεί. Είναι απόφοιτος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή κινηματογραφικών κειμένων.

Κώστας Τσιναρίδης

Ο Κώστας Τσιναρίδης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί...

Λουκάκη βιογραφικό

Μαρία Γ. Λουκάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με τον πολυαγαπημένο της σύζυγο. Με σύμμαχο την ίδια τη ζωή, εμπνέεται και γράφει απ’ τα δεκάξι της, ποίηση και κείμενα πεζού λόγου. Είναι απόφοιτος γραμματειακής υποστήριξης και αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου & διακόσμησης. Τον Νοέμβριο του 2001, σε ηλικία 21 ετών, εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Ευαισθησίες Ψυχής» την όποια προωθεί η ίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς πρόκειται για αυτοέκδοση σε τυπογραφείο. Ποιήματα της συλλογής της μπήκαν στο πιάνο του αείμνηστου μουσουργού – μουσικολόγου Ιωσήφ Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια του λογοτεχνικού της ταξιδιού, έως και σήμερα, αρέσκεται να συμμετέχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποιητικού και πεζού λόγου. Δημιουργίες της υπάρχουν σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά ενώ έχουν γίνει αναφορές για το έργο της, σε στήλες πολιτισμού από κριτικούς – λογοτέχνες. Το 2004 συμμετείχε ως σύνεδρος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοτεχνίας “Ολυμπιάδα Γραμμάτων”, με διεθνείς συμμετοχές και με διοργανωτές τα λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Αριάδνη» και «Κελαινώ» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στην 24-τομη εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας «Από την εποχή του Βυζαντίου μέχρι σήμερα» των εκδόσεων Χάρη Πάτση, η οποία βρίσκεται σε διάφορες βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και τακτικό του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τον Νοέμβριο του 2021 απέσπασε το Β’ βραβείο για το πρωτόλειο μονόπρακτο θεατρικό της, με τίτλο “Το Θεάρεστο Όχι” από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις «Ζωή και Τέχνη»,στην Πάφο της Κύπρου το οποίο στο μέλλον ενδέχεται να ανέβει στη σκηνή.

Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά την ωθεί να δοκιμάσει τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού «Μια φρουτιέρα ζαβολιές» (με προηγούμενο τίτλο “Τα Φρούτα”) το οποίο και βρα-βεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ’20 -’21 από τις εκδόσεις «Ηλιαχτίδα». Στα διαδραστικά παιχνίδια που συνοδεύουν την παιδική αυτή ιστορία και προς χάριν των παιδιών, συστήνεται ως «Μαριλού» από το όνομα και το επώνυμό της. Αναμένονται το πρώτο της μυθιστόρημα, το επόμενό της παραμύθι, ένα μη λογοτεχνικό βιβλίο με κύριο θέμα τη διαχείριση του πένθους, μέσα από μια προσωπική βιωματική της εμπειρία, η δεύτερη ποιητική της συλλογή, καθώς και ένα κωμικό θεατρικό έργο σε συνεργασία με τον συγγραφέα – ποιητή και καλό της φίλο Αντώνη Θ. Κομίνη.

Email: mariageoloukaki@gmail.com

Δείτε το βιβλίο: Μια φρουτιέρα ζαβολιές

Μαρία Γ. Λουκάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και ζει στον Πειραιά με...

Μαρίνα Καραβέλλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και των δύο γονιών της. Αυτήν τη στιγμή είναι συνταξιούχος δημοσίου, μητέρα και γιαγιά. Στη ζωή της κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η επιθυμία της να είναι ελεύθερη, ανακατεμένη με όλους τους ανθρώπους, να παρατηρεί να συμμετέχει και να βιώνει όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Δραστηριοποιούμενη για χρόνια σε κοινωνικές οργανώσεις, κοινωφελή ιδρύματα και συλλόγους, αποκόμισε γνώσεις και πνευματικά οφέλη. Για ένα διάστημα της ζωής της αναμείχθηκε και με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ τα ταξίδια της ανά τον κόσμο τη βοήθησαν να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο και στη φύση.

Δείτε το βιβλίο Ζωές Ανθρώπων

Μαρίνα Καραβέλλα

Η συγγραφέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από...

Eleni Apidopoulou

Ελένη Απιδοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξειδικεύτηκε στη Νοηματική Γλώσσα και πιστοποιήθηκε στη Γραφή Braille. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση της Σημειωτικής και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ακολούθησαν σπουδές στο Marketing-Επικοινωνία και εξειδίκευση στο Coaching του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένας από τους βασικούς άξονες της ζωής της είναι η δημιουργία και η γραφή ιστοριών.

Πιστεύει στη δύναμη της ομάδας, αγαπά να βοηθά τους ανθρώπους και να υποστηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Έχει πάθος με τον τομέα της επικοινωνίας και αναζητά συνεχώς καινούρια δημιουργικά μονοπάτια. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την εμπειρία της ως στέλεχος πολυεθνικών, βοηθάει και ενισχύει άτομα και επιχειρήσεις σε θέματα εμψύχωσης, δημιουργίας ομάδας και καινοτομίας.

Δείτε το βιβλίο: Το puzzle των βιωματικών δραστηριοτήτων

Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στη Μαγική Αυλή

Ελένη Απιδοπούλου

Η Ελένη Απιδοπούλου κατάγεται από την όμορφη Φλώρινα. Ξεκίνησε τις...

Φενέκου Παναγιώτα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Δυτικής Αττικής με ειδίκευση στο «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν» το 2021.
Εκπαιδευόμενη και κάτοχος των «Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης» στα επιμορφωτικά προγράμματα «Web Designer / Developer» και «Ειδικός Προώθησης Ιστοσελίδων – SEO Expert» του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2021-2022

Δείτε το βιβλίο:  Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Φενέκου Παναγιώτα

Η Φενέκου Παναγιώτα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων...

Βαλαβάνη Χριστίνα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διεκπεραίωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Υπολογιστική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Ludwig-Maximilian-Universität. Γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ Γερμανίας και υπηρετεί ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής ενώ παράλληλα είναι εντεταλμένη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στο ΑΠΘ στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα αποτελεί έναν από τους άξονες του ερευνητικού της ενδιαφέροντος.

Christina Valavani, geboren in Dortmund, ist DaF-Lehrerin an öffentlichen Schulen in Griechenland und Lehrbeauftragte an der Aristoteles-Universität Thessaloniki. Sie hat Germanistik an der Aristoteles-Universität Thessaloniki studiert, den Aufbaustudiengang Computerlinguistik an der LMU mit Erfolg absolviert und wurde an der Nationalen und Kapodistrias-Universität von Athen promoviert. Ihre Forschungsschwerpunkte sind unter anderem Sprachlernspiele, digitale Didaktik und die interaktive Gestaltung des Sprachunterrichts.

Δείτε το βιβλίο: Ich spiele Deutsch – DaF-/DaZ-Unterricht Α1.1 – mit mp3-Datei – Übungen für die Tafelprojektion (Whiteboard)

Βαλαβάνη Χριστίνα

Η Βαλαβάνη Χριστίνα είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου...

Λευτέρης Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958. Σπούδασε στο τμή-μα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε τις Θετικές επιστήμες διδάσκοντας σε πολλά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας. Είναι παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια Φυσικής, Ολυμπία Μανουσογιαννάκη και έχει δύο υπέροχες κόρες, τη Φωτεινή και τη Μαρία καθώς και δύο υπέροχα εγγονάκια τη Μαρίνα και τον Λευτέρη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το παρόν υλικό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης των σημειώσεων που δούλεψε αυτήν την περίοδο με τους μαθητές/τριες του.

Δείτε το βιβλίο: Τετράδιο φυσικής Γ’ Γυμνασίου

Λευτέρης Δεληγιάννης

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958....

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του ίδιου τμήματος. Είναι υποψήφια διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ., όπου ασχολείται με ζητήματα αναγνωστικής κατανόησης, επεξεργασίας μεταφορικού λόγου και ικανότητας συναγωγής συμπερασμών παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η διερεύνηση της σχέσης γλώσσας και συναισθήματος. Με γνώμονα τη συνεχή μάθηση και εξέλιξη, παρακολουθεί συνεχώς επιμορφώσεις, μεταξύ των οποίων η καινοτομία στην εκπαίδευση, η διοίκηση και οργάνωση εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά και η εκπαίδευση ενηλίκων. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια, στην ελληνική, στην αγγλική και στην ισπανική γλώσσα.

Δείτε το βιβλίο: Ιδιωματικές εκφράσεις του θυμού

Ιωάννα Α. Γιαννακούλα

Η Ιωάννα Α. Γιαννακούλα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας του...

Χρυσώλια βιογραφικό

Katerina Chrysolie

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από παιδί της άρεσε να παρατηρεί τη φύση και τους ανθρώπους, να εμπνέεται και να αποτυπώνει στο χαρτί τα τοπία, τα χρώματα, τις εικόνες και τα αρώματα που την περιβάλλουν. Της αρέσει ο πειραματισμός με διαφορετικές τεχνικές, μέσα, υλικά και επιφάνειες. Είναι τελειόφοιτη Ψυχολογίας και παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες. Το 2019 εικονογράφησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο «Η κορδέλα που ήθελε να πετάξει» και το 2020 συμμετείχε στην πρώτη της ομαδική έκθεση.
Στη συνέχεια εικονογράφησε μερικά ακόμη βιβλία και συμμετείχε σε επόμενες εκθέσεις. Από τότε έχει κάνει πολλές συνεργασίες και δράσεις σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ, τοιχογραφίες, βιβλία και παραμύθια.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Μάτα η Μαλλιαρή Ντομάτα

Katerina Chrysolie

Η αγάπη της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς....

Mpimpiri

Ελένη Μπιμπίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Θεωρητικά Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παρακολούθησα ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Έξετερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής σε διαφορετικά δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα. Τα βιώματά μου από τον χώρο καταγράφονται στο βιβλίο «Ακούει κανείς; Ειδική Αγωγή: Αγώνες και αγωνίες πίσω από την πόρτα», Εκδόσεις Έναστρον. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασχολούμαι και με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η εργασία μου σε διαφορετικά πλαίσια με άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων και εθνικοτήτων, τυπικής ανάπτυξης ή με ειδικές ανάγκες, με εφοδιάζει με πλούσιες εμπειρίες που αποτυπώνονται στα βιβλία μου.

Δείτε τα βιβλία: Λενιώ – Το κορίτσι με τα παράξενα δάχτυλα
Η Λενιώ και το “αγόρι από τη Συρία”

Ελένη Μπιμπίρη

Γεννήθηκα το 1981 στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα Μαθηματικά...

Σοφί Άντερσεν συγγραφέας

Σοφί Άντερσεν

Κατηγορία: Συγγραφέας

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω δασκάλα.. ‘Εβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά , το ένα δίπλα στο άλλο και γινόμουν μεγάλη… Αυτό έγινα και στη συνέχεια, όταν τελειώνοντας το σχολείο που αργά η γρήγορα θα αρχίσετε κι εσείς, σπούδασα γερμανική φιλολογία, έγινα δηλαδή δασκάλα γερμανικών. Παράλληλα μάθαινα γερμανικά σε πολλά παιδάκια και μερικούς μεγάλους σαν κι εμένα. Λίγο αργότερα όμως έτυχε να ταξιδέψω σε μία μακρινή χώρα του Βορρά, τη Νορβηγία. Εκεί συνέχισα να μαθαίνω περισσότερα για τα παιδιά για να τα καταλαβαίνω καλύτερα. Έτσι έκανα σπουδές στην Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή και κατάλαβα κάτι πολύ σπουδαίο.. ότι εγώ δεν έβαζα τα αρκουδάκια μου στη σειρά για να γίνω μόνο δασκάλα, όχι, ήθελα να τους λέω ιστορίες… και δουλεύοντας σε σχολεία για μικρούς και μεγάλους και αποκτώντας τα δικά μου παιδάκια, τα δικά μου μικρά τρολ, είδα ότι πολλές φορές μιλάμε στους μεγάλους σαν να ήταν μικρά παιδιά και στα μικρά παιδιά σαν να ήταν μεγάλοι. Όσο μεγαλώνουμε όμως είναι σημαντικό να αποζητούμε την εξέλιξή μας  ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους επικοινωνίας με σκοπό να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Γι’ αυτό συνέχισα το δικό μου εκπαιδευτικό ταξίδι με αφετηρία τη συναισθηματική νοημοσύνη, στη συνέχεια κάνοντας σεμινάρια πάνω στην άνοια και το παιδικό ιχνογράφημα και ανοίγοντας έναν κύκλο σπουδών στην Συμβουλευτική. Κάποια στιγμή της πορείας μου ήρθε μια ιδέα! Να φτιάξω βιβλία που να μιλούν ταυτόχρονα και τη γλώσσα των μεγάλων και τη γλώσσα των μικρών! Γιατί αυτό νομίζω θέλουμε όλοι, έναν κόσμο που να μας χωρά όλους, έναν κόσμο που να μεγαλώνουμε και να μικραίνουμε ΜΑΖΙ…

Δείτε τα Βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

Θα παίξεις μαζί μου;

Τι έγινες όταν μεγάλωσες;

Μεγαλώνουμε και μετακομίζουμε

Πόσο μου μοιάζεις, πόσο σου μοιάζω γιαγιά

Ένα μπαλόνι για το γράμμα μου

Zeus og Zoe er fra Norge

Σοφί Άντερσεν

Με λένε Σοφί και γεννήθηκα στην Αθήνα πριν πολλά χρόνια…...

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Εκεί, στα Κάτω Πατήσια συγκεκριμένα, πήγε σχολείο, αποφοίτησε, παντρεύτηκε, απέκτησε το πρώτο και το δεύτερο παιδί της, και στη συνέχεια αποφάσισε να μετακομίσει στην εξοχή.
Σπούδασε Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Ισπανικών. Επιπλέον, κατέχει Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Ιστορία από το ίδιο ίδρυμα.
Ο ελεύθερος χρόνος της είναι περιορισμένος και πολύτιμος. Όποτε τον βρίσκει, είτε διαβάζει ιστορικά βιβλία είτε δημιουργεί ιστορίες για να γίνουν βιβλία!

Δερίτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Αλεξάνδρα Σαλερόσα

Η Αλεξάνδρα Σαλερόσα γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα μέσα...

Γλύκα Κυλικλή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια στην ψυχολογία, στο mentoring, στην εποπτεία και στη συμβουλευτική. Έχει διδάξει στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Ι.Ε.Κ. και είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει κάνει εισηγήσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια με θέμα καινοτόμες διδακτικές πρακτικές. Είναι συγγραφέας εκπαιδευτικών θεατρικών έργων, δύο εκ των οποίων έχουν βραβευτεί στους θεατρικούς αγώνες «Ακτίς Ονείρου». Έχει τρία παιδιά, τη Στέλλα, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και έχει έναν ανεκπαίδευτο και ανεκδιήγητο σκύλο, τον Amstaf.

Δείτε το βιβλίο: Play the myth with mischief – Έναν μύθο θα σας διηγηθώ

Γλύκα Κυλικλή

Η Γλύκα Κυλικλή είναι εκπαιδευτικός ΠΕ 06 στο 2ο Δημοτικό...

Αθηνά Γάτσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία Αλμωπίας του Νομού Πέλλας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είκοσι οκτώ χρόνια, τα τελευταία δεκαοκτώ στο 1ο Δημοτικό Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Συνήθως αναλαμβάνει τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Η αγάπη για τη δουλειά της και το πάθος της για δημιουργία την ώθησε στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών.
Τη χρονιά του 2022-23, όπου ο χειμώνας θύμιζε άνοιξη, τα παιδιά ρωτούσαν συνεχώς «πότε θα ’ρθει ο χειμώνας». Προσπαθώντας να εξηγήσει στους μαθητές της με απλά λόγια και παραδείγματα γιατί η θερμοκρασία είναι υψηλή ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, γεννήθηκε το νέο της παραμύθι.
Είναι το δεύτερο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει. Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Τρείς νόστιμες ιστορίες» κυκλοφόρησε το 2022.

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αθηνά Γάτσου

Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Γεννήθηκε και...

Kapetanakis

Ματθαίος Καπετανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή ηλικία έζησε οικογενειακά στη Γαλλία, όπου σπούδαζε ο πατέρας του. Έμαθε σχεδόν ταυτόχρονα την ελληνική και γαλλική γλώσσα και αργότερα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με την πάροδο των χρόνων έγινε πολύγλωσσος, μαθαίνοντας αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Εργάστηκε επί μία δεκαετία ως τηλεοπτικός ρεπόρτερ, εικονολήπτης και μοντέρ, κάτι που του επέτρεψε, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, να παράξει τα τελευταία χρόνια και ντοκιμαντέρ που συμμετείχαν σε φεστιβάλ ανά την Ελλά-δα, αποσπώντας και βραβείο. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Δημόσια Οικονομική στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή, ενώ το 2020 ξεκίνησε τις διδακτορικές σπουδές στην Ανθρωπολογία, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στο Κεμπέκ του Καναδά. Πρόκειται για έναν ανήσυχο κοινωνικό επιστήμονα σε συνεχή εντρύφηση με την επιστήμη και την τέχνη και με τον διάλογο ανάμεσά τους. Διατηρεί την ενημερωτική ιστοσελίδα cretedoc.org και πάντα έχει κατά νου σχέδια για κάποιο ντοκιμαντέρ, μια ταινία οπτικής ανθρωπολογίας.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Ματθαίος Καπετανάκης

Ο Ματθαίος Καπετανάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1983. Σε μικρή...

Tzamali,Yakinthou

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από πολύ μικρή διέθετε μια ζωηρή φαντασία και αγαπούσε να πλάθει συναρπαστικές ιστορίες. Σε ηλικία δεκατριών ετών γράφει το πρώτο της βιβλίο, διδάσκεται μόνη της το σχέδιο, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα φωνητικής, για να ασχοληθεί με την άλλη της μεγάλη αγάπη, το κλασικό τραγούδι.

Στα εικοσιπέντε, ώριμη πια, γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της μεγάλο παιδικό μυθιστόρημα και αφοσιώνεται σταθερά στη συγγραφή. Για πρώτη φορά το 2012 εκδίδει με τις εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο της «Αστροζαχαρένια ιστορία», που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και προτάθηκε για κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2013 ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μάθημα του Μουρμούρα», εικονογραφημένο κι αυτό από την ίδια. Στο easywriter.gr υπάρχουν ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της «Άλντουιν ο Σαλιγκαρούλης και η μεγάλη αναζήτηση», «Θέλω να γίνω Πρίγκιπας», «Το παιδί της δροσοσταλίδας» , «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης» και «Το τραγούδι του Ελαφρούλη» .

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (greekibby).

Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της σε όλες τις διαφορετικές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και στα αγαπημένα της ζώα. Εξακολουθεί να μένει στην Αθήνα.

Δείτε το βιβλίο: Το παραμύθι του λευκού Αρλεκίνου

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από...

Φωτεινή Κατσιμίρη

Φωτεινή Κατσιμίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός. Έχει δουλέψει σε δημόσια σχολεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στη Ρόδο, έγραψε το σενάριο για τις μικρού μήκους ταινίες “Abdullah” και “MEMO”. Οι ταινίες προβλήθηκαν σε διάφορα δημοτικά σχολεία της χώρας ως εκπαιδευτικό μέσο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα και τα ζώα.

Η αγάπη της για την εκπαίδευση, τα ζώα και τη φύση κατέχει κυρίαρχο ρόλο στο παιδαγωγικό της έργο. Είναι vegan τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2022 μας παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο,  με τίτλο “Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί”.

Δείτε το βιβλίο: Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί

Φωτεινή Κατσιμίρη

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός....

Tatsis

Βαγγέλης Τάτσης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται με την οικογένεια του. Έχει δύο παιδιά.

Έχει γράψει αρκετά θεατρικά έργα με τον Θανάση Σταυρόπουλο μεταξύ αυτών Το «Περί ελιάς ο λόγος» όπου ανέβηκε το 2000 στο θέατρο βράχων, «Το χέρι της κούκλας» στην «Θεατρική σκηνή του Αντ. Αντωνίoυ» το 2011-12, Τη «Βραδινή έξοδος» 2011 στο θέατρο «Αργώ» της Αιμ. Υψηλάντης. Το «Αι 2 τραγωδίαι» στο θέατρο «Βαφείο» 2015-16. Καθώς και αρκετά θεατρικά έργα τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορους πολυχώρους και bar theatres. Με αφορμή την ένταξη του έργου «Stage Alive» το 2011 στο Μουσείο Θεάτρου, (συν) ίδρυσε την εταιρία θεαμάτων Stage Alive. Το 2014 πήρε ενεργό μέρος στο θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» Ασχολείται με την μουσική.

Δείτε το βιβλίο: Αστρίτσα

Βαγγέλης Τάτσης

Ο Βαγγέλης Τάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει...

Sidiropoulos Mixalis

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Συκεών Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1992.
Σήμερα είναι μάχιμος εκπαιδευτικός ( έτσι θέλει να πιστεύει!!!) στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού Πιερίας.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1967. Αποφοίτησε...