Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Καλλιόπη Πισσιώτη

Καλλιόπη Πισσιώτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας,
θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.

Δείτε το βιβλίο: Ρας ο Κομπιουτεράς 

Καλλιόπη Πισσιώτη

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994...

Praxia

Αρέστη Πράξια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog mikresistories.org.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, στο οποίο αφιερώνει σχεδόν όλο της τον ελεύθερο χρόνο.

Δείτε το βιβλίο: Λίζα η μπαλαρίνα

Αρέστη Πράξια

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα...

Λευτέρης Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958. Σπούδασε στο τμή-μα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε τις Θετικές επιστήμες διδάσκοντας σε πολλά Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας. Είναι παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια Φυσικής, Ολυμπία Μανουσογιαννάκη και έχει δύο υπέροχες κόρες, τη Φωτεινή και τη Μαρία καθώς και δύο υπέροχα εγγονάκια τη Μαρίνα και τον Λευτέρη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει στο 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το παρόν υλικό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης των σημειώσεων που δούλεψε αυτήν την περίοδο με τους μαθητές/τριες του.

Δείτε το βιβλίο: Τετράδιο φυσικής Γ’ Γυμνασίου

Λευτέρης Δεληγιάννης

Ο Λευτέρης Δεληγιάννης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου το 1958....

Kanaria

Χριστίνα Κανάρια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον φάρο, αν και μερικές φορές θα προτιμούσε να έχει γεννηθεί στα Κανάρια Νησιά! Κάθε καλοκαίρι νόμιζε ότι μεταμορφωνόταν σε γοργόνα και περνούσε όλη της τη μέρα κάνοντας βουτιές στη θάλασσα. Της έχουν μείνει όμως μερικά κατάλοιπα ακόμα και σήμερα, γι’ αυτό και κάθεται με τις ώρες στην μπανιέρα. Όταν… ψήλωσε λίγο σπούδασε την Παιδαγωγική της Αταξίας, την Επιστήμη του Γέλιου και την Τεχνική του Πειράγματος. Έπειτα γύρισε και πάλι στο σχολείο. Από τότε διοργανώνει αγώνες γαργαλήματος και μαραθώνιους φανταστικών ιστοριών. Μαθαίνει στα παιδιά την τραγουδιστή γλώσσα των επιδέξιων δαχτύλων και την κίνηση των ανέμελων μελών. Έχει ακόμα σε σκονάκι την προπαίδεια και πολύ φοβάμαι ότι πάντα θα κρυφοκοιτάζει τα λυσάρια. Κάθε βράδυ βλέπει τόσα πολλά όνειρα, αλλά δε βρίσκει κάποιον να τα διηγηθεί μόλις ξυπνά κι έτσι τα γράφει να μην τα ξεχάσει…

http://teachingtherapy.com/

Δείτε τα βιβλία:

Τα μαθητευόμενα καλικαντζαράκια

The Apprentice… Elves

Ώρα για… λαθογραφία

Χριστίνα Κανάρια

Η Χριστίνα Κανάρια γεννήθηκε στην πόλη με σήμα κατατεθέν τον...

Maggopoulos

Γιώργος Μαγγόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. (1993) και κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2004). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (master) στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Η διδακτορική του διατριβή που αφορά στην αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε το 2011 στο Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά προγράμματα ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας θέματα σχετικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αξιολόγηση προγραμμάτων, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε το βιβλίο: Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων

Γιώργος Μαγγόπουλος

Ο Γιώργος Μαγγόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης...

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Univ. Roma 3) και διδακτορικό στην Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Πόλης 19ου και 20ου αιώνα (Α.Π.Θ.). Η προσέγγισή του στα θέματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς βασίζεται στη συνθετική ανάλυση, την κριτική αποτίμηση και τη δημιουργική ερμηνεία των φαινομένων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα άρθρα σε συνέδρια και περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη μονογραφία για τον άξονα της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στην επιμέλεια δύο συλλογικών τόμων, ενώ έχει βραβευτεί για το θεωρητικό και μελετητικό-αρχιτεκτονικό του έργο. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, μαθήματα που σχετίζονται με την ιστορία αρχιτεκτονικής και την αποκατάσταση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων και συνόλων.

Δείτε το βιβλίο: Οι προσφυγικοί συνοικισμοί της Φλώρινας

Σοφοκλής Κωτσόπουλος

Ο Σοφοκλής Κωτσόπουλος σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ.), με μεταπτυχιακά στην Αποκατάσταση...

Έλενα Παναγή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε φιλόλογος, στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και υποκριτική στη δραματική σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.» Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Η μορφή της Κλυταιμνήστρας στην Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και στον Δείπνο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η δικαίωση της φόνισσας.» Εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις όπως «Ο Τριγωνοψαρούλης», «Ο Σιμιγδαλένιος» κ.α. Ασχολείται με την απασχόληση και ψυχαγωγία παιδιών, καθώς επίσης με τη συγγραφή ποιημάτων, θεατρικών έργων και παραμυθιών.

Δείτε το βιβλίο: Το κυνήγι της χαμένης ευτυχίας

Έλενα Παναγή

Η Έλενα Παναγή γεννήθηκε το 1993 στο Παραλίμνι της επαρχίας...

Eleni-Georgiou Ygeioklopes

Ελένη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και το 2011 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το 2016 ολοκλήρωσε και τη σχολή φωτογραφίας.
Το 2019 ολοκληρώνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο “Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους”. Σήμερα, κάτοικος Κοζάνης, πλέον, και μητέρα δύο κοριτσιών εργάζεται στον τοίχο αναρρίχησης που διατηρεί με τον σύντροφό της.
Ενδιαφέροντά της αποτελούν η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά, η αναρρίχηση, η ζωγραφική και πλέον η δημιουργική γραφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και έμπνευσή της αποτέλεσε αναμφίβολα η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στο πλανήτη..

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές – Η περιπέτεονια του Κόρο

Ελένη Γεωργίου

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα...

Mousidis

Χαράλαμπος Μωυσίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χαράλαμπος Μωυσίδης, γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά. Είναι εγγονός προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής και απόγονος θυμάτων του Εμφυλίου πολέμου. Αντιμετώπισε, στην παιδική του ηλικία, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μετά το τριτάξιο γυμνάσιο φοίτησε στην τεχνική σχολή ΟΑΕΔ. Ταυτόχρονα, σε ηλικία δεκαέξι ετών δούλεψε ως τεχνικός στο εργοστάσιο Παπαστράτος από όπου, μετά από μία δεκαετία αποχώρησε γιατί προσβλήθηκε από φυματίωση.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως Ασφαλιστικός Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, ως ιδιώτης καταστήματος τροφίμων, ως συντηρητής καυστήρων κεντρικής θέρμανσης, ως σχολικός τροχονόμος, ως ιδιωτικός υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Σήμερα εργάζεται ως Δημοτικός υπάλληλος.

Η μεγαλύτερη ευτυχία γι’ αυτόν είναι τα τέσσερα παιδιά του.

Από την ηλικία των δεκατριών ετών αρχίζει να μελετά Μαρξισμό, γεγονός που καθόρισε τον τρόπο σκέψης και ζωής του.

Διετέλεσε Συνδικαλιστής μέχρι και σήμερα σε όλους τους χώρους εργασίας του.

Στη συγγραφή τον ώθησε η ανάγκη του να γράψει την αλήθεια, να την δείξει και να την αποδείξει.

Δείτε το βιβλίο: Δημοκρατία και φασισμός

Χαράλαμπος Μωυσίδης

Ο Χαράλαμπος Μωυσίδης, γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά. Είναι...

Ανδρέας Κυθρεώτης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ανδρέας Κυθρεώτης, ένας έμπειρος φυσιοθεραπευτής με ειδίκευση στη διαχείριση του πόνου και ταυτόχρονα εν ενεργεία Προπονητής Υδατοσφαίρισης και Πρωταθλητής με την ομάδα του, έχει μια ιστορία που αξίζει να ακουστεί. Γεννημένος στη Λευκωσία και με σπουδές στην Αθήνα και τη Μεγάλη Βρετανία, ο Ανδρέας είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Η συγγραφική του πορεία ξεκίνησε από τις φανταστικές ιστορίες που αφηγούνταν στον τότε εξάχρονο γιο του. Μία από αυτές, για ένα μικρό λυκάκο που έχασε τους γονείς του και προσπάθησε να επιβιώσει μόνο του στη ζούγκλα, τον ενέπνευσε ιδιαίτερα. Η έντονη συγκίνηση και οι θετικές αντιδράσεις του παιδιού του έδωσαν την αφορμή να δημιουργήσει το παιδικό παραμύθι “Ο Μοναχικός Λύκος: Αναζητώντας την αλήθεια”. Συνεργαζόμενος με τις εκδόσεις “Φυλάτος”, ο Ανδρέας ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα. Αυτή η νέα ενασχόληση ενδέχεται να αποδειχθεί μια ακόμη επιτυχία στη ζωή του, κάτι που μόνο ο χρόνος θα αποκαλύψει. Για τον Ανδρέα, ωστόσο, η πραγματική επιτυχία εντοπίζεται στην ικανοποίηση των παιδιών που ακούν ή διαβάζουν τα παραμύθια του.

Δείτε το βιβλίο: Ο Μοναχικός Λύκος – Αναζητώντας την αλήθεια

Ανδρέας Κυθρεώτης

Ο Ανδρέας Κυθρεώτης, ένας έμπειρος φυσιοθεραπευτής με ειδίκευση στη διαχείριση...

Xrysa-Gkanoudi

Χρύσα Γκανούδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, αλλά κατά βάση την κέρδισε ο κόσμος της γραφιστικής και της εικονογράφησης. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική συμμετέχοντας σε πολλούς διαγωνισμούς παιδικής τέχνης, λαμβάνοντας μάλιστα πολλές διακρίσεις. Έτσι, ο χώρος της καλλιτεχνίας δεν άργησε να την κερδίσει καταφέρνοντας τελικά να μετατρέψει το χόμπυ της σε επάγγελμα, σημειώνοντας στα πλαίσια αυτά αρκετές επιτυχίες και συνεργασίες.

Chrysa Gkanoudi was born and raised in the city of Komotini. In recent years, she has been living and working in Thessaloniki. She completed her studies in the Department of Electrical and Computer Engineering at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTH), but she was primarily captivated by the world of graphic design and illustration.
From a very young age, she engaged in painting, participating in many children’s art competitions and receiving numerous distinctions. Thus, the field of art soon won her over, ultimately allowing her to turn her hobby into a profession, achieving significant success and collaborations in this area.

Δείτε τα βιβλία:

Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Γρηγορούπολη

Άγγελος στα αστέρια

Άνοιξε τα φτερά σου

Ρας ο Κομπιουτεράς

Νινίκος – Ταξίδι στον Ονειρόκοσμο

Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Το λαμπερό κεφάλι

Η μαγική ζωγραφιά

Ένα αστέρι για τον Λούπο – Lupo’s star

Χρύσα Γκανούδη

Η Χρύσα Γκανούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής....

Stayrianea

Γεωργία Σταυριανέα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα.

Σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρακολούθησα επίσης μαθήματα δημοσιογραφίας και αρθρογραφώ ερασιτεχνικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά, περιφερειακές εφημερίδες και έντυπα.

Είμαι μέλος της «Παγκρητίου Ενώσεως» και μέλος του συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Νίκος Καζαντζάκης». Επίσης, είμαι μέλος της μη κυβερνητικής Οργάνωσης για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες» και Τακτικό μέλος του «Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου». Διηγήματα και ποιήματα μου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και σε ηλεκτρονικά έντυπα.

Άλλα Έργα μου:

«Τρομερές ιστορίες του Στίλη Τριφύλη » τόμος 1-2-3 παιδική λογοτεχνία.

«Της Μεσημβρίας Μύθοι» εφηβική λογοτεχνία.

«Του λύκου ή του μαχαιριού» διηγήματα.

«Θεοί με πήλινα πόδια» αληθινή ιστορία.

«Μην ξεχάσεις το κλειδί πάνω στην πόρτα» μυθιστόρημα.

«Ο χορός των θεριστών» μυθιστόρημα.

«Αθώος σαν το διάβολο» μυθιστόρημα.

Διαχειρίστρια του ιστολογίου Αιγινοφρένεια

Δείτε τα βιβλία:

Το κόκκινο παπούτσι

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Αμήχανοι κληρονόμοι

Θεοί με πήλινα πόδια

Γεωργία Σταυριανέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ζω στην Αίγινα. Σπούδασα...

Αναστασία Χαρμανίδου

Αναστασία Χαρμανίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής ηλικίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε προγράμματα του Υπουργείου Εξωτερικών, με αντικείμενο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας στη μειονότητα της Θράκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση.
Ζει στην Αλεξανδρούπολη και εργάζεται από το 2013 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών.
Το βιβλίο «Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο» είναι η πρώτη της επίσημη συγγραφική δουλειά.

Δείτε το βιβλίο Σ’ αγαπώ μέχρι το ουράνιο τόξο

Αναστασία Χαρμανίδου

Η Αναστασία Χαρμανίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1986. Σπούδασε στο...

Δημήτρης Δούμας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην πόλη της Φλώρινας. Το 2012 ακολουθώντας το όνειρό του αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει στη Φλώρινα. Παρακολουθεί σεμινάρια που απευθύνονται είτε στην εκπαίδευση παιδιών, είτε ενηλίκων. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης για τέσσερα χρόνια. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.

Δείτε το βιβλίο:  Χριστουγεννιάτικο δώρο την 25η Ιουνίου

 

Δημήτρης Δούμας

Ο Δημήτρης Δούμας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 στην...

Emmanouela-THeoxaropoulou

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες. Μόλις αποφοίτησε μετακόμισε στην Τσεχία και εργάστηκε στον τομέα της Πληροφορικής και των Δικτύων. Όταν έγινε μητέρα για πρώτη φορά συνειδητοποίησε την αγάπη της για το παιδικό βιβλίο.

Σήμερα ως μητέρα πλέον, τριών παιδιών απολαμβάνει να δημιουργεί και να γράφει τα δικά της παραμύθια.

Δείτε το βιβλίο: Το ημερολόγιο ενός μικρού Σεφ

Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου

Η Εμμανουέλα Θεοχαροπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε Πληροφορική και...

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

Pasxali Biky

Βίκυ Πασχάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά της και στη Γερμανία.
Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και μελέτησε πολύ ψυχολογία και ιδιαίτερα παιδοψυχολογία.
Μεγάλωσε με παραμύθια και πάντα αναπολεί τη ζεστασιά εκείνη που εκπέμπουν, ειδικά όταν τη μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Αγαπά το διάβασμα και τη συγγραφή, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη γιόγκα και τον χορό.
Λατρεύει τους δικούς της ανθρώπους και κυρίως τα μικρά παιδιά γι’ αυτό και εύχεται σε όλους να μπορούσαν να έχουν την καρδιά και τη γλυκιά ματιά των μικρών παιδιών και να μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά στην τρυφερή εκείνη παιδική ηλικία.

Δείτε το βιβλίο: Η Χαρά αναζητά την ευτυχία

Βίκυ Πασχάλη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα στη γενέτειρά...

Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Karanakis

Αναστάσιος Καρανάκης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το αίμα μας βράζει. Εδώ που οι άνθρωποι ονειρεύονται με φόντο το γκρι του ουρανού, μα έχουν το χρώμα στο χαμόγελό τους.
Ο πατέρας μου μεροκαματιάρης, η μητέρα μου νοικοκυρά, τα αδέρφια μου ό,τι πολυτιμότερο έχω. Η οικογένειά μου… Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου, στους οποίους χρωστάω αυτό που είμαι σήμερα.
Σπούδασα στην πόλη των Σερρών, στο τμήμα «Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας» όπου μετά κόπων και βασάνων μου απονεμήθηκε το πολυπόθητο πτυχίο δίνοντάς μου το δικαίωμα να «Τοπογραφώ».
Όντας ανήσυχο πνεύμα άρχισα να δοκιμάζω την τύχη μου στο δεύτερο συνθετικό της παραπάνω λέξης, αφού κάθε τόσο έπιανα τον εαυτό μου να γεμίζει λευκές σελίδες με συναισθήματα, ανησυχίες και κάθε τι που μου απασχολούσε το νου. Από παιδί κυνηγούσα τα όνειρά μου και ας έτρεχαν πιο γρήγορα από εμένα, ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Κυνηγούσα ακόμη και τα αστέρια που έπεφταν από του ουρανού την αγκαλιά, μέχρι που άκουσα ότι οι άνθρωποι κάνουν ευχές βλέποντάς τα να πέφτουν. Από εκείνη τη στιγμή είχα βρει έναν λόγο να μην το κάνω πια, δεν
ήθελα να κλέψω την ευχή κανενός.
Μια ευχή μόνο φύλαξα μέσα μου και ακόμη κρατώ, μα δε θα τη μαρτυρήσω ποτέ. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν πρέπει να μαρτυράς τις ευχές σου, απλά να τις φυλάς βαθιά μέσα στην ψυχή σου και είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα πραγματοποιηθούν!

Δείτε το βιβλίο: Τ’ ανείπωτα…

Αναστάσιος Καρανάκης

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα, εδώ που παρά το όλο κρύο το...

Κώστας Βουδούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και ακολούθησε διάφορους δρόμους ως προς τη γνώση και την εκπαίδευση, μέχρι να φτάσει στην αρχαιολογία. Αποφοίτησε από τα ΚΑΤΕΕ της Λάρισας ως Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., που υπήρξε η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, και στη συνέχεια από τη Βιβλιοθηκονομία του ΤΕΙ Σίνδου. Αργά πλέον, διανύοντας ήδη μια μακρά περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε στην Αρχαιολογία του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Διατμηματικού Τμήματος Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ. Τέλος, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Δείτε το βιβλίο: Από τον Όμηρο μέχρι τις Διηγήσεις περί των θαυμάτων του Αγίου Δημητρίου – Ερμηνευτικές και ιστορικές προσεγγίσεις τοπωνυμίων στον Κάμπο της Θεσσαλονίκης

Κώστας Βουδούρης

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και...

Lamprou

Αριστείδης Λάμπρου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αριστείδης Λάμπρου είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ταξιδευτές που κατάφεραν να γυρίσουν σχεδόν όλο τον κόσμο. Έχει επισκεφθεί περισσότερες από 195 χώρες και γνώρισε διαφορετικούς πολιτισμούς. Μέχρι σήμερα 175 ταξίδια μικρά και μεγάλα, 2172 ημέρες , 1042 πτήσεις και αμέτρητα χιλιόμετρα τον έφεραν σε 195 χώρες της γης και τον γέμισαν με μοναδικές εικόνες, από όλες σχεδόν τις γνωστές και άγνωστες γωνιές του πλανήτη. Ωστόσο μιλά με καμάρι για την Ελλάδα και τις ομορφιές της και την κατατάσσει σε μια από τις ομορφότερες χώρες παγκοσμίως.
Με γνώμονα το ότι «η ζωή είναι ένα ταξίδι» αλλά και ότι «το ταξίδι είναι ένα εργαλείο για την ειρήνη, τη γνώση και τον πολιτισμό», τα βήματά του τον έφεραν σε τόπους μακρινούς και εδραίωσαν την πεποίθησή του ότι οτιδήποτε και αν έχει δει ή ακούσει ο επίδοξος ταξιδιώτης, δεν υποκαθιστά το ίδιο το ταξίδι, τη συγκίνηση της άμεσης επαφής με το μεγαλείο της φύσης, με πρωτόγονες ακόμη φυλές ή με την τελειότητα μεγαλόπρεπων μνημείων.
Πιστεύω του ότι το ταξίδι φέρνει τους ανθρώπους τόσο κοντά, ώστε η λεπτή γραμμή που χωρίζει τον κάθε ταξιδιώτη από τον υπόλοιπο κόσμο παύει ουσιαστικά να υπάρχει.

Δείτε τα βιβλία:

Ο γύρος του κόσμου σε 60 ταξίδια

200 κρυμμένοι θησαυροί και κορυφαίοι προορισμοί

Αριστείδης Λάμπρου

Ο Αριστείδης Λάμπρου είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες ταξιδευτές...

Φουλίδης Κωνσταντίνος

Κώστας Φουλίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς, που ήρθαν από τον Πόντο μετά τη γενοκτονία, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στα πρώτα παιδικά του χρόνια βίωσε την απόλυτη υλική φτώχεια, εν αντιθέσει με την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη που δέχτηκε, όσο φυσικά το επέτρεπαν οι δύσκολες καταστάσεις που διαδέχονταν η μια την άλλη.
Ο πόλεμος του ‘40 – ‘45 και εν συνεχεία ο εμφύλιος, σκόρπισε την οικογένειά του στα Βαλκάνια και ίδιος μαζί με άλλα παιδιά περιπλανιόταν σε διάφορες επαρχίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όλα αυτά, αν και παιδί ακόμη, επηρέασαν στο χτίσιμο του χαρακτήρα του, κλέβοντας συχνά από το νεαρό της ηλικίας του.
Επιστρέφοντας στη μεταπολεμική Ελλάδα πέρασε από παιδουπόλεις που σμίλευσαν ακόμη περισσότερο τον ίδιο.
Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δυο παιδιά, τα οποία δεν μπόρεσε λόγω καταστάσεων να τα χαρεί, γιατί μετανάστευσε στην Ελβετία το 1961. Η Ελβετία στάθηκε σταθμός στη ζωή του.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 και συνέχισε πάλι να αγωνίζεται με πολύ κόπο για κάτι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Στη συνέχεια τα παιδιά του παντρεύτηκαν και του χάρισαν, μέχρι σήμερα,
πέντε εγγόνια και έξι δισέγγονα.
Στα ογδόντα του χρόνια αποφάσισε να γράψει τα βιώματά του για να αφήσει- πέρα από τις διηγήσεις του – και μια γραπτή παρακαταθήκη στην οικογένειά του, στους συγγενείς και στους φίλους.
Παρότι μοναχικός, χάνοντας τα τελευταία χρόνια το στήριγμά του, παραμένει ρομαντικός, στοχαστής και παλεύει με τον εαυτό του, βγαίνοντας πάντα νικητής…

Κώστας Φουλίδης

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς,...

Petros Gkosiopoulos

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στη Ζωγραφική.

Το 2005 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος Εικαστικών. Το 2006-2007 δίδαξε Ιστορίας της Τέχνης στην ΕΠΑΣ Εμπορίου Θήρας(Σαντορίνης) στο Τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Το 2013 πήρε  μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α’  ΠΥΣΠΕ της  Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής

Αίθουσα Τέχνης Παρατηρητής Για την Ελπίδα(Θεσσαλονίκη,2000).
Ανοιχτές Πόρτες Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.(2001-2002)
Συμμετοχή στη Biennale της Σχολής Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου με δύο σχέδια (2001).
Πεδίο δράσης Κόδρα 02 2η συνάντηση εναλλακτικών Δημιουργών Παραθιναλός (2002).
Έκθεση Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(2003).
Ατομική έκθεση στο Μύλο (2006).
Ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Ναυπάκτου στα πλαίσια για την στήριξη του ΕΕΕΕΚ Πάτρας (2006).
Ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βριλησσίων (Αθήνα, 2008).
Ομαδική έκθεση παλαιών και νέων μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με τίτλο Η ανθρώπινη μορφή στην Τέχνη,με συμμετοχή δύο έργων (Τεχνόπολη, Αθήνα 2010).
Ομαδική έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης(2011).
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο, ‘’Art core’’, ρωμαϊκή αγορά (Θεσσαλονίκη, 2016)
Ατομική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο ‘’Διόγνητος’’ Άθυτος (Χαλκιδική, 2016) στα πλαίσια του φεστιβάλ ‘’η Άθυτος της Αφύτου’’

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Σεμινάριο Art Therapy στη Σχολή Καλών Τεχνών Brera του Μιλάνου(2002-2003).
Συνεχής συμμετοχή σε σεμινάρια της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών μαθημάτων (2005-σήμερα).
Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον τομέα της Ιστορίας της τέχνης: Τίτλος μεταπτυχιακού: ‘’Ξαναδιαβάζοντας το για το Πνευματικό στην Τέχνη, Σημείο, Γραμμή, Επίπεδο του Vasili Kandinsky, Επιρροές από τα Θεοσοφικά κείμενα’’.
Μιλάει τρεις γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (2002).
Συντονιστής στον τομέα Ζωγραφικής στο Β’ Πολιτιστικό Φεστιβάλ Α.Μ.Ε.Α (2002).
Εθελοντής στη Ζωγραφική στο ειδικό ψυχαγωγικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης για Α.Μ.Ε.Α. (1999-2004).
Ειδικός συνεργάτης των Μ.Κ.Ο. Ψ.Κ.Β.Ε. και της Βοήθειας Ζωής προς το ειδικό παιδί (1999-2002).

Δείτε το βιβλίο: Το ξεχωριστό κορίτσι

Πέτρος Γκοσιόπουλος

Ο Πέτρος Γκοσιόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του...

Αστέριος Φυλάτος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη επαγγελματική θητεία ως καταξιωμένο επιστημονικό στέλεχος μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του εξωτερικού, όπου άρχισε και περάτωσε την ιατρική του σταδιοδρομία.

Ως ιατρός Εργασίας είχε, κατά συνέπεια, την προνομιακή θέση να ταξιδεύει αλλά και να γνωρίζει, εκ των έσω, γιγάντιες επιχειρήσεις, και εξίσου σπουδαίους ανθρώπους

Συγγραφέας πολυταξιδεμένος, μελετητής της επιστήμης του, μελετητής της ιστορίας της ιατρικής – με πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο συνέδριο της Ιστορίας της Ιατρικής – λάτρης της εκλεπτυσμένης λογοτεχνίας, επιχείρησε τη συγγραφή του πρώτου λογοτεχνικού του βιβλίου «Το τέλος του Μύθου».

Η «Ισόβια Υγεία» με το ψευδώνυμο Αστέριος Μάλαμας και η «Η Βυζαντινή Ιατρική» είναι έργα του ιδίου.

Δείτε το βιβλίο: Το τέλος του μύθου

Αστέριος Φυλάτος

Ο Αστέριος Φυλάτος είναι ιατρός της Βιομηχανικής Ιατρικής, έχει μακρόχρονη...

Basilis A. Masoulas

Βασίλης Α. Μασούλας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δρ. Βασίλης Μασούλας έχει διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος και έχει ηγηθεί σε προγράμματα οργανωτικής μεταμόρφωσης και ανάπτυξης παγκόσμιας κλίμακας σημαντικών πολυεθνικών ομίλων, όπως η Shell International και η Microsoft. Είναι Master Black Belt της μεθοδολογίας βελτίωσης επιχειρήσεων Lean 6σ από το 2001, πιστοποιημένος εκπαιδευτής και προπονητής – καθοδηγητής εκατοντάδων στελεχών, με διεθνή βραβεία για τα Lean 6σ έργα του. Το 2008 ίδρυσε και ηγείται της changeland.com, η οποία εξειδικεύεται στη διοίκηση οργανωτικών αλλαγών και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου των επιχειρήσεων. Σχεδιάζει και υλοποιεί με επιτυχία, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, ευέλικτα προγράμματα συνεχούς βελτίωσης, ηγεσίας και ανάπτυξης σε αλλοδαπές και ελληνικές εταιρείες όπως Philips, Bancomer Bank, Pemex, Cemex, Codak, TelMex, EDS, Halcor, Maaden, Sabo, Eurobank, Αλουμίνιον Ελλάδος, Ελληνικά Καλώδια, DHL, BP, AON Financial Services, Attika Group, Πλαστικά Κοτρώνης, και σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων. Είναι ειδικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στον τομέα της ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην ανάπτυξη καινοτομίας, καθώς και κυβερνήσεων διαφόρων κρατών στην αξιοποίηση και την ανάπτυξη του πνευματικού τους κεφαλαίου.

Ο Βασίλης Μασούλας έχει γράψει και εκδώσει τα βιβλία «Η Διοίκηση και Ανάπτυξη στη νέα Οικονομία της Γνώσης με τη μέθοδο Six Sigma», «Ο Αμπελουργός που έγινε CEO», καθώς και το «Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, γνώσεις και βιώματα». Είναι μηχανικός πληροφορικής, Διδάκτωρ διοίκησης και κάτοχος τριών μάστερ σε τομείς τεχνολογίας πληροφορικής, διοίκησης, ηγεσίας και κοινωνικής Θεολογίας. Έχει διατελέσει καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων (ITESM University System Monterrey, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι εθελοντής νοσηλευτής στο Ασκληπιείο Βούλας, αθλητής, καπετάνιος, φυσιολάτρης, διεθνείς ομιλητής σε τρεις γλώσσες, κατηχητής, προσκυνητής και οδηγός προσκυνητών στο Άγιο Όρος και τους Αγίους Τόπους.

Δείτε το βιβλίο: Ο αμπελουργός που έγινε CEO

Βασίλης Α. Μασούλας

Ο Δρ. Βασίλης Μασούλας έχει διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος και...

Kikidou

Μαρίνα Κικίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου.
Κατοικεί στο Αφράτι Ευβοίας, ένα πανέμορφο χωριό κοντά στην Χαλκίδα. Ασχολείται με την παραδοσιακή τοξοβολία και το taekwondo, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει, παίζει μουσική,
τραγουδάει, ορειβατεί και είναι μέλος μίας αξιόλογης Θεατρικής ομάδας.
Ασχολείται με τη συγγραφή από την ηλικία των 12 ετών, ενώ από πολύ μικρότερη ηλικία ονειρευόταν το μέλλον της σαν συγγραφέας.
Αγαπά να ξεπερνά τους φόβους της μέσα από την περιπέτεια, την οποία φροντίζει να αναζητά στη φύση διευρύνοντας τους ορίζοντές της.
Υποστηρίζει πως ο καθένας κρύβει μέσα του έναν ήρωα και επιβάλλεται να τον αφήσει ελεύθερο για να δείξει στον κόσμο πως ακόμα υπάρχει ελπίδα.

Δείτε το βιβλίο: Οι υπεραστιστές της Σελκούθια

Μαρίνα Κικίδου

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι...

Kotsifogianni

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της άρεσε η ζωγραφική και το γράψιμο. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Maryland φυσικές επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση και την ψυχολογία στο πανεπιστήμιο La Verne.
Ασχολήθηκε με την εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, διδάσκοντας παράλληλα την Αγγλική γλώσσα σε φροντιστήρια.
Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στην ίδρυση δικού της εκπαιδευτηρίου ξένων γλωσσών όπου, με μεγαλύτερη ευχέρεια, μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες γονέων και παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Πολύχρωμοι φίλοι, όμορφος κόσμος

Ντίνα Κοτσιφογιάννη

Η Ντίνα Κοτσιφογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή της...

Grigorios S. Papadopoulos

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και εργάζεται στον τομέα της υγείας μέχρι σήμερα. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ενδιαφέρον του για τη φιλοσοφία και την ιστορία από μικρή ηλικία, επέδρασε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και το βιβλίο αυτό είναι καρπός των ερευνών του.

Δείτε το βιβλίο: Ενώπιον του βασιλιά

Γρηγόριος Σ. Παπαδόπουλος

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα...

Nino Xypolitas

Νίνο Ξυπολιτάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, αλλά μεγάλωσε στη Ρόδο. Έχει γράψει πολλά τραγούδια, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από εκατό τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στον μουσικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη συγγραφή εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο, το οποίο και αφιερώνει σε όλους τους άστεγους του κόσμου. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Δείτε το βιβλίο Το χωριό των ανθρώπων 

Νίνο Ξυπολιτάς

Ο Σακελάριος Στέφανος Ξυπολιτάς με το καλλιτεχνικό όνομα ΝΙΝΟ, γεννήθηκε...

Telmetidis

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας, με εξειδίκευση στο Ποδόσφαιρο. Επίσης κατέχει και το Δίπλωμα Προπονητού ποδοσφαίρου Β (Lizenz B), της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Υπήρξε καθηγητής (με απόσπαση) στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. των Τρικάλων και στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. για τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου. Το 2005 αναγορεύτηκε σε «Καθηγητή Ποδοσφαίρου» της Ε.Π.Ο. και εργάσθηκε ως τακτικός καθηγητής – Εκπαιδευτής στις Σχολές Προπονητών Ποδοσφαίρου. Μέχρι το 2019 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων και σημειώσεων για το παιδικό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δημοσίευσε σειρά άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συνέδρια. Παρακολούθησε και δίδαξε σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με το ανδρικό αλλά και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διετέλεσε παίκτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνίκες και επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Δείτε το βιβλίο: Το ποδόσφαιρο και η συνεχής εξέλιξη του

Κωνσταντίνος Τελμετίδης

Ο Κωνσταντίνος Τελμετίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1956. Είναι απόφοιτος...