Διαθέσιμο στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του online καταστήματος της Amazon είναι το Κindle Paperwhite, η νεότερη από τις συσκευές ανάγνωσης βιβλίων της αμερικανικής εταιρείας το οποίο παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο. Η δουλειά που κάνει το Κindle Paperwhite είναι η εξής: δείχνει βιβλία. Κυρίως βιβλία που έχετε κατεβάσει από το Amazon, αλλά δυνητικά οποιοδήποτε αρχείο .mobi που έχετε (ή άλλα αρχεία που έχετε μετατρέψει σε .mobi με το Calibre).
paperwhiteΤο πρόβλημα που είχαν πάντα οι e-readers ήταν το ίδιο πρόβλημα που έχουν και τα κανονικά βιβλία: δεν μπορείτε να διαβάσετε τη νύχτα χωρίς εξωτερικό φωτισμό. Αυτή είναι ακριβώς και η νέα δυνατότητα του Kindle Paperwhite!! Είναι δηλαδή ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης αφής, καθώς τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Kindle απαιτούν εξωτερικό φωτισμό και φαίνονται γκρι. Η τεχνολογία Paperwhite   κάνει  εφικτή την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου ή άρθρου το βράδυ χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξωτερικού φωτισμού.
Έχει οθόνη αφής 6 ιντσών, διαθέτει εσωτερικό φωτισμό και νέα οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού υψηλής ευκρίνειας (HD). Διαθέτει ανάλυση 212 ppi. με 62% περισσότερα pixels από τον προκάτοχο της  με αποτέλεσμα πολύ πιο καθαρό και ευδιάκριτο κείμενο με καλύτερη απόδοση του μαύρου χρώματος. Το βάρος του δε ξεπερνά τα 213 γραμμάρια ενώ παραμένει λεπτό, στα 9.1 χιλιοστά. Ο φωτισμός της οθόνης δεν επηρεάζει την τεράστια αυτονομία της συσκευής η οποία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 2 μήνες χωρίς φόρτιση. Πέρα από την κλασική παράθεση των e-books σε λίστα, υπάρχει πλέον και “cover mode” για ξεφύλλισμα των εξωφύλλων των e-books.paperwhite05
Με διεύθυνση παραλαβής την Ελλάδα ή την Κύπρο μπορείτε να αγοράσετε Kindle Paperwhite μόνο από το αμερικάνικο Amazon (Amazon.com). Το Kindle Paperwhite με δικτύωση Wi-Fi τιμάται γύρω στα 150 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής και τους δασμούς, ενώ για το μοντέλο με Wi-Fi και 3G η τιμή ανεβαίνει στα 210 ευρώ περίπου.

Οι Εκδόσεις Φυλάτος στα πλαίσια της υπηρεσίας ολοκληρωμένων πακέτων αυτοέκδοσης συνεργάζονται με την Αmazon. Επίσης, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν e-books  στο μεγάλο βιβλιοπωλείο Αmazon.

 

0 απαντήσεις

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *