Πανσέληνος Αυγούστου στο βιβλίο μας Το τέλος του Μύθου

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αστερίου Φυλάτου “Το τέλος του Μύθου”, Β΄έκδοση, από τις Εκδόσεις Φυλάτος

 

“…….-Είμαι κι εγώ εδώ! ακούστηκε μια γνώριμη φωνή και μας άφησε μαρμαρωμένους παρότι, ενδόμυχα, την περιμέναμε. Ήταν η Άννα.

Η Άννα με την αρχοντική θωριά και τη σμιλεμένη κατατομή αρχαίας ελληνίδας, απρόσκλητη εμφανίστηκε μπροστά μας και γέμισε ο χώρος με την ευωδιά των βρεγμένων της μαλλιών.

Λίγο μας άφησε βυθισμένους στην έκπληξη γιατί ακούστηκε η ζωντανή, όπως πάντα σχεδόν ψιθυριστή, φωνή της που μας ξύπνησε.

-Ήσασταν οι ωραίοι της ημέρας και έτσι, ωραίοι, θα μείνετε για πάντα. Ενώσατε τις ζωές σας για να πορευτείτε μαζί. Δε θα υπάρξει τελευταία μέρα για σας. Κάθε μέρα θα είναι μία νέα αρχή, μία πρώτη μέρα και πάλι. Είστε τέκνα του χρόνου. Είστε ζωντανά κομμάτια της ιστορίας. Ζήστε τώρα τη ζωή σας όπως εσείς αποφασίσατε. Αυτή είναι η υπέρτατη ευτυχία, να είστε ελεύθεροι αλλά δεσμώτες της αγάπης. Για σας δε θα υπάρχει τέλος παρά μόνο νέες αρχές. Μαζί θα ζήσετε περισσότερες ζωές από αυτή τη μία που ζείτε τώρα, αρκεί να αφοσιωθείτε στην αποστολή σας. Αρκεί να αφοσιωθείτε στο Τέλος του Μύθου, είπε και έβαλε το δαχτυλίδι, το άνθος της μυρτιάς, στο δάχτυλο της Χλόης.

-Μέχρι τώρα το φορούσα εγώ, Χλόη. Τώρα ανήκει σ’ εσένα, μέχρι να το δώσεις κι εσύ σ’ ένα άλλο χέρι, είπε στη νύφη, που ατάραχη το δέχτηκε, σαν να το περίμενε, και συνέχισε: Απόψε, μέσα σ’ αυτόν τον ανεμόμυλο, θ’ ακούσετε τους μυστικούς ψιθύρους των κορμιών σας, που είναι οι ψίθυροι των προγόνων σας, που είναι οι ψίθυροι των απογόνων σας. Τους ψιθύρους που, έτσι, δεν ακούσατε ποτέ ξανά. Απόψε είναι η αυγουστιάτικη πανσέληνος, Χλόη. Η γυναικεία σου φύση θα λειτουργήσει, ως συνήθως, παράλληλα με τους κύκλους της σελήνης, όπως κάνει και η δική μου. Και να ξέρεις, είστε πλασμένοι από το ίδιο μυστικό, η ίδια αθάνατη πνοή σάς έχει φυσήξει και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ίδιοι θα είναι και οι απόγονοί σας, που μαζί σας θ’ αντικρίσουν κι εκείνοι το Απολλώνιο, άκτιστο φως και θα γίνουν ένα μαζί του. Που, όπως εσείς έτσι κι εκείνοι θα γίνουν φορείς πανάρχαιων μυστικών. Ξέρετε ακριβώς τον λόγο που είστε εδώ. Γυμνωθείτε λοιπόν πιο βαθιά κι από τη γύμνια σας, γυμνώστε τις ψυχές σας. Διαβάστε το ποίημα των κορμιών σας. Μεθύστε καθισμένοι στο μπαλκόνι της αγάπης σας. Ελευθερώστε όλα τα φυλακισμένα σας χάδια. Ιδωθείτε με τα μάτια της ψυχής σας. Το αποψινό φεγγάρι αντικατοπτρίζει το μακρινό σας μέλλον. Το μέλλον που είναι η επιστροφή στο λαμπρό παρελθόν σας. Κοιτάξτε το, θηλάστε με τα μάτια σας το φως του. Έχετε χρέος να σας βρουν διαφορετικούς τα γαλήνια βέλη της αυγής, τώρα που είστε ένα βήμα μπροστά από τη ζωή σας…

-Ψάχνουμε για σένα, Άννα. Ψάχνουμε στα σκονισμένα βιβλία με τις κενές σελίδες, στη βουβή σου άρπα, στη μουσική χωρίς νότες, πίσω από τους καθρέφτες, μέσα στο κρασί των ποτηριών μας. Ψάχνουμε στην ανατολή, στη δύση, στην πανσέληνο. Κυρίως σ’ αυτή……”

“Το Τέλος του Μύθου” Β΄έκδοση

Αγοράστε το μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης της ιστοσελίδας fylatos.com, προσθέτοντας το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622.

ISBN: 978-618-5232-94-8
Σελίδες: 592
Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Τάξη των Μεγάλων Πραγμάτων.
Πρωταγωνιστές που υπερβαίνουν τον χώρο και τον χρόνο.
Η άγνωστη καθημερινότητα των δισεκατομμυριούχων, αυτών που επηρεάζουν τις ανθρώπινες ζωές, γίνεται η τεράστια σκηνή όπου διαδραματίζεται ο μύθος του βιβλίου. Και είναι ένας μύθος γεμάτος με εικόνες και γεμάτος με εκπλήξεις, καθώς οι πρωταγωνιστές πίσω από τον καθημερινό τους χαρακτήρα, κρύβουν αυτό που πραγματικά είναι: Ακόμα πιο μεγάλοι, ακόμα πιο σπουδαίοι και πιστά στρατευμένοι στην αποστολή τους.
Ποια είναι αυτή; Θα την υποψιαστείτε νωρίς και θα τη γνωρίσετε καλύτερα στο τέλος. Όμως μέχρι να φτάσετε εκεί θα διασχίσετε μία μαγική διαδρομή και θα γνωρίσετε μοναδικούς και ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές, που δεν είναι της διπλανής πόρτας αλλά ενός άλλου κόσμου, γνωστού από την ιστορία, που κάποτε έφυγε και τώρα επιστρέφει.