Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

© Copyright - Εκδόσεις Φυλάτος | Fylatos Publishing