Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Sarkabazi

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και ζει στην Ελλάδα.
Αποφοίτησε από το Μουσικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Μόσχας και ταυτόχρονα παρακολούθησε Ανώτατα Λογοτεχνικά σεμινάρια της Ενώσεως Λογοτεχνών Ρωσίας, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας – για Συγγραφείς– Ευθυμογράφους. Από τότε ξεκίνησε συνεργασία με διάφορες εφημερίδες.
Έχει τιμηθεί με διάφορα λογοτεχνικά βραβεία στην Ρωσία και Ελλάδα: Α’ Βραβείο ( Γραν Πρι) Διεθνούς Διαγωνισμού συγγραφέων-ευθυμογράφων «Ποντμοσκόβιε – 91» /π. Μόσχα/, Βραβείο για το καλύτερο δημοσιογραφικό έργο της χρονιάς της εφημερίδας «Αθηναϊκή κούριερ» /Αθήνα, 1999/, Β΄ βραβείο διαγωνισμού για το καλύτερο διήγημα για παιδιά «Η Χρυσή πέννα της Ρωσίας», Μόσχα 2009, Β’ βραβείο του Διεθνούς διαγωνισμού λογοτεχνίας ζωοφιλικού περιεχομένου, Λαμία, 2013 και Τιμητικό βραβείο για την προσφορά στον πολιτισμό, Θεσσαλονίκη, 2014. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών.
Το πρώτο βιβλίο, « Ο νόμος της πεταλούδας», βγήκε στην Αγία Πετρούπολη το 2011.

Δείτε το βιβλίο: Ο νόμος της πεταλούδας

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και...

Kontopoulou

Ελένη Κοντοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και 10 χρόνια υπηρεσίας στην ειδική αγωγή συνειδητοποίησα ότι όλα είναι θέμα στόχων, συγκέντρωσης και προγράμματος. Θέτοντας μικρούς στόχους κατακτάς μεγάλα όνειρα!

Δείτε το βιβλίο: Χρωματιστά μολύβια – Φθινόπωρο

Ελένη Κοντοπούλου

Μετά από 4 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές, 2 μεταπτυχιακά στην ειδική...

Σάββας Σάββα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών» και Λέκτορας στο City Unity College Nicosia.
Είναι κάτοχος Mεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στην Εκπαίδευση από το University of the West of England, κάτοχος Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).
Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Palm Beach Hotel, Le Meridien Hotel & Spa Limassol, Amathus Beach Hotel, Cavo Maris και σε πολλά βραβευμένα εστιατόρια, όπως το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και το The Fish Market.
Ο σεφ Σάββας έχει εκπαιδευτική εμπειρία αφού διετέλεσε βοηθός Συντονιστής προγραμμάτων μαγειρικών Τεχνών στο KES College, εκπαιδευτής μαγειρικής στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), στο American College, στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας.
Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και το 2013 διετέλεσε Team Manager της Εθνικής ομάδας Νέων του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων/Γαστρονόμων Euro-Toques Κύπρου.
Είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Αξιολογητής Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Είναι σύμβουλος σεφ σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Κύπρο και διοργανώνει διάφορα σεμινάρια με θέμα τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη της.
Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Δείτε το βιβλίο: Διαλεκτές συνταγές από τον Σεφ Σάββα Σάββα

Σάββας Σάββα

Ο σεφ Σάββας Σάββα είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών...

Ανδρέας Κουνινιώτης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι.

Φοίτησα στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας.

Ασκώ το επάγγελμα του τεχνολόγου γεωπόνου, με έμφαση στην ανάπτυξη των αειφόρων συστημάτων διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής, του περιβάλλοντος και της σχέσης του με τους ανθρώπους.

Στον ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να περπατώ, να κάνω καμία βόλτα με την μηχανή, να αθλούμαι.

Το “Μη μου πεις, δε θέλω να ξέρω” είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια, μια ποιητική συλλογή γεμάτη εικόνες, γεμάτη αισθήσεις.

Δείτε το βιβλίο: Μη μου πεις… δε θέλω να ξέρω

Ανδρέας Κουνινιώτης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αίγιο, όπου ζω και εργάζομαι. Φοίτησα...

Polyxronopoulos

Νίκος Πολυχρονόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να πλάθω κόσμους με τις ζωγραφιές μου κι ας μην τις καταλάβαιναν οι άλλοι. Λατρεύω να τροποποιώ ιδέες.Κάποιοι εκφράζουν την Τέχνη που έχουν ζήσει. Εγώ έχω ζήσει την Τέχνη που δεν μπορώ να εκφράσω. Μα προσπαθώ να χτίζω δύσκολα εμπόδια για να την αφηγηθώ εικαστικά γιατί μόνο η ανηφόρα αξίζει. Δεν ξέρω από πού γεννήθηκε το πινέλο μου, αλλά ξέρω ότι υπάρχει.”

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών στην όμορφη και πολύχρωμη Φλώρινα. Πέρα από τη Ζωγραφική και τη δημιουργία Καρικατούρας, Κόμικς, και λοιπών πτυχών της εικαστικής τέχνης, ασχολείται με εικονογραφήσεις βιβλίων.
2013 εικονογράφησε το βιβλίο του Δημόκριτου Τσουκάπα «Του ουρανού τα παραμύθια», Εκδόσεις Ζήτη.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο της Γεωργίας Σταυριανέα «Στίλης Τριφύλης- Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού», Εκδόσεις Φυλάτος.
2014 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Πολύδωρου «Ο καλύτερός μου φίλος», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο «Σταματίτιδα», Εκδόσεις Φυλάτος.
2015 πήρε μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής «Περί έρωτος διασταυρώσεις» ζωγραφίζοντας την Αγάπη και τον Έρωτα.
2015 εικονογράφησε το Ημερολόγιο-Ανεκδοτολόγιο του Γιάννη Σερβετά «Ένα παιδί ακόμα μετράει τ’ άστρα» εκδόσεις Ιανός
2017 εικονογράφησε το βιβλίο της Μαρίας-Τάνου Ανδρειανού «Γκρέκο» εκδόσεις Φυλάτος.
2019 Πήρε μέρος στην Έκθεση Chili Bazaart στην Chili Art Gallery.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Σαφίας-Τσάτσου Νικολούλη «Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια», εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Αλέξανδρου Μόκια «Ο Κορωνογιός που νίκησε την πανδημία» εκδόσεις Υδροπλάνο.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη «Δράχμαν» εκδόσεις Φυλάτος.
2020 εικονογράφησε το βιβλίο της Βίκυς Σακκή «Ο κήπος με τα Συναισθήματα».

Μόνιμος συνεργάτης της λογοτεχνικής στήλης «Ένα κείμενο, μία εικόνα» της Γιώτας Κοτσαύτη και του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Book Tour.

Μόνιμος συνεργάτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Xanthinea.gr ως σκιτσογράφος στα εβδομαδιαία σκίτσα και δημιουργός των κόμικ «Το Άγαλμα της Ευχής» και «Το αληθινό Άγαλμα της Ευχής».

Το 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Διευρυμένη Πρακτική Άσκηση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

To 2017 υπήρξε συντελεστής στην 1895 Cinematic Creations για την δημιουργία του Animation «Ένας Αλλιώτικος Καρυοθραύστης» (A Different Nutcracker Suite) το οποίο κατέλαβε την 1η θέση στο Animfest.

E-mail επικοινωνίας: nikpolych@gmail.com

Δείτε το βιβλίο:

Στίλης Τριφύλης – Ταξίδι στον πλανήτη Φις-Τι-Κιού

Ο καλύτερός μου φίλος

Σταματίτιδα

Η πέτρα της τύχης

Γκρέκο

Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια

Δράχμαν

Δράχμαν II

Νίκος Πολυχρονόπουλος

“Γεννήθηκα στις 13 Ιουλίου 1992. Από μικρός μου άρεσε να...

Polyxronis

Μάριος Πολυχρόνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Έκανε μεταπτυχιακά στην Δοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο INSEAD στην Γαλλία. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές κτιριακών έργων. Μένει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Πλούσιοι και φτωχοί – Ή ένας ταξιδιωτικός οδηγός στις οικονομικές ειδήσεις

Μάριος Πολυχρόνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τελείωσε την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή...

Delixas

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το σχολείο εργάστηκε για χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του σαν εμποροϋπάλληλος. Στη συνέχεια μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε φυσιοθεραπεία, επάγγελμα όμως που άσκησε για μικρό χρονικό διάστημα. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά και ασχολείται από νωρίς με τη μουσική παίζοντας κιθάρα, μπάσο και τσέλο. Το βιβλίο «Ψυχανάλυση, όχι απαραίτητα» είναι το δεύτερο, γιατί προηγήθηκε το βιβλίο με τίτλο «Κρυφές σκέψεις». Ο συγγραφέας είναι διαζευγμένος, ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το Βιβλίο: Ψυχανάλυση; Όχι απαραίτητα

Κωνσταντίνος Δεληχάς

Ο Κωνσταντίνος Δεληχάς γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Μετά το...

Βάγια Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική σχολή Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα του Τουρισμού και ασχολήθηκε με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αποφοίτησε από την Τουριστική Σχολή Ηρακλείου και παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα “Δημιουργική Γραφή και Ανάγνωση της Πεζογραφίας” από το ΕΚΠΑ, καθώς και “Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας” από
το ΕΑΠ. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο ΕΑΠ με τίτλο
“Δημιουργική γραφή”. Από το 2018 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση διατηρώντας,
με την αγαπημένη της αδερφή, το Φροντιστήριο – Κέντρο Μελέτης “γραφούλης”. Ο σύζυγός της είναι ο άνθρωπος που τη στηρίζει και μαζί έχουν αποκτήσει δυο υπέροχες κόρες, την Καλλιόπη και την Αλεξάνδρα,
οι οποίες μαζί με τους μαθητές της, αποτελούν την πηγή έμπνευσής της.

Δείτε τα βιβλία—>

Κρις και Κάλλη/Γράμμα στον Άγιο Βασίλη – Lettre au Père Noël

Κρις και Κάλλη – Στην πισίνα – Á la piscine

Βάγια Μάνθου

Η Βάγια Μάνθου γεννήθηκε στα Ιωάννινα, αλλά ζει στον Άγιο...

Sapountzis

Νίκος Σαπουντζής

Κατηγορία: Συγγραφέας
  • Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς» και το «γιατί» κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρα, τα «θέλω» και τους στόχους τους πραγματικότητα, αλλά και να κατακτούν προσωπική ευτυχία, οικονομική ανεξαρτησία και υγεία, ακόμη και μετά από «περιπέτειες».
  • Πήρε γνώση, τεχνικές, μοντέλα και «εργαλεία» από τους καλύτερους. Τα εφάρμοσε στη δική του ζωή και είδε αποτελέσματα. Μοιράστηκε την γνώση και την εμπειρία με τους δικούς του ανθρώπους και είδε τα δικά τους θετικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε την ψυχή του, την προσωπική του εμπειρία και «γέννησε» την μέθοδο με την οποία εργάζεται και εισηγείται σε βιωματικά Love + Happiness Coaching σεμινάρια, σε Προσωπικές + Tele-Coaching Coaching Συναντήσεις, σε βιωματικές coaching εκδρομές, σε coaching summer camps, αλλά και σε όσα συγγράφει ο ίδιος γύρω από την την Ευτυχία, τις Ερωτικές Σχέσεις και όχι μόνο…
  • Η ικανότητά του να εστιάζει στην καρδιά του κάθε θέματος σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία του, είναι ο λόγος που τον κάνουν περιζήτητο και κορυφαίο, Love + Happiness Expert,
  • Προπονητή Ζωής, Προπονητή Επίτευξης Στόχων και Αλλαγών, Relationship Coach. Έχει ένα αξιοζήλευτο ιστορικό αποτελεσμάτων σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, γιατί όπως λέει ο ίδιος-δικαιωματικά πλέον: «Μαζί μου, μπορείς!»
  • Ο Νίκος είναι γεμάτος ενθουσιασμό για την ζωή και του αρέσει να ζει την κάθε μέρα του χωριστά. Ισόβιος μαθητής σαξοφώνου, κάνει Tae Kwon Do και συμμετέχει σε μαραθωνίους δρόμους.
  • Ο Νίκος ζει και εργάζεται με την Συγγραφέα & Writing Coach Μαρία Γούσιου, http://www.writing-online.gr/ έχουν μια υπέροχη κόρη και μαζί αποτελούν μια αυθεντική παρουσία έμπνευσης για όλο και περισσότρη αγάπη, έρωτα, ευτυχία, αλλαγή και επίτευξη στόχων ζωής!

Κατέχει Τα Εξής Πτυχία:

Life Skills Coaching Advanced Diploma, Stonebridge College, UK
Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, NCFE
National Qualification Framework
IAC – Coaching Masteries Certification I
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master in Business Administration, Kingston, London University
Μεταπτυχιακό στο Marketing, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι Μέλος Των Μεγαλύτερων Διεθνών Οργανισμών Life & Executive Coaching:

The International Association of Coaching, (IAC)
The International Coach Federation, (ICF)
Professional Coaches and Mentors Association, (PCMA)

Δείτε το βιβλίο: Ένα τοσοδούλι “ρ” στη χώρα του διαφορετικού

Νίκος Σαπουντζής

Ένας άνθρωπος που από νωρίς θέλησε να αποκωδικοποιήσει το «πώς»...

Kolokotronis

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.
Εξειδικεύθηκε στη Μικροβιολογία του Στόματος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου René Descarte στο Παρίσι. Επίσης, μετεκπαιδεύθηκε στη Στοματολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Pitié Salpetrière και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris Sud, όπου αργότερα εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής.
Διετέλεσε συνεργάτης του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και είναι συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες και έχει συγγράψει 5 βιβλία και 2 μονογραφίες. Έχει διατελέσει μέλος σε συντακτικές επιτροπές περιοδικών, μεταξύ των οποίων και στα περιοδικά Oral Diseases, Médecine Buccale Chirurgie Buccale, Balkan Journal of Stomatology και είναι κριτής σε περιοδικά της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας.

Δείτε το Βιβλίο:

Οδοντιατρικές πράξεις σε ειδικούς ασθενείς

 

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής...

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων της βρέθηκε στη Λαμία για μία πενταετία και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο ομώνυμο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Σχολική Παιδαγωγική από το ΑΠΘ. Βρίσκεται εδώ και δεκαεπτά χρόνια σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά σε σχολικές και φροντιστηριακές αίθουσες. Δίδαξε επί χρόνια την αγγλική και γαλλική γλώσσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Από το 2018 εργάστηκε ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ02 σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα στη Σάμο και από το 2023 υπηρετεί ως μόνιμη φιλόλογος στα Δωδεκάνησα. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο των Αδελφών Κυριακίδη με αντικείμενο την Παιδαγωγική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φυλάτος το πρώτο της εγχείρημα στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, ένα έμμετρο αυτοβιογραφικό παραμύθι αφιερωμένο στον γιο της, με τίτλο «Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα, Η γνωριμία». Το παρόν βιβλίο είναι ένα αλληγορικό διήγημα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

Δείτε τα βιβλία: Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα

  Η περιπέτεια της Υγείας

Ιφιγένεια Π. Μάνθου

Η Ιφιγένεια Μάνθου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου και...

Φουλίδης Κωνσταντίνος

Κώστας Φουλίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς, που ήρθαν από τον Πόντο μετά τη γενοκτονία, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στα πρώτα παιδικά του χρόνια βίωσε την απόλυτη υλική φτώχεια, εν αντιθέσει με την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη που δέχτηκε, όσο φυσικά το επέτρεπαν οι δύσκολες καταστάσεις που διαδέχονταν η μια την άλλη.
Ο πόλεμος του ‘40 – ‘45 και εν συνεχεία ο εμφύλιος, σκόρπισε την οικογένειά του στα Βαλκάνια και ίδιος μαζί με άλλα παιδιά περιπλανιόταν σε διάφορες επαρχίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όλα αυτά, αν και παιδί ακόμη, επηρέασαν στο χτίσιμο του χαρακτήρα του, κλέβοντας συχνά από το νεαρό της ηλικίας του.
Επιστρέφοντας στη μεταπολεμική Ελλάδα πέρασε από παιδουπόλεις που σμίλευσαν ακόμη περισσότερο τον ίδιο.
Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δυο παιδιά, τα οποία δεν μπόρεσε λόγω καταστάσεων να τα χαρεί, γιατί μετανάστευσε στην Ελβετία το 1961. Η Ελβετία στάθηκε σταθμός στη ζωή του.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 και συνέχισε πάλι να αγωνίζεται με πολύ κόπο για κάτι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Στη συνέχεια τα παιδιά του παντρεύτηκαν και του χάρισαν, μέχρι σήμερα,
πέντε εγγόνια και έξι δισέγγονα.
Στα ογδόντα του χρόνια αποφάσισε να γράψει τα βιώματά του για να αφήσει- πέρα από τις διηγήσεις του – και μια γραπτή παρακαταθήκη στην οικογένειά του, στους συγγενείς και στους φίλους.
Παρότι μοναχικός, χάνοντας τα τελευταία χρόνια το στήριγμά του, παραμένει ρομαντικός, στοχαστής και παλεύει με τον εαυτό του, βγαίνοντας πάντα νικητής…

Κώστας Φουλίδης

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς,...

Fabian Scheidler

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος συγγραφέας, δημοσιογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης. Μετά από σπουδές θεατρικής σκηνοθεσίας εργάστηκε σαν σκηνοθέτης, συγγραφέας και δραματουργός μεταξύ άλλων και στο Θέατρο GRIPS του Βερολίνου, στο οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο του «Πρίμα Κλίμα», βραβευμένο ως επίσημη συμμετοχή-συμβολή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Επιπλέον ο Fabian Scheidler συνεργάστηκε με το Δίκτυο Κριτικής Αντιμετώπισης της Παγκοσμιοποίησης ΑΤΤΑC, ενεργώντας μεταξύ άλλων και σαν συντονιστής προγράμματος της Δίκης των Τραπεζών στη Λαϊκή Σκηνή της Πλατείας Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Το 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «Otto Brenner» για την άσκηση κριτικής δημοσιογραφίας. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Fabian Scheidler μαζί με τον δημοσιογράφο David Goeßmann ίδρυσε το ανεξάρτητο τηλεοπτικό περιοδικό Kontext TV, το οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τον Noam Chomsky και παράγει-παρουσιάζει σε μηνιαία βάση μια ωριαία εκπομπή με θέματα παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Το θεατρικό έργο του Φάμπιαν Σάιντλερ με τίτλο «Θάνατος ενός Τραπεζίτη» πρωτοανέβηκε σε μορφή όπερας στο Θέατρο Gerhart Hauptmann στην πόλη Görlitz τον Απρίλιο του 2013.

Ιστοσελίδες: www.counter-images.de | www.kontext-tv.de

Δείτε το βιβλίο: Θάνατος ενός τραπεζίτη

Fabian Scheidler

Ο Fabian Scheidler (Φάμπιαν Σάιντλερ) ζει στο Βερολίνο ως ανεξάρτητος...

Markatou

Βιβή Μαρκάτου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ Ξινή και ΔΙΕΚ Λαμίας ενώ είναι κάτοχος Msc Computer Animation από το University of Portsmouth (τιμήθηκε με τον τίτλο του valedictorian στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου και ιστορία τέχνης από το Freie Universitaet, το Εθνικό θέατρο και άλλους οργανισμούς πάνω σε θέματα της Τέχνης ως μέσο θεραπείας, παιδικό παραμύθι και παιδικό θέατρο ενώ η μεταπτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την ενσυναισθησία (Einfühlung) αντιπαραβάλλοντας Μπρεχτικές πρακτικές- Verfremdungseffekt. Έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και πολλούς εκδοτικούς ανά την χώρα με δημοσιευμένα πάνω από 20 βιβλία και e-books. Το 2019 θα φτάσει στους finalist στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου από τα Pinewood Studios σε συνεργασία με την Πηνελόπη Μπεκιάρη με το »The White Wings» και η ίδια ταινία θα γίνει official selected την ίδια χρονιά από το Φεστιβάλ Chaniartoon, στα Χανιά. Το 2016 κείμενό της συμπεριλαμβάνεται από τον Δήμο Κιλκίς ‘’Ιστορίες της Πόλης μας’’ και διακρίνεται μαζί με άλλα. Το 2013 αποσπά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο νεοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα για ένα της μονόπρακτο ενώ κατέχει αρκετές διακρίσεις και βραβεία πανελλαδικά και στο εξωτερικό στην ζωγραφική και στο σχέδιο με το 2009 να διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νέα ταλέντα από το Περιοδικό 9 και την Ελευθεροτυπία και να λαμβάνει δια χειρός το βραβείο της από τον Άγγελο Μαστοράκη και Βλάσση Βέλιο. Τέλος την ίδια χρονιά θα λάβει το πρώτο πανελλήνιο βραβείο νεαρής ραδιοφωνικής παραγωγού υπό την αιγίδα της UNESCO για ένα πολιτιστικό της αφιέρωμα στο Διεθνές έτος αστρονομίας. Επικουρικά διατελεί εξωτερικός ανταποκριτής του Γαλαξία fm 92,1 ενώ έχει κληθεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για κάλυψη πολιτιστικού ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις και έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια για δήμους, οργανισμούς και βιβλιοθήκες. Είναι γνωστή για τις εθελοντικές της δράσεις και την διακριτή παρουσία της στον πολιτιστικό χώρο. Είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια και βιβλιόφιλος. Γνωρίζει και μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Δείτε τα βιβλία:

Οι τρεις νεράιδες της Ονειρούπολης

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Τύχη… ουρανοκατέβατη

Το δέντρο που μιλούσε

Η περιπέτεια του Κοκό

Τα πολύχρωμα μπαλόνια/The colorfull balloons

Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Βιβή Μαρκάτου

Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,25) και Γραφιστική στο Ιεκ...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Βικτώρια Κώστα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Μιλάει πέντε γλώσσες και ασχολείται αρκετά με τον αθλητισμό και τον χορό. Λατρεύει τη φύση μη χάνοντας ευκαιρία για πεζοπορία καθώς έμπνευσή της αποτελούν τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα με τα ροδαλά χρώματα που παρακολουθεί στο βουνό ή στις ακρογιαλιές. Στο σχολείο συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα γράφοντας θεατρικά έργα και διηγήματα, ενώ ταυτόχρονα χορογραφούσε τις παραστάσεις. Ξεκίνησε την ενασχόληση με την ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια επιθυμώντας να εξωτερικεύσει τα αισθήματά της και να απαλύνει τις σκληρές πτυχές των ανθρώπων. Έτσι, καταφέρνει να αισθάνεται ελεύθερη σπάζοντας τα δεσμά της καθημερινής ζωής.

Δείτε το βιβλίο: Όταν ο ήλιος δύει

Βικτώρια Κώστα

Η Βικτώρια Κώστα είναι φοιτήτρια νομικής, αλλά και του τμήματος...

Kalliopi-Oyzoun-Andreou

Καλλιόπη Ουζούν – Ανδρέου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Από μικρή της άρεζε να πλάθει τις δικές της ιστορίες και να τις αποτυπώνει στο ημερολόγιό της. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή, γνωρίζει τη Νοηματική γλώσσα και τη γραφή Braille. Διδάσκει πάνω από δέκα χρόνια σε παιδιά Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα ζει στις Σέρρες με τον σύζυγό της Ζαχαρία Παπανικολάου Διδάκτορα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τον γιο τους Νικόλα, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για την έκδοση του πρώτου της έργου.

Email: kalliope.ouzounandreou@gmail.com , @kalliope_ouz

Δείτε το Βιβλίο: Το μαγικό φτερό

Καλλιόπη Ουζούν – Ανδρέου

Η Καλλιόπη, γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών....

Χάρης Χριστοδούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Σπούδασε στην Αθήνα σε δραματική σχολή και παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου, καθώς η αγάπη του για τις τέχνες ήταν εμφανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μετράει στο βιογραφικό του σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές από διαγωνισμούς και παρουσιάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο όπου ίδρυσε το δικό του εργαστήρι χορού και θεάτρου και ανεβάζει παραστάσεις σε δικές του εναλλακτικές ιστορίες, υπογράφοντας ο ίδιος τα σενάρια και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του νησιού με σημαντικό χαρακτήρα. Η συνεισφορά του μέσα από τις τέχνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε ευκαιρία που θα του ζητηθεί.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες και οι ευαίσθητες πτυχές του Χάρη, από μικρό παιδί, τον παρότρυναν να γράφει ποιήματα, στίχους τραγουδιών και θεατρικά έργα. Αυτή την περίοδο αποφάσισε να μας συστηθεί και επίσημα πλέον με το πρώτο του μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Χάρης Χριστοδούλου

Ο Χάρης Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Αφροδίτης...

Δημήτριος Βαλλιανάτος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημήτριος Βαλλιανάτος γεννήθηκε το 1958 στα Βαλσαμάτα της Κεφαλονιάς και ήταν το δεύτερο παιδί από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας (δυο αγόρια, δυο κορίτσια). Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στα Βαλσαμάτα και μετά πήγε στο τότε Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων του Αργοστολίου, όπου και αποφοίτησε το 1976.
Την ίδια χρονιά έδωσε εξετάσεις και πέρασε δεύτερος στην Ανωτέρα Δημόσια Σχολή Εμποροπλοιάρχων Αργοστολίου από όπου αποφοίτησε σαν Δόκιμος Πλοίαρχος το καλοκαίρι του 1978. Αμέσως μετά και μέχρι τα μέσα του 1981 ταξίδεψε στα ποντοπόρα καράβια της Εταιρείας του συμπατριώτη του Βεργωτή σαν Δόκιμος και σαν Ανθυποπλοίαρχος.
Από το καλοκαίρι του 1981 και μέχρι το τέλος του 1983 υπηρέτησε όλη του την 28μηνη στρατιωτική θητεία στο Π.Ν. σαν κελευστής σηματωρός στο Ναρκαλιευτικό «ΚΙΣΣΑ».
Αμέσως με την απόλυσή του από το Πολεμικό Ναυτικό ξαναμπήκε στα καράβια και μέχρι τα μέσα του 1986 ταξίδευε με την εταιρεία «Anangel Shippig Co”. Από το 1986 μέχρι και το 2001 ταξίδεψε με την εταιρεία “Common Progress” και από το 2001 μέχρι και τα τέλη το 2020 που βγήκε στη σύνταξη ταξίδεψε με την εταιρεία “Chandris Helllas inc”.
Το 1987 πήρε το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου και το 1992 το δίπλωμα του Πλοιάρχου και έκτοτε ταξίδευε ανελλιπώς σαν Πλοίαρχος στα ποντοπόρα φορτηγά πλοία. Το Οκτώβριο του 2020 σταμάτησε οριστικά να ταξιδεύει και απολαμβάνει πλέον την ήσυχη ζωή του συνταξιούχου.
Το 1994 παντρεύτηκε με τη Γερμανίδα σύζυγό του. Στην αρχή έμειναν δύο χρόνια στο Αμβούργο, μετά δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) και μετά δύο χρόνια στο Αργοστόλι. Από τον Μάρτιο του 2000 μένουν μόνιμα με τα δύο τους παιδιά στο σπίτι τους στα Μεταξάτα της Κεφαλονιάς.

Δείτε το βιβλίο: 2011 στο Marivictoria – Αφιερωμένο στους Έλληνες ναυτικούς και τους ναυτικούς όλου του κόσμου

Δημήτριος Βαλλιανάτος

Ο Δημήτριος Βαλλιανάτος γεννήθηκε το 1958 στα Βαλσαμάτα της Κεφαλονιάς...

Ioannidou

Μαρία Ιωαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών, περιπλανήθηκα για λίγα χρόνια στο χώρο διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, παρακολουθώντας βιωματικά σεμινάρια και ομάδες, ταυτόχρονα με τη δουλειά μου σε χώρους ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς (κέντρα και σχολεία ειδικής αγωγής, δημοτικά σχολεία, συμβουλευτικά κέντρα και ευρωπαϊκά προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Ο «έρωτας» ήρθε μόλις γνώρισα την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Ολοκλήρωσα το βασικό 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια, παρακολουθώντας κύκλους εκπαιδεύσεων, εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό απέκτησα επιπλέον εξειδίκευση στις παρεμβάσεις σε παιδιά εφήβους και οικογένειες.

Τα τελευταία χρόνια πέρα από την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχοθεραπευτή ως ελεύθερη επαγγελματίας δουλεύοντας κυρίως με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, συμμετέχω στη διεύθυνση του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου με την επωνυμία G.I.F.T. (Gestalt Institute For Therapy) διοργανώνοντας βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Ψυχοθεραπεία Gestalt και τις εφαρμογές της. Ταυτόχρονα συμμετέχω σε όργανα – επιτροπές της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

http://www.child-therapy.gr/

 

Μαρία Ιωαννίδου

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης....

Tzamali,Yakinthou

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από πολύ μικρή διέθετε μια ζωηρή φαντασία και αγαπούσε να πλάθει συναρπαστικές ιστορίες. Σε ηλικία δεκατριών ετών γράφει το πρώτο της βιβλίο, διδάσκεται μόνη της το σχέδιο, ενώ παράλληλα ξεκινάει μαθήματα φωνητικής, για να ασχοληθεί με την άλλη της μεγάλη αγάπη, το κλασικό τραγούδι.

Στα εικοσιπέντε, ώριμη πια, γράφει και εικονογραφεί το πρώτο της μεγάλο παιδικό μυθιστόρημα και αφοσιώνεται σταθερά στη συγγραφή. Για πρώτη φορά το 2012 εκδίδει με τις εκδόσεις Οσελότος το βιβλίο της «Αστροζαχαρένια ιστορία», που κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και προτάθηκε για κρατικό βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2013 ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της, «Το Μάθημα του Μουρμούρα», εικονογραφημένο κι αυτό από την ίδια. Στο easywriter.gr υπάρχουν ακόμα σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία της «Άλντουιν ο Σαλιγκαρούλης και η μεγάλη αναζήτηση», «Θέλω να γίνω Πρίγκιπας», «Το παιδί της δροσοσταλίδας» , «Ο Κρυστάλλινος Ιππότης» και «Το τραγούδι του Ελαφρούλη» .

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (greekibby).

Σήμερα μοιράζει τον χρόνο της σε όλες τις διαφορετικές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και στα αγαπημένα της ζώα. Εξακολουθεί να μένει στην Αθήνα.

Δείτε το βιβλίο: Το παραμύθι του λευκού Αρλεκίνου

Δάφνη Τζαμαλή – Υακίνθου

Η Δάφνη Τζαμαλή «Υακίνθου» γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Από...

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

Ελισάβετ Ζαΐμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον εργάζεται ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων. Ανακάλυψε την αγά-πη της για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, έχοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία να πειρα-ματιστεί στη δική της κουζίνα. Σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να προσαρμόσει τις αγαπημένες της συνταγές στην πιο healthy εκδοχή τους! Θέλο-ντας να μοιραστεί τις ιδέες της, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “No Regr-eats “.

Ελισάβετ Ζαΐμη

Η Ελισάβετ Ζαΐμη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου πλέον...

Iliopoulou

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Α.Π.Θ.) και μεταδιδακτορικού  διπλώματος στον τομέα της αυθεντικής αξιολόγησης της γλώσσας  (Α.Π.Θ.).

Εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)  με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη/ξένη γλώσσα. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ), ενώ από το 2016 διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Λευκωσίας με αντικείμενο τα ελληνικά ως δεύτερη/ξένης γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το αντίστοιχο συγγραφικό της έργο εστιάζονται στη διδασκαλία και αξιολόγηση της ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης/δεύτερης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον κριτικό γραμματισμό και στη μέθοδο CLIL.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού...

Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το...

Μπαλιάμη Κωνσταντίνα

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή ηλικία στην όμορφη, καταπράσινη πόλη των Γρεβενών που είναι και ο τόπος καταγωγής και κατοικίας της τα τελευταία χρόνια.

Έχει έναν γιο, τον Βασίλη και μία κόρη, τη Δήμητρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας και κατέχει μεταπτυχιακό στην «Ψυχολογία της Άσκησης» και στην «Ειδική Αγωγή». Έχει συγγράψει δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα: «Η συμβολή της Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Πρόβλεψη Συμπεριφορών Υγείας σε Πάσχοντες από έμφραγμα του μυοκαρδίου» και «Κοινωνιογλωσσικές αναπαραστάσεις των κοινωνικών διαφορών στην τηλεοπτική ταινία «Περηφάνια και Προκατάληψη».

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εργάζεται μέχρι σήμερα, ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοι-νωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Γρεβενών, προωθώντας δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής ένταξης και εποπτείας δομών κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Τις ελεύθερες ώρες της περιδιαβαίνει τα μαγευτικά μονοπάτια της πόλης της υπό τους ήχους της φύσης αποτυπώνοντας άλλοτε σε καμβά τις πιο ουσιαστικές πτυχές της και άλλοτε σε μία κόλλα χαρτί τις συναισθηματικές πινελιές της…

Δείτε το βιβλίο: Το ταξίδι των αισθήσεων 

Κωνσταντίνα Μπαλιάμη

Η Κωνσταντίνα Μπαλιάμη γεννήθηκε στη Μελβούρνη και εγκαταστάθηκε σε μικρή...

Anagnostou

Σταμάτης Αναγνώστου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικό από μικρός. Στις λέξεις ποτέ δεν ήταν καλός. Όλος ο κόσμος του μια εικόνα.
Έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια ελεύθερου, γραμμικού και ηλεκτρονικού σχεδίου.
Με το παραμύθι “Η Mάγια και τα χαμένα πεταλουδογράμματα” κάνει τα πρώτα του βήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Δείτε το βιβλίο: Η Μάγια κα τα χαμένα πεταλουδογράμματα

Σταμάτης Αναγνώστου

Ο Σταμάτης Αναγνώστου γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχο πνεύμα...

Triantafyllou A. Maria

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει έως και σήμερα. Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικού χώρου και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη φύλαξη παιδιών τα οποία και αγαπά πολύ.
Γράφει στίχους για μουσική καθώς και παιδικά ποιηματάκια. Συμμετέχει στις συλλογές Ελληνικού παραμυθιού: “Στην ανέμη τυλιγμένη”, με το παραμύθι “Το μυστικό”, και “ Δώσε κλώτσο να γυρίσει” με τα παραμύθια “Τα χρυσά μαλλιά “ και “Το σπιτάκι της μάγισσας”, των εκδόσεων “Συμπαντικές διαδρομές”.

Δείτε το βιβλίο: H Kοραλλένια, το φεγγάρι και το μαγεμένο τραγούδι

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966...

Γιώργος Μπάρμπας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο της αναπηρίας από το 1981, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως μαθηματικός και στη συνέχεια στο Α.Π.Θ. από όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως επίκουρος καθηγητής ειδικής εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Σχολείο και Μάθηση, μια αποκλίνουσα σχέση» (2007). Συνυπογράφει επίσης, το ψυχομετρικό κριτήριο αξιολόγησης της μαθηματικής επάρκειας για μαθητές σχολικής ηλικίας και την προσαρμογή του ψυχομετρικού κριτηρίου της Ουτρέχτης για την πρώιμη μαθηματική επάρκεια των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ασχολήθηκε ερευνητικά και στην παιδαγωγική πράξη σε τρεις κυρίως τομείς: αναπηρία με έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων με νο-ητική ανεπάρκεια, προβλήματα μά-θησης στο γενικό σχολείο με έμφαση στα σχολικά μαθηματικά, καθώς και με τις σχέσεις των συνομηλίκων στο σχολικό περιβάλλον.

Γιώργος Μπάρμπας

Ο Γιώργος Μπάρμπας είναι παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός. Εργάστηκε στον χώρο...

Ιωάννης Καρατζάνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα του Σοφία Σπυράτου είναι από την Αγία Θέκλα της Κεφαλονιάς από την μεριά του Ληξουρίου και ο πατέρας του Δημήτρης Καραντζάνης από τους Καλιανούς της Νότιας Εύβοιας κοντά στη Κάρυστο. Γεννήθηκε κοντά στην Πλάκα κάτω από την σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Ασχολείται με το ελεύθερο λιανικό εμπόριο εδώ και 30 χρόνια. Σήμερα κατοικεί στον Χολαργό και διατηρεί κατάστημα ψιλικών [“μίνι μάρκετ” σε δωρική διάλεκτο] στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής. Έχει μια αδελφή κατά τρία χρόνια μικρότερη, τη Σεβαστή και έναν ανιψιό 5 χρονών, τον Φώτη. Και αυτά είναι όλα όσα έχουν μια αξία στην ζωή του, καθώς φυσικά και η φιλοσοφία.

Ιωάννης Καρατζάνης

Ο Ιωάννης Καρατζάνης γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1975. Η μητέρα...