Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...

AFRA-AMIN

Afra Amin

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα, αποκτώντας το 2020 το πτυχίο της στη Γραφιστική. Το πάθος της για την τέχνη είναι πηγαίο. Από μικρή, της άρεσε να παρακολουθεί διαφόρων ειδών κινούμενα σχέδια. Προσπαθούσε μάλιστα να σχεδιάζει βλέ-ποντας αυτούς τους χαρακτήρες. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας το-πία, την οικογένειά της και οτιδήποτε έβλεπε ή και φανταζόταν. Ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση στον ελεύθερό της χρόνο. Η οικογένεια και οι φίλοι της αγάπησαν τα έργα της και κάπως έτσι, ανακάλυψαν το ταλέντο της. Αργότερα, στο σχολείο ειδικεύτηκε στις θετικές επιστήμες, κάτι που της άρεσε, αλλά συνειδητοποίησε ότι η αγάπη της για την τέχνη ήταν πάντα εκεί. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε για το πανεπιστημιακό της πτυχίο στην γραφιστική και την εικονογράφηση και συνεχίζει σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το στιλ της είναι ποικίλο. Προσαρμόζεται στο μέσο που χρειάζεται να εργαστεί. Στο μέλλον, θα ήθελε να εργαστεί στα κινούμενα γραφικά, τα κινούμενα σχέδια και τον σχεδιασμό διαφημίσεων. Ελπίζει να είναι επιτυχημένη σχεδιάστρια και κυρίως ευτυχισμένος άνθρωπος με ό, τι κάνει στη ζωή της.

Δείτε το βιβλίο: Τση λαλάς μου τα ανεστορήματα

Afra Amin

Η Afra Amin γεννήθηκε το 1999 στην Ντάκα του Μπαγκλαντές....

Kalogiannidou

Αγάπη Καλογιαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια λουτρόπολη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας. Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες από την Τραπεζούντα. Στην Ελλάδα διαμένει από το 1998 και ζει μόνιμα στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία επτά χρόνια γράφει, ιδίως για παιδιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ανάγνωση βιβλίων.

Αγάπη Καλογιαννίδου

H Αγάπη Καλογιαννίδου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε σε μια...

Kourti-Papamoustou

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Κατηγορία: Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως κάτοχος διπλώματος Σύνθεσης στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά. Σπούδασε πιάνο και Μουσικά Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στη μουσική σχολή Σοφίας Γαλιτοπούλου στο Αλιβέρι Ευβοίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κινηματογραφική μουσική με τον Cornelius Schwehr στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Συνέχισε με ένα Master στη Σύνθεση στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών ειδών, η ηλεκτρονική μουσική, όπως και ο συνδυασμός της μουσικής με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ιδρύματα και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Βολιβία όπως: Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, Donaueschinger Musiktage (Next Generation 2015), ZKM Center for Art and Media (Καρλσρούη), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης για νέους συνθέτες ‘Music Plus’, 2011). Έχει παιχτεί από ορχήστρες και ανσάμπλ όπως το Ελληνικό συγκρότημα Σύγχρονης μουσικής σε διεύθυνση Θεόδωρου Αντωνίου, Idee Fixe (Ελλάδα), ορχήστρα της Komische Oper (Βερολίνο), ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Freiburg και ορχήστρα πνευστών του Sölden (Γερμανία). Έχει διακριθεί σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και έχει γράψει μουσική για πολυάριθμες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ορισμένες εκ των οποίων έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλογερμανική τηλεόραση (Arte).

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος...

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην Κύπρο, στην επαρχία Λεμεσού το 1989, ανέπτυξε από μικρή ηλικία μια βαθιά αγάπη για τα ποιήματα, την ιστορία και τα λογοτεχνικά κείμενα. Στα 18 της, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην Ελλάδα.
Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε για λίγο στον επιστημονικό της κλάδο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούσε διάφορες άλλες επαγγελματικές διαδρομές. Η ανάγνωση βιβλίων ξεκίνησε ως χόμπι και μορφή χαλάρωσης, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη συνήθεια. Η αρχική της αγάπη για τα ιστορικά μυθιστορήματα επεκτάθηκε στη ρομαντική επιστημονική φαντασία, και σύντομα ξεκίνησε να σκέφτεται τη δημιουργία του δικού της βιβλίου, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο στο γράψιμο.
Με τον καιρό, παντρεύτηκε και αφιερώθηκε στην οικογένειά της, αγκαλιάζοντας τον ρόλο της μητέρας με ένα αξιολάτρευτο παιδί. Παρά τις προκλήσεις, με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συζύγου της, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Πιστεύω της: «Μην ξεχνάτε ότι στη φαντασία μας καραδοκούν οι πιο κρυφοί μας πόθοι».

Δείτε το βιβλίο: Αιώνιο Κάλεσμα

Jojo A Γεωργία Αντωνίου

Η Γεωργία Αντωνίου με λογοτεχνικό ψευδώνυμο JoJo A γεννημένη στην...

Dimosthenis Nik. Deligiannis

Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος Δημητρίου Καράτζιου, με καταγωγή από την Αετομηλίτσα “Ντένισκο” Κόνιτσας, γεννήθηκε το έτος 1938 στην Έδεσσα και είναι γραμμένος στα Μητρώα Αρρένων της Αετομηλίτσας.

Μεγάλωσε στην Κρύα Βρύση – Πέλλας, όπου στο μεταξύ εγκαταστάθηκε η οικογένειά του. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το 6τάξιο Γυμνάσιο (το ιδιωτικό Λύκειο η “Αλεξανδρινή Σχολή”) της Κρύας Βρύσης, το 1957. Το ίδιο έτος, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το 1962.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και τη λήψη της άδειας δικηγορίας από τον Άρειο Πάγο, εγκαταστάθηκε επαγγελματικά, ως δικηγόρος, στα Γιαννιτσά. Άσκησε τη δικηγορία από τον Σεπτέμβριο του 1966 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1974. Στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974 πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχτηκε βουλευτής του Νομού Πέλλας. Επανεκλέχτηκε στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 1977.

Από τις αρχές του 1982 ξανάρχισε την άσκηση της δικηγορίας με παραστάσεις στα Πρωτοδικεία Βεροίας, Γιαννιτσών και Εδέσσης, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και στον Άρειο Πάγο έως τον Νοέμβριο του 2013 που συνταξιοδοτήθηκε.

Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στα Γιαννιτσά και παράλληλα διατηρεί τους δεσμούς του με την Κρύα Βρύση και την Αετομηλίτσα.

Δείτε το βιβλίο: Για μια ανεξάρτητη και ανθρώπινη δικαιοσύνη

Δημοσθένης Νικ. Δεληγιάννης

Ο Δημοσθένης Δεληγιάννης του Νικολάου και της Ιουλίας, το γένος...

Eleni-Georgiou Ygeioklopes

Ελένη Γεωργίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και το 2011 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το 2016 ολοκλήρωσε και τη σχολή φωτογραφίας.
Το 2019 ολοκληρώνει και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ με τίτλο “Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους”. Σήμερα, κάτοικος Κοζάνης, πλέον, και μητέρα δύο κοριτσιών εργάζεται στον τοίχο αναρρίχησης που διατηρεί με τον σύντροφό της.
Ενδιαφέροντά της αποτελούν η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά, η αναρρίχηση, η ζωγραφική και πλέον η δημιουργική γραφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και έμπνευσή της αποτέλεσε αναμφίβολα η δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε λόγω της πανδημίας που εμφανίστηκε στο πλανήτη..

Δείτε το βιβλίο: Υγειοκλοπές – Η περιπέτεονια του Κόρο

Ελένη Γεωργίου

Η Γεωργίου Ελένη γεννήθηκε το 1993 στη Κέρκυρα. Μεγάλωσε στα...

Asimakidou

Ευθαλία Ασημακίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια έζησα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης – το παλιό Τοψίν (Topsin) -, ιστορική έδρα του δήμου Χαλκηδόνας.

Σήμερα, ζω στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Με κάμποσα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης έσκυψα πάνω στα παιδιά, ακούμπησα το αλλιώτικο, το διαφορετικό, κι όλοι μαζί βρήκαμε τη δική μας γλώσσα, με καθάρια ματιά χωρίς παρωπίδες.

Στο «Δ έ ο ν ή ο ύ», έσκυψα κι ακούμπησα με τον τρόπο που διδάχτηκα από τα παιδιά. Αυτόν της ενότητας και της συμπόρευσης.

Δείτε το βιβλίο: Δέον ή ού

Ευθαλία Ασημακίδου

Γεννήθηκα το 1958, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια...

Laouris

Γιώργος Λαούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις 6-4-1960.
Γονείς ο Χριστόδουλος και η Άρτεμις Λαούρη.
Ως γιος εκπαιδευτικού, φοίτησε σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου και αποφοίτησε από το Ελένειο Δημοτικό Σχολείο Λευκωσίας.
Τις πρώτες τρεις τάξεις του Γυμνασίου φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μετά την τουρκική εισβολή φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Ακροπόλεως από όπου και αποφοίτησε.
Τρία χρόνια μετά, αποφοίτησε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής.
Μετά την αποφοίτησή του από το Α.Τ.Ι. , κατετάγη στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον κλάδο του Μηχανικού.
Μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Εκεί εργάστηκε σε εταιρεία κατασκευών μέχρις ότου επέστρεψε στην Κύπρο.
Ακολούθως εργάστηκε στις αραβικές χώρες και τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάφο.
Έχει δύο παιδιά, τον Χρίστο και την Ελίνα.

Το 2015 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Εν Τύποις το πρώτο του βιβλίο «Φως πέρα από την ομίχλη».

Δείτε το βιβλίο: Συντρίμμια Ψυχής

Γιώργος Λαούρης

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις...

Σοφία Καλαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης

Έχει ασχοληθεί με αρκετές εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως: Ενεργειακή Διατροφολογία, Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Κρυσταλλοθεραπεία, Ρέικι Μάστερ ΙΙΙ βαθμού κατανοώντας πως το σώμα αποθηκεύει πληροφορίες και πως οι σκέψεις και ο ψυχισμός αποτυπώνονται στο σώμα.

Έχει πραγματοποιήσει μία σειρά ομιλιών σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Φυσικές Μέθοδοι Αυτοβελτίωσης». Σήμερα πραγματοποιεί μία σειρά σεμιναρίων για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική του δύναμη.

Έχει εξειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την αυτογνωσία και στην ανάπτυξη και κατανόηση του Εσωτερικού μας Χώρου.

Η Σοφία Καλαντζή έχει σπουδάσει Cinematherapy και έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους Αυτογνωσιακού και Αφυπνιστικού περιεχομένου. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Touch» και το νόημα της ουσιαστικής επαφής με τον εαυτό μας.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και ντοκιμαντέρ στο κανάλι στο Youtube To ΑΠΛΟ Απλώνεται (bit.ly/2H8jWh2)

Το βιβλίο «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ» βγήκε στο Top 10 στον διαγωνισμό public 2017.

Η ταινία μικρού μήκους animation που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της, την οποία και σκηνοθέτησε, έλαβε το 3ο βραβείο στο 13ο Φεστιβάλ AnimaFest 2018 στην Αθήνα.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι η επαφή με τον εσωτερικό μας χώρο και η ενεργοποίηση της Εσωτερικής μας Φωνής.

Ένα μόνο.

Άμα αντέχεις κράτα ότι αξίζει!

Δείτε το βιβλίο: Από καρδιά σε καρδιά

Σοφία Καλαντζή

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση...

Kolokotronis

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.
Εξειδικεύθηκε στη Μικροβιολογία του Στόματος στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου René Descarte στο Παρίσι. Επίσης, μετεκπαιδεύθηκε στη Στοματολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Pitié Salpetrière και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris Sud, όπου αργότερα εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής.
Διετέλεσε συνεργάτης του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και είναι συνεργάτης της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες και έχει συγγράψει 5 βιβλία και 2 μονογραφίες. Έχει διατελέσει μέλος σε συντακτικές επιτροπές περιοδικών, μεταξύ των οποίων και στα περιοδικά Oral Diseases, Médecine Buccale Chirurgie Buccale, Balkan Journal of Stomatology και είναι κριτής σε περιοδικά της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας.

Δείτε το Βιβλίο:

Οδοντιατρικές πράξεις σε ειδικούς ασθενείς

 

Αλέξανδρος Κολοκοτρώνης

Καθηγητής Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Πτυχιούχος Ιατρικής και Οδοντιατρικής...

Λένη Λαμπρίδη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν ήταν 3 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Μυτιλήνη. Σήμερα είναι μαθήτρια λυκείου. Από μικρή έδειξε την κλίση της στη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές τοπικές ομαδικές εκθέσεις.
Το 2023 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου» όπου έλαβε έπαινο.
Για την έναρξη της Aegean Regatta 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Μόλυβο της Λέσβου, επιλέχθηκε σχέδιό της το οποίο τυπώθηκε σε καρτ ποστάλ από τη διοργάνωση.
Στόχος της είναι να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Δείτε το βιβλίο: Η Μία και η Άλλη – η μυστηριώδης εξαφάνιση…

Λένη Λαμπρίδη

Η Λένη Λαμπρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2007 και όταν...

Φωτεινή Κατσιμίρη

Φωτεινή Κατσιμίρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός. Έχει δουλέψει σε δημόσια σχολεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στη Ρόδο, έγραψε το σενάριο για τις μικρού μήκους ταινίες “Abdullah” και “MEMO”. Οι ταινίες προβλήθηκαν σε διάφορα δημοτικά σχολεία της χώρας ως εκπαιδευτικό μέσο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα και τα ζώα.

Η αγάπη της για την εκπαίδευση, τα ζώα και τη φύση κατέχει κυρίαρχο ρόλο στο παιδαγωγικό της έργο. Είναι vegan τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2022 μας παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο,  με τίτλο “Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί”.

Δείτε το βιβλίο: Η Τσίκι στο κατάλευκο νησί

Φωτεινή Κατσιμίρη

Η Φωτεινή Κατσιμίρη κατάγεται από τη Ρόδο και είναι εκπαιδευτικός....

Καούνη Άννα

Άννα Καούνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Καούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε έχει διαμείνει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας λόγω επαγγέλματος. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ). Πέρα από στρατιωτικός απασχολείται και ως αρθρογράφος διατηρώντας εβδομαδιαία στήλη σε γνωστή ιστοσελίδα. Κατά τα μαθητικά της χρόνια φοίτησε στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Γ.Μ.Ο. απολύσεως «Άριστα» 19 και 5 δέκατα (19,5). Λάμβανε Μαθητικά Αριστεία Προόδου σε όλες τις σχολικές τάξεις ,συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς και ομίλους και έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό του Κολεγίου Ανατόλια και της ΕΜΕ ( Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία).

Δείτε το βιβλίο: Φούστα-Μπλούζα και Φινέτσα

Άννα Καούνη

Η Άννα Καούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε...

Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το...

Έλενα Σαμαρά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και μαμά.
Αγαπάει τη μόδα από τότε που θυμάται τον εαυτό της και μικρή ντυνόταν από τη ντουλάπα της μαμάς. Αργότερα, έμαθε να ράβει, να κάνει πατρόν και να δημιουργεί τα δικά της ρούχα & αξεσουάρ.
Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία ρούχων, την εκπαίδευση ραπτικής & πατρόν αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάπτυξη & προώθηση νέων δημιουργών και μικρών fashion brands. Διατηρεί ένα eshop με ψηφιακά πατρόν ραπτικής, μια μικρή επιχείρηση που έχει με τη μητέρα της.

Δείτε το βιβλίο: Style the Bump – Συμβουλές μόδας

Έλενα Σαμαρά

Η Έλενα είναι κόρη, σύζυγος, αδερφή και τώρα πια και...

Papadimitriou

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει μόνιμα στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας. Είναι Εργοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη Συνοδός Παράλληλης Στήριξης και εργάζεται σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών.
Από μικρή ηλικία αγαπούσε τα βιβλία. Όταν ξεκίνησε να διαβάζει ποίηση, δεν είχε φανταστεί ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να γράψει τους δικούς της στίχους, ώσπου το 2003 έγραψε το πρώτο της ποίημα και συνεχίζει έως και σήμερα.

Δείτε το βιβλίο: Δαίμων εαυτού

Μαριάννα Παπαδημητρίου

Η Μαριάννα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1987 και ζει...

Αθανασία Γκιλάκη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη το 2006 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και αποφοίτησε το 2011 με κατεύθυνση τη Γλυπτική (Εργαστήριο Έκτορα Παπαδάκη). Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και σε διάφορες διοργανώσεις, όπως «Οι Δρόμοι της Ελιάς» (Μεσσηνία – Γιάλοβα) στην οποία έλαβε διάκριση για συγκεκριμένο έργο της. Συμμετείχε, επίσης, σε εικαστικές πορείες, όπως η Εικαστική Πορεία στις Πρέσπες και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, όπως το “Καλοκαίρι των νέων καλλιτεχνών” της αίθουσας τέχνης “Καπλανών 5”. Σήμερα, ζει μόνιμα στη Σάμο, όπου εργάζεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, διατηρώντας παράλληλα το προσωπικό καλλιτεχνικό της εργαστήρι.

Δείτε το βιβλίο: Η περιπέτεια της Υγείας

Αθανασία Γκιλάκη

Η Αθανασία Γκιλάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου το 1988. Εισήχθη...

Xristou Niki

Νίκη Χρήστου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, αλλά από μικρή ηλικία είχε αναδείξει το ενδιαφέρον και το πάθος της για τη μαγειρική. Αυτό το πάθος την οδήγησε και στη συγγραφή βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό γράφηκε με πολλή αγάπη, με στόχο τη δημιουργία γρήγορων και υγιεινών συνταγών που μπορούν να εκτελεστούν εύκολα σε πάρτι και γιορτές, αλλά και στην καθημερινότητα.

Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής, επαγγελματικά, ξεκίνησε δημιουργώντας το blog της με τίτλο, «Το μυαλό στο… φαγητό», το οποίο και βραβεύτηκε το 2015 από το περιοδικό, «Βήμα Γκουρμέ» με το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Best Sweat Treats”.

Τώρα πια ούσα πιο ολοκληρωμένη και κατόπιν της επιτυχίας της στον χώρο του διαδικτύου, δημιουργεί το πρώτο της βιβλίο συνταγών.

Δείτε το βιβλίο: Το μυαλό στο φαγητό

Νίκη Χρήστου

Η Νίκη Χρήστου γεννήθηκε το 1983 και έζησε και μεγάλωσε...

Sarkabazi

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και ζει στην Ελλάδα.
Αποφοίτησε από το Μουσικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Μόσχας και ταυτόχρονα παρακολούθησε Ανώτατα Λογοτεχνικά σεμινάρια της Ενώσεως Λογοτεχνών Ρωσίας, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας – για Συγγραφείς– Ευθυμογράφους. Από τότε ξεκίνησε συνεργασία με διάφορες εφημερίδες.
Έχει τιμηθεί με διάφορα λογοτεχνικά βραβεία στην Ρωσία και Ελλάδα: Α’ Βραβείο ( Γραν Πρι) Διεθνούς Διαγωνισμού συγγραφέων-ευθυμογράφων «Ποντμοσκόβιε – 91» /π. Μόσχα/, Βραβείο για το καλύτερο δημοσιογραφικό έργο της χρονιάς της εφημερίδας «Αθηναϊκή κούριερ» /Αθήνα, 1999/, Β΄ βραβείο διαγωνισμού για το καλύτερο διήγημα για παιδιά «Η Χρυσή πέννα της Ρωσίας», Μόσχα 2009, Β’ βραβείο του Διεθνούς διαγωνισμού λογοτεχνίας ζωοφιλικού περιεχομένου, Λαμία, 2013 και Τιμητικό βραβείο για την προσφορά στον πολιτισμό, Θεσσαλονίκη, 2014. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών.
Το πρώτο βιβλίο, « Ο νόμος της πεταλούδας», βγήκε στην Αγία Πετρούπολη το 2011.

Δείτε το βιβλίο: Ο νόμος της πεταλούδας

Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη

Η Ναταλία Βολοντίνα-Σαρκαβάζη γεννήθηκε στη Σιβηρία, σπούδασε στη Μόσχα, και...

Σοφία Οικονόμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον κόσμο της Σοφίας Οικονόμου, μιας εκπαιδευτικού και συμβούλου ψυχικής υγείας, η οποία ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, η Σοφία ανακάλυψε το μοναδικό δέσιμο που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παιδιών και των ζώων μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις της για το αγαπημένο της σκυλάκι στους μαθητές της. Τα πραγματικά γεγονότα και οι περιπέτειες με το σκυλάκι της προσέφεραν άφθονα συναισθήματα και διδακτικές στιγμές, τις οποίες επεξεργαζόταν ομαδικά με τα παιδιά στην τάξη.
Βλέποντας την αγάπη και τη φυσική τρυφερότητα που έδειχναν τα παιδιά προς τα ζώα, η Σοφία κατάλαβε την ισχυρή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ τους. Η παρότρυνση των μαθητών και των γονιών τους, σε συνδυασμό με την έντονη αγάπη της για το σκυλάκι της, οδήγησε στη δημιουργία του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, η συγγραφέας μοιράζεται την καρδιά και την ψυχή της, αποκαλύπτοντας τον κόσμο της αγάπης, της απώλειας και της ανακάλυψης, που συναντώνται στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και ζώων. Είναι ένα λογοτεχνικό ταξίδι που μεταφέρει τον αναγνώστη στα πιο βαθιά του συναισθήματα.

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Σοφία Οικονόμου

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον...

Mayroudis

Συμεών Μαυρουδής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στη Χρηματοοικονομική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, αποφοιτήσας με υποτροφία αριστείας πρώτος σε κατάταξη ˙ μεταπτυχιακό τίτλο LLM στη Νομική επιστήμη από το ΕΚΠΑ˙ πτυχίο BSc στην Οικονομική επιστήμη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποφοιτήσας επίσης πρώτος σε κατάταξη.

Είναι πιστοποιημένος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (βαθμίδα Γ), πιστοποιημένος Αναλυτής σχετικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες (βαθμίδα Δ), πιστοποιημένος Ειδικός Διαπραγματευτής σε Παράγωγα και σε Αξίες από το Χρηματιστήριο Αθηνών, πιστοποιημένος Εκκαθαριστής Παραγώγων και Αξιών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (βαθμίδες ΣΤ1, ΣΤ2), πιστοποιημένος Τεχνικός Αναλυτής L1 από την CMT Association και Οικονομολόγος, μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως Λογιστής-Φοροτεχνικός.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των επενδύσεων εργαζόμενος στην Fast Finance ΑΕΠΕΥ ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων και Αναπλ. Διευθ. Σύμβουλος˙ έχει συγγράψει άλλα δύο βιβλία ( «Επενδυτική Συλλογιστική» και «Προσδοκίες στην Αγορά Συναλλάγματος»)˙ αρθρογραφεί καθημερινά στο liberal.gr (Φιλελεύθερος Εκδοτική)˙ έχει τακτική παρουσία σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκπομπές˙ είναι εισηγητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια χρηματοοικονομικής και επενδυτικής.

Δείτε τα βιβλία:

Επενδυτική συλλογιστική

Προσδοκίες στην αγορά συναλλάγματος

Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

Συμεών Μαυρουδής

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc στη Χρηματοοικονομική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο...

Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η  Κωνσταντίνα Κατζομύτη έχει σπουδάσει, όπως έλεγε και ο Αλέκος Αλεξανδράκης σε μια ταινία φιλοσοφική, ιατρική, νομική, κάπως έτσι και αυτή είναι με αλλά πτυχία. Τελικά την κέρδισε η μαγειρική.
Από μικρή ηλικία θυμάται τον εαυτό της στην κουζίνα να μπλέκεται στα πόδια της μαμάς και της γιαγιάς. Με ένα «τεφτέρι» στο χέρι να σημειώνει υλικά, δοσολογίες και μυστικά συνταγών που περνούσαν από γενιά σε γενιά. Όσο μεγάλωνε, αυτές τις συνταγές τις «πείραζε». Τα παιδιά της την κοροϊδεύαν,  ρωτώντας την αν  τη συνταγή την έκανε όπως έλεγε ή είναι jazz συνταγή; Πάντα πίστευε ότι το καλό φαγητό είναι ένα από τα συστατικά της ευτυχίας!
Άλλωστε τι είναι ευτυχία;
Για την Ντιάνα, έτσι τη φωνάζουν οι φίλοι της, είναι Κυριακές με συγγενείς, φίλους, μαγειρέματα, γέλια, σχέδια για το μέλλον. Να βλέπει χαρούμενα τα πρόσωπα που αγαπά…
Αγαπημένες ταινίες της οικογένειάς της, «Ο Ρατατούη και ο Σεφ» με τον Τζον Φαβρό, «Ο σεφ και ο σεφ του»  με τον Ζαν Ρενό. Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε πόσο σημαντικό ρόλο έχει στη ζωή τους η μαγειρική.
Έτσι μετά από μια μεγάλη απώλεια στη ζωή της αποφάσισε  να κυνηγήσει τα όνειρά της και να σπουδάσει μαγειρική και να προσφέρει μέσω της μαγειρικής, αγάπη στον κόσμο με το «The Love van», μιας οργάνωσης που έχει κάνει ο καλύτερος της φίλος. Με το LOVE VAN μαγειρεύουμε για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Επίσης τρέχει ένα πρόγραμμα σε σχολεία το #magireoumemetapaidia, γιατί πιστεύω της είναι ότι η μαγειρική είναι η μόνη ενασχόληση που καλλιεργεί στα παιδιά την πολλαπλή νοημοσύνη.
Τέλος,  είναι μαμά της Ιωάννας και του Γιώργου, τα δύο μεγαλύτερά της κατορθώματα.

Βρείτε το βιβλίο: Food diary – Η γευστική περιπέτεια του 365! – συνταγές και συμβουλές διατροφής για όλον τον χρόνο

Κωνσταντίνα Κατζομύτη

Η  Κωνσταντίνα Κατζομύτη έχει σπουδάσει, όπως έλεγε και ο Αλέκος...

Μissy Merida

Κατηγορία: Εικονογράφος

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο στο Μissy Merida. Ονειροβατεί από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έτσι και έπεισε τον εαυτό της πως μπορεί να ζωγραφίζει όλα εκείνα που αισθάνεται. Ζει στην Αθήνα, είναι αυτοδίδακτη εικονογράφος, μητέρα, σύζυγος και σκυλομαμά. Πιστεύει στους μονόκερους και συλλέγει ουράνια τόξα, ηχογραφεί τυχαία γέλια και ελπίζει πως μια μέρα δε θα χρειάζεται να παλεύουμε πια για τα αυτονόητα.

Δείτε το βιβλίο —> Αθιβολές, πληγώνοντας τη σιωπή

Μissy Merida

H Έλενα Καρανικολού στην πραγματικότητα (και στα όνειρα) ακούει μόνο...

Triantafyllou A. Maria

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει έως και σήμερα. Σπούδασε διακόσμηση εσωτερικού χώρου και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη φύλαξη παιδιών τα οποία και αγαπά πολύ.
Γράφει στίχους για μουσική καθώς και παιδικά ποιηματάκια. Συμμετέχει στις συλλογές Ελληνικού παραμυθιού: “Στην ανέμη τυλιγμένη”, με το παραμύθι “Το μυστικό”, και “ Δώσε κλώτσο να γυρίσει” με τα παραμύθια “Τα χρυσά μαλλιά “ και “Το σπιτάκι της μάγισσας”, των εκδόσεων “Συμπαντικές διαδρομές”.

Δείτε το βιβλίο: H Kοραλλένια, το φεγγάρι και το μαγεμένο τραγούδι

Μαρία Α. Τριανταφύλλου

Η Μαρία Τριανταφύλλου του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966...

Drogidis

Δημήτριος Δρογίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδηµία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 µέχρι το 2007 εργαζόταν σε δηµοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και σήµερα είναι Σχολικός Σύµβουλος στη Νάουσα Ηµαθίας.Ασχολήθηκε µε την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήµες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιµορφωτικών προγραµµάτων και συµµετείχε σε ηµερίδες κι επιστηµονικά συνέδρια. Σήµερα είναι ∆ιδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, µέλος της Ανώνυµης Εταιρείας Πνευµατικής Ιδιοκτησίας, µέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών• για το συγγραφικό του έργο τιµήθηκε από το Σύνδεσµο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).Επισής είναι κατόχος τοu BLOG http://drogidis.blogspot.com/

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1. (1996) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1897-1997, Τα 100 χρόνια της νεότερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
2. (1997) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1453-1997
3. (2001) ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 5 τόµοι
4. (2004) Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (∆ιατριβή) τόµοι 2, 560 σελ.– Καθηγητής Σπ. Ασδραχάς.
5. (2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
6. (2009) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΤΥΠΟΣ
7. (2009) «The Impact of Information Communication Technology (ICT) to the Greek Educational Community» Dr. Paraskevi Mentzelou, Dr. Dimitrios Drogidis, In Harrison Yang and Steve Yuen (Eds.): Collective Intelligence and E-Learning 2.0: Implications of Web-Based Communities and Networking Edited By: Harrison Hao Yang, State University of New York, USA, Steve Chi-Yin Yuen, University of Southern Mississippi, USA ISBN: 978-1-60566-729-4 Hard Cover Publisher: Information Science Reference Copyright: August 2009 Pages: 326
8. (2010) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το βιβλίο: Τα παιδιά της Ατλαντίδας

Δημήτριος Δρογίδης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική...

Mataragkas

Διονύσης Ματαράγκας

Κατηγορία: Εικονογράφος

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο. Αποφοίτησα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο του Ι. Φωκά.
Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» όπου σχεδιάζω θεατρικά σκηνικά και μάσκες και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους: «REVANCHE» και «Το Κρυφτό». Έχω γράψει το κόμιξ «ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΠΤΑ». Μου αρέσουν…τα παγωτά

My name is Dima (Dionisis Mataragas). I come from the island of
Zakynthos. I graduated from the Fine and Applied Arts Department of
the Aristotle University of Thessaloniki where I majored in Professor
Fokas’ workshop.
I have participated in private and group exhibitions in Greece and
abroad. I am a member of the team ‘Tsiritsantsoules’ where I design
theater sets and masks. I have also directed two short films: ‘Revanche’
and ‘To krifto’( “Hide-and-Seek”) and written the comic book ‘Chronos
Ores Lepta’ (“Time Hours Minutes”). I love…ice cream.

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Διονύσης Ματαράγκας

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο....

Φουλίδης Κωνσταντίνος

Κώστας Φουλίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς, που ήρθαν από τον Πόντο μετά τη γενοκτονία, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Στα πρώτα παιδικά του χρόνια βίωσε την απόλυτη υλική φτώχεια, εν αντιθέσει με την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη που δέχτηκε, όσο φυσικά το επέτρεπαν οι δύσκολες καταστάσεις που διαδέχονταν η μια την άλλη.
Ο πόλεμος του ‘40 – ‘45 και εν συνεχεία ο εμφύλιος, σκόρπισε την οικογένειά του στα Βαλκάνια και ίδιος μαζί με άλλα παιδιά περιπλανιόταν σε διάφορες επαρχίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όλα αυτά, αν και παιδί ακόμη, επηρέασαν στο χτίσιμο του χαρακτήρα του, κλέβοντας συχνά από το νεαρό της ηλικίας του.
Επιστρέφοντας στη μεταπολεμική Ελλάδα πέρασε από παιδουπόλεις που σμίλευσαν ακόμη περισσότερο τον ίδιο.
Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δυο παιδιά, τα οποία δεν μπόρεσε λόγω καταστάσεων να τα χαρεί, γιατί μετανάστευσε στην Ελβετία το 1961. Η Ελβετία στάθηκε σταθμός στη ζωή του.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 και συνέχισε πάλι να αγωνίζεται με πολύ κόπο για κάτι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Στη συνέχεια τα παιδιά του παντρεύτηκαν και του χάρισαν, μέχρι σήμερα,
πέντε εγγόνια και έξι δισέγγονα.
Στα ογδόντα του χρόνια αποφάσισε να γράψει τα βιώματά του για να αφήσει- πέρα από τις διηγήσεις του – και μια γραπτή παρακαταθήκη στην οικογένειά του, στους συγγενείς και στους φίλους.
Παρότι μοναχικός, χάνοντας τα τελευταία χρόνια το στήριγμά του, παραμένει ρομαντικός, στοχαστής και παλεύει με τον εαυτό του, βγαίνοντας πάντα νικητής…

Κώστας Φουλίδης

Ο Κώστας Φουλίδης γεννήθηκε στην Κορομηλιά Καστοριάς από πρόσφυγες γονείς,...

Koudounas

Χάρης Κουδούνας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην Ανκόνα Ιταλίας, όπου προεδρεύει επί της έδρας του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας από την ίδρυση του, την 1η Οκτωβρίου 2017. (www.iedc-italia.com). Πτυχιούχος Ιστορίας – ειδίκευση στις ιστορικές θρησκευτικές σπουδές με πτυχιακή εργασία υπό τον τίτλο «Ο μεσαιωνικός συμβολισμός στην Ελλάδα του 12ου και 13ου αιώνα στα εσωτερικά των βυζαντινών εκκλησιών της Αττικής, της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Από τον Ιανουάριο του 2024 κατέχει το ρόλο του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης Ελβετίας UniCampus HETG. Μέλος της Ακαδημαϊκής Συγκλήτου, καθηγητής Ανθρωπιστικών επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών «Marchigiana» της Ανκόνα με υποψηφιότητα για την τάξη II της Ακαδημίας (Γράμματα, φιλοσοφία, ανθρώπινες, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες). Ακαδημαϊκός στην Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Angelica Costantiniana στη Ρώμη. Συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής, καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ιστορικούς ερευνητές και αρχαιολόγους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Εγγεγραμμένος ως CTU (Office Technical Consultant), ήτοι ως σύμβουλος στο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ανκόνας Ιταλίας, σύμφωνα με το άρθ. 61 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με καθήκοντα βοηθού Δικαστή. Εγγεγραμμένος στον αρ. 1113 και ν. 987 του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Εγγεγραμμένος από 31/05/1995 στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της Επαρχίας της Ancona n° 326 / 176 cat. XXII Υπ. Ξένες Γλώσσες. Επί του παρόντος, είναι σύμβουλος της I.E.M.O, του Διακυβερνητικού Οργανισμού για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης (OIG) -Διπλωματικό Σώμα- εγγεγραμμένος στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Φυτών/ITPC International Tree Protection Commission. Από τις 20 Ιανουαρίου 2015 κατέχει το ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου, συμβούλου και συμβούλου του Βασιλικού και Αυτοκρατορικού Οίκου Άγγελο-Κομνηνού Δούκα Θεσσαλίας και Ηπείρου. Είναι Νόμιμος αντιπρόσωπος και διαχειριστής του “ Studio Koudounas di Consulenze & Interpretariato” με έδρα την Ανκόνα. Σύμβουλος και διαχειριστής νομικών διαδικασιών στην Ιταλία Ελλήνων μεταφορέων για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας ARAG SA με έδρα την Αθήνα (GR). Ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εικαστικές εκθέσεις τέχνης, αλλά κυρίως έχει κερδίσει σημαντικά πρώτα βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό για τη δραστηριότητά του ως ιστορικός ερευνητής, ποιητής και συγγραφέας. Άλλες δημοσιεύσεις του συγγραφέα • La Sacra Sindone e la Santa Casa di Loreto-Il passaggio ad Atene, 2019. Edizioni Efesto-2019. • “La chiesa bizantina Porta Panagia e la Santa Casa di Loreto. Il ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e di Epiro”: Studi sull’Oriente Cristiano”, n.18/1, Roma 2014 • “MP213 Tokyo-Salonicco. Il Volo della Verità”, 7/2013, SBC Edizioni Ravenna-“Il linguaggio dell’anima”, 7/2017, AKEA Edizioni, Ravenna • “Manuale operativo Greco-Italiano per operazioni di controllo nelle aree portuali”, SBC Ediz.10/2017, Ravenna • “Τα επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Santa Casa του Λορέτου” ιστορική έρευνα, 2017, Sbc Edizioni, Ravenna. • “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”, 11/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • “Η Πύλη της Σοφίας”, 7/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • Κείμενα των ιστορικών ερευνών, τοποθετήθηκαν σε διάφορα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά ιστορικού χαρακτήρα: “La Santa Casa di Loreto” του p. Giuseppe Santarelli – Loreto 5a e 6a έκδοση, “Il messaggio della Santa Casa n. 8 Σεπτ. Οκτ. 2014 – Loreto”, “The Shrine of the Holy House, Suppl. 9 τομ. 49 n. 3 του 2014” – Loreto, “L’altra metà di Nazaret: La storia, il mistero e l’arte della Santa Casa” του Giuseppe Santarelli, 2016, “La Santa Casa di Nazareth da Taranto – Brindisi a Loreto” της καθηγ. Vincenza Musardo Talò με εισαγωγή του p. Giuseppe Santarelli, 2019. • Δημοσιεύσεις με άλλους συγγραφείς και ποιητές στην ιταλική γλώσσα: Ποιήματα (Poesie: ανεξάρτητο περιοδικό Ν. Ιταλίας “Presenza”, Ποιήματα (Poesie: εκδόσεις “il Carrarese” Θρησκευτική ποίηση (Poesia religiosa), Διάφοροι συγγραφείς. Ποιήματα (Poesie): Επιθεώρηση της Λογοτεχνίας-Τέχνης-Επικαιρότητας (Rassegna di Letteratura –Arte-Attualità) “Percorsi”, Ποιήματα (Poesie):Μηνιαίο περιοδικό Τέχνης και πολιτισμού (Mensile di arte e cultura) “Verso il futuro”, Ποιήματα (Poesie): Εφημερίδα πληροφόρησης και πολιτισμού (Giornale di informazione e cultura) “Il Grido del Gabbiano”.

Δείτε τα βιβλία:

Χάρης Κουδούνας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην...

Paraskeyi-Bibian-Gabriiloglou

Παρασκευή (Βίβιαν) Γαβριήλογλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Παρασκευή (Βίβιαν) Γαβριήλογλου είναι Δικηγόρος με πτυχίο Νομικής ΔΠΘ και νυν μεταπτυχιακή Ποινικού Δικαίου (ΜΔΕ) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει φοιτήσει για αρκετά χρόνια στο Μόναχο της Γερμανίας και κατάγεται από τη Σάμο. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά. Είναι επίσης νομική αρθρογράφος, ενώ έχει βραβευτεί για το καλύτερο άρθρο για το τελευταίο έτος.

Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται το Ποινικό Δίκαιο, το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το Διεθνές Δίκαιο. Έχει ασχοληθεί με την συγγραφή πλειόνων άρθρων, όπως το ζήτημα της ιατρικής αμέλειας, η διαφορά μεταξύ ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης, η έννοια του δημοκρατικού πολιτεύματος κατά τον Πλάτωνα, εφαρμογή και ερμηνεία της ΕΣΔΑ μέσω του ΕΔΔΑ και η υιοθέτησή της από τη νομολογία των ποινικών δικαστηρίων κ.λπ. και μελέτης μαζί με τον έτερο συγγραφέα Π. Γαλάνη, “Κριτική προσέγγιση διαχρονικών και επίκαιρων πτυχών του δικαιώματος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υπό το φως της ΕΣΔΑ και η ελληνική νομολογιακή εφαρμογή τους”, Ποινική Δικαιοσύνη, εκδ. ΝομΒ, 2021

Αναλαμβάνει για πρώτη φορά το εγχείρημα της συγγραφής βιβλίου, ευελπιστώντας να αποτελέσει την αφετηρία για πολλά ακόμα επιστημονικά έργα.

Επιλέχτηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για το μητρώο Δικηγόρων του Περιφ. Γραφείου Ασύλου Σάμου για την παροχή συνδρομής σε αιτούντες άσυλο.

Ως θεμελιώδη αρχή της επιστημονικής σκέψης και δράσης εκλαμβάνει την αρχή της τελολογικής ερμηνείας, που διαχωρίζει και προσδίδει μοναδικότητα σε κάθε επιμέρους ζήτημα.

Δείτε το βιβλίο: Σύστημα ποινικού δικαίου

Παρασκευή (Βίβιαν) Γαβριήλογλου

Η Παρασκευή (Βίβιαν) Γαβριήλογλου είναι Δικηγόρος με πτυχίο Νομικής ΔΠΘ...