Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Λεωνίδας Φιλίππου

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού αποφοίτησε από την Ξενοδοχειακή Σχολή, εργάστηκε σε ξενοδοχεία όπως το St Raphael Resort και το Εlias Beach Ηotel, καθώς και σε εστιατόρια της ορεινής Κύπρου ως μάγειρας, μπάρμαν και τραπεζοκόμος.
Για τέσσερα χρόνια δούλεψε και στον τομέα μεταφορών δεμάτων με ανερχόμενες διευθυντικές τάσεις. Επιπλέον, έχει δουλέψει κατά διαστήματα σε εταιρείες ρούχων και αξεσουάρ ως φωτομοντέλο, ενώ σήμερα εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Cybarco. Γνωρίζει τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά· έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με την αυτοβελτίωση και την επίτευξη στόχων, τη φωτογραφία και το μάρκετινγκ.
Χόμπι του είναι τα ταξίδια, η γυμναστική, η φωτογραφία και το διάβασμα. Η μεγάλη του αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: “Η μεγάλη απουσία”, το όποιο αγάπησε και συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό.
Όνειρό του είναι να εκδώσει περισσότερα βιβλία για τον αναγνώστη που ψάχνει να ζήσει σπουδαίες εμπειρίες και θέλει να ταξιδέψει σε κόσμους που θα του προσφέρουν συναισθήματα που δε θα ξεχάσει ποτέ.

Δείτε το βιβλίο: Το θαυμάσιο πεπρωμένο της Άννας

Λεωνίδας Φιλίππου

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού...

Laouris

Γιώργος Λαούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις 6-4-1960.
Γονείς ο Χριστόδουλος και η Άρτεμις Λαούρη.
Ως γιος εκπαιδευτικού, φοίτησε σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου και αποφοίτησε από το Ελένειο Δημοτικό Σχολείο Λευκωσίας.
Τις πρώτες τρεις τάξεις του Γυμνασίου φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μετά την τουρκική εισβολή φοίτησε στο Α΄ Γυμνάσιο Ακροπόλεως από όπου και αποφοίτησε.
Τρία χρόνια μετά, αποφοίτησε από το Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής.
Μετά την αποφοίτησή του από το Α.Τ.Ι. , κατετάγη στην Εθνική Φρουρά, όπου υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον κλάδο του Μηχανικού.
Μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Εκεί εργάστηκε σε εταιρεία κατασκευών μέχρις ότου επέστρεψε στην Κύπρο.
Ακολούθως εργάστηκε στις αραβικές χώρες και τα τελευταία 25 χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάφο.
Έχει δύο παιδιά, τον Χρίστο και την Ελίνα.

Το 2015 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Εν Τύποις το πρώτο του βιβλίο «Φως πέρα από την ομίχλη».

Δείτε το βιβλίο: Συντρίμμια Ψυχής

Γιώργος Λαούρης

Ο Γιώργος Χρ. Λαούρης γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου, στις...

Γιατρωμανωλάκη Φαίδρα

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε το 2001. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και αμέσως μετά τις σπουδές της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Το Μάρτιο του 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα Δημόσιας και Κοινοτικής υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Περιβαλλοντική επικοινωνία και προαγωγή υγείας». Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος. Η αγάπη της για το παιδικό βιβλίο υπήρχε πάντα έντονη από τα πρώτα της παιδικά χρόνια. Είναι μητέρα δύο αγοριών και της αρέσει να εισβάλλει στην παιδική σκέψη και τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργική αφήγηση παραμυθιών. Ένας ενήλικας θεωρεί ότι οφείλει πρωτίστως να γίνει κι εκείνος παιδί για να καταφέρει να νιώσει και να αγαπήσει τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου! Τα αγόρια της, πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης για μια καλή ιδέα. Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια με την ελπίδα να αποτελέσει την αφετηρία για μια δημιουργική συγγραφική συνέχεια.

Δείτε το βιβλίο Μα η αγάπη έχει δύο πόρτες

Φαίδρα Γιατρομανωλάκη

Η Φαίδρα Γιατρομανωλάκη σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε...

Άννα Αγγελάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων που έχει βραβευτεί στον 1ο Διαγωνισμός Καινοτομίας στην χρήση τεχνολογιών διαδικτύου αλλά και επί δυο συνεχόμενα έτη ( 2021 και 2022) η εταιρεία της έχει αναδειχθεί στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου βάσει της προτίμησης των χρηστών. Είναι διδάσκουσα από το 2020 στο elearning του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα τμήματα web designer / developer και cyber security και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου ΤΠΕ Ήρων

Δείτε τα βιβλία:

ΟpenCart

Πώς να είστε στην πρώτη σελίδα του Google

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress

Ανάπτυξη ιστοσελίδων με WordPress 5 – Εισαγωγή στον Gutenberg

GDPR: Εξεταστέα ύλη για Data Protection Officer

Εισαγωγή στην κυβερνοασφάλεια

Άννα Αγγελάκη

Η Άννα Αγγελάκη είναι συνιδιοκτήτρια εταιρείας κατασκευής και υποστήριξης ιστοσελίδων...

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Ιστορία. Εργάζεται ως οδηγός ταξί εδώ και έξι χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα είναι ποδοσφαιριστής σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί ανά τα χρόνια σε πληθώρα ομάδων εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για την ποίηση και τη συγγραφή ξεκίνησε από την περίοδο της εφηβικής του ηλικίας, καθώς κάποια γεγονότα στάθηκαν η αφορμή για να γνωρίσει μία ιδιαίτερη πλευρά του εαυτού του.

Δείτε το βιβλίο: Το ταξί των σκέψεων

Ιωάννης Κουμαλάτσιος

Ο Ιωάννης Κουμαλάτσιος γεννήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και είναι...

Kourti-Papamoustou

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Κατηγορία: Μουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως κάτοχος διπλώματος Σύνθεσης στην τάξη του Χρήστου Σαμαρά. Σπούδασε πιάνο και Μουσικά Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στη μουσική σχολή Σοφίας Γαλιτοπούλου στο Αλιβέρι Ευβοίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κινηματογραφική μουσική με τον Cornelius Schwehr στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία. Συνέχισε με ένα Master στη Σύνθεση στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η εξερεύνηση διαφορετικών μουσικών ειδών, η ηλεκτρονική μουσική, όπως και ο συνδυασμός της μουσικής με διάφορα καλλιτεχνικά μέσα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ιδρύματα και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Βολιβία όπως: Ακαδημία Τεχνών του Βερολίνου, Donaueschinger Musiktage (Next Generation 2015), ZKM Center for Art and Media (Καρλσρούη), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης για νέους συνθέτες ‘Music Plus’, 2011). Έχει παιχτεί από ορχήστρες και ανσάμπλ όπως το Ελληνικό συγκρότημα Σύγχρονης μουσικής σε διεύθυνση Θεόδωρου Αντωνίου, Idee Fixe (Ελλάδα), ορχήστρα της Komische Oper (Βερολίνο), ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Freiburg και ορχήστρα πνευστών του Sölden (Γερμανία). Έχει διακριθεί σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης και έχει γράψει μουσική για πολυάριθμες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ορισμένες εκ των οποίων έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλογερμανική τηλεόραση (Arte).

Β. Κούρτη-Παπαμούστου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Είναι αριστούχος απόφοιτος...

Ioanna Kotsoni

Ιωάννα Κοτσώνη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου της Βαρβακείου Σχολής. Έχει σπουδάσει Υποκριτική και Διακόσμηση. Από το 2013 ξεκινάει σπουδές πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με σκοπό τη Διερμηνεία. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στη Δραματική Σχολή, άρχισε να γράφει ποίηση επηρεασμένη από τα κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Εργάζεται ως ηθοποιός και διακοσμήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ΑμεΑ.

Δείτε το βιβλίο: Ερωτική Βραδιά

Ιωάννα Κοτσώνη

Η Ιωάννα Κοτσώνη γεννήθηκε το 1990, μεγάλωσε στην Αθήνα και...

Ioannidou

Μαρία Ιωαννίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών, περιπλανήθηκα για λίγα χρόνια στο χώρο διαφόρων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, παρακολουθώντας βιωματικά σεμινάρια και ομάδες, ταυτόχρονα με τη δουλειά μου σε χώρους ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς (κέντρα και σχολεία ειδικής αγωγής, δημοτικά σχολεία, συμβουλευτικά κέντρα και ευρωπαϊκά προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Ο «έρωτας» ήρθε μόλις γνώρισα την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Ολοκλήρωσα το βασικό 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη συνέχεια, παρακολουθώντας κύκλους εκπαιδεύσεων, εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό απέκτησα επιπλέον εξειδίκευση στις παρεμβάσεις σε παιδιά εφήβους και οικογένειες.

Τα τελευταία χρόνια πέρα από την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχοθεραπευτή ως ελεύθερη επαγγελματίας δουλεύοντας κυρίως με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, συμμετέχω στη διεύθυνση του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου με την επωνυμία G.I.F.T. (Gestalt Institute For Therapy) διοργανώνοντας βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Ψυχοθεραπεία Gestalt και τις εφαρμογές της. Ταυτόχρονα συμμετέχω σε όργανα – επιτροπές της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt.

http://www.child-therapy.gr/

 

Μαρία Ιωαννίδου

Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης....

Anneta Kaskoura

Αννέτα Κασκούρα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το 2015 εισήχθη μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου και σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Η αγάπη και ο ενθουσιασμός της για την αγγλική γλώσσα φάνηκαν από τότε που άρχισε να μαθαίνει τις πρώτες της λέξεις στα Αγγλικά. Παρόλο που οι γονείς της δε μιλούν καθόλου τη γλώσσα, φρόντισαν να ξεκινήσει η ίδια την εκμάθησή της από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε ότι η γραμματική της Αγγλικής ήταν πολύ ξεκάθαρη και σαφής στο μυαλό της και έτσι ένιωθε πως είχε την ικανότητα να εξηγεί με απλά λόγια σε κάποιον για ποιον λόγο μια φράση είναι σωστή ή λανθασμένη. Αυτή η ικανότητα ήταν που την ώθησε και στη διδασκαλία των Αγγλικών, καθώς πίστευε ότι μπορούσε με έναν άμεσο και ευχάριστο τρόπο, όχι μόνο να εξηγεί κάτι περίπλοκο, αλλά και να κάνει τον μαθητή να αγαπήσει μια γλώσσα με όμορφους ήχους, λέξεις, παροιμίες ακόμα και κανόνες. Τόσο έντονη ήταν η αγάπη της γι’ αυτό που ακόμα και οι κανόνες της αγγλικής γραμματικής και σύνταξης της φαίνονταν όμορφοι.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά την παράδοση του πρώτου της μαθήματος, εξακολουθεί να πιστεύει πως η εκτίμησή της ήταν σωστή. Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών και ως κάτοχος TESOL, έχει διδάξει Αγγλικά σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Έχει προετοιμάσει υποψηφίους για εξετάσεις γλωσσομάθειας, ενώ ειδικεύεται και στη διδασκαλία Business English.

Εξαιρετικά σημαντική απόφαση για εκείνη ήταν να ξεκινήσει τη συνεργασία της μ΄ έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ρωσίας το 2016. Από τότε, ως καθηγήτρια native – level, διδάσκει Αγγλικά σε μαθητές των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η Ρωσική σε ένα μονογλωσσικό περιβάλλον, όπου το μάθημα μπορεί να γίνει μόνο στα Αγγλικά.

Λατρεύει τη δουλειά της και την αίσθηση ικανοποίησης που νιώθει κάθε φορά που κάποιος μαθητής της πετυχαίνει έναν στόχο του και καταφέρνει να βελτιώσει τη ζωή του, με τη δική της μικρή ή μεγάλη συμβολή.

Δείτε τα βιβλία:

Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών

Ο προσωπικός καθηγητής αγγλικών – Workbook

Αννέτα Κασκούρα

Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2011...

Διογένης Ασκληπιάδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα νεανικά του χρόνια βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του ωραίου και του αληθινού.

Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης μελέτησε – και συνεχίζει να μελετά – κοινωνιολογία και θεολογία σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο και διδακτορικό επίπεδο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την ελπίδα να κατανοήσει τον κόσμο που τον περιβάλλει.
Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Δείτε το βιβλίο: Ασματογραφίες

Διογένης Ασκληπιάδης

Ο Διογένης Ασκληπιάδης ζει και δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Από τα...

Απόστολος Νεύρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα σύνορα της αρχαίας Εστιαιώτιδας και Θεσσαλιώτιδας, όπως λέει ο ίδιος. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός, δάσκαλος, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει ειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων από το Ε.Α. Πανεπιστήμιο. Δηλώνει λάτρης της ιστορίας. Δε θεωρεί τον εαυτό του ιστορικό συγγραφέα, παρά τίποτε παραπάνω από μελετητή μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, ενός ψήγματος ιστορίας.

Δείτε το βιβλίο: Προσδιορισμός του πεδίου της μάχης μεταξύ Καίσαρα και Πομπηίου στη Θεσσαλία (9 Αυγούστου 48π.Χ. η σύγκρουση των Ρωμαίων Τιτάνων/Ο Τύμβος – Πολυάνδριο των πεσόντων Ρωμαίων στρατιωτών στη μάχη)

Απόστολος Νεύρας

Ο Νεύρας Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρούσσο Καρδίτσας, στα...

Gklaberis

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το 1956 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί τα τελευταία 67 χρόνια.
Το 1974 αποφοίτησε από το εξατάξιο ιδιωτικό Γυμνάσιο Σίνδου του μαθηματικού Χαρ. Λυσαρίδη και το 1978 από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Από το Φεβρουάριο του 1981 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Θεσσαλονίκη. Για αρκετά χρόνια διετέλεσε νομικός σύμβουλος, αρχικά της Αγροτικής Τράπεζας και μετά της Τράπεζας Πειραιώς.
Εκλέχθηκε επανειλημμένα Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στο αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξε πρωτεργάτης της έκδοσης και βασικός συντάκτης της μηνιαίας τοπικής εφημερίδας «Η Σίνδος». Άρθρα και ρεπορτάζ του για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τοπική ιστορία, έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ημερήσια εφημερίδα «Μακεδονία» και στα περιοδικά «Εχέδωρος» και «Μακεδονική Ζωή». Συνέγραψε τα ιστοριογραφικά έργα «Ο κάμπος της Θεσσαλονίκης» 1998, έκδοση Κοινότητας Καλοχωρίου και «Εκ Δυσμών» 2021, εκδόσεις «Φυλάτος».

Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Κυριακή Παρίση, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Αθανάσιο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, τον Ελευθέριο, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Αλίκη, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Δείτε τα βιβλία: Εκ δυσμών
  Εν Θεσσαλονίκη

Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Ο Θεόδωρος Γκλαβέρης του Αθανασίου και της Αθανασίας γεννήθηκε το...

Pantou

Ροδάνθη Πάντου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και είμαι 27 ετών. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εργάζομαι ως αναπληρώτρια δασκάλα. Τα τελευταία χρόνια μένω στην Ιτέα Φωκίδας και έχω δουλέψει σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά. Μου αρέσει να περνώ τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας βόλτες στη θάλασσα, αφιερώνοντας χρόνο στους φίλους και στην οικογένειά μου, διαβάζοντας βιβλία και γράφοντας ποίηση.

Το 2015 κέρδισα το πρώτο βραβείο του 5ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού “Βραυρώνια 2015” με το ποίημα “Μακιγιαρισμένες Ψυχές”.

Δείτε το Βιβλίο:

Μακιγιαρισμένες ψυχές

Ροδάνθη Πάντου

Ονομάζομαι Πάντου Ροδάνθη. Κατάγομαι από την Καρδίτσα, όπου γεννήθηκα και...

Katsaras

Γιάννης Κατσάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο Fruste, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Fruste

Ο άξεστος

Γιάννης Κατσάρας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του...

Καλλιόπη Πισσιώτη

Καλλιόπη Πισσιώτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας,
θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.

Δείτε το βιβλίο: Ρας ο Κομπιουτεράς 

Καλλιόπη Πισσιώτη

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994...

Ελένη Μαυρομάτη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο Γάζωρο Σερρών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη λογιστική και πλέον είναι μητέρα ενός αγοριού. Η ενασχόληση της με τη συγγραφή ξεκίνησε με αφορμή την εσωτερική της επιθυμία να εξελίσσεται διαρκώς μαθαίνοντας και αποκτώντας γνώσεις. Βασικός της στόχος για όλα αυτά είναι μέσω της προσωπικής της ανέλιξης να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Δείτε το βιβλίο Επιστολές προς εραστές

Ελένη Μαυρομάτη

Η Ελένη Μαυρομάτη γεννήθηκε στις Σέρρες όπου και μεγάλωσε στο...

Iliopoulou

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (Α.Π.Θ.) και μεταδιδακτορικού  διπλώματος στον τομέα της αυθεντικής αξιολόγησης της γλώσσας  (Α.Π.Θ.).

Εργάζεται στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)  με αντικείμενο διδασκαλίας τα ελληνικά ως πρώτη και δεύτερη/ξένη γλώσσα. Στο παρελθόν έχει, επίσης, διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ), ενώ από το 2016 διδάσκει σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Λευκωσίας με αντικείμενο τα ελληνικά ως δεύτερη/ξένης γλώσσα σε μικρά παιδιά.

Είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το αντίστοιχο συγγραφικό της έργο εστιάζονται στη διδασκαλία και αξιολόγηση της ελληνικής ως μητρικής και ως ξένης/δεύτερης, στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον κριτικό γραμματισμό και στη μέθοδο CLIL.

Δείτε το βιβλίο: 7 βήματα στα ποιήματα

Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου

Η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας,  μεταπτυχιακού...

Katsali

Φωτεινή Κατσάλη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει έως σήμερα.

Γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά και μυθιστόρημα .

Από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ κυκλοφόρησαν δύο παραμύθια της, «ΜΕΝΙΑ ΜΕΛΕΝΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΛΙΧΟΥΔΙΩΝ» και «Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ».

Επίσης, από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ εκδόθηκε και το πρώτο της μυθιστόρημα για ενήλικες «ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ».

Το 2011 ανέβασε την παιδική θεατρική παράσταση «Η ΦΟΙΒΗ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΠΛΑΝΗΤΕΣ» σε δικό της κείμενο και παραγωγή στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ και έπειτα στο ΝΟΕΣΙΣ (πλανητάριο Θεσσαλονίκης). Το έργο ανέβηκε ακόμη και από την θεατρική ομάδα Μήλου, στη Μήλο το 2014.

Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέχει και την τέχνη του σκίτσου και ασχολείται με τη δημιουργική γραφή κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία και δημοτικές βιβλιοθήκες δημιουργώντας με τα παιδιά πρωτόλειο παραμύθι και εικονογράφηση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δυο κόρες.

email επικοινωνίας: fkatsali@gmail.com

Δείτε τα βιβλία:

Η χαμένη φορεσιά του Άγιου Βασίλη

Χωραφοχώρα

Φωτεινή Κατσάλη

Η Φωτεινή Κατσάλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει...

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Κατηγορία: Εικονογράφος, Συγγραφέας

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης.
Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Χανίων(1992), σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Αθηνών(1992-1996), στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
(1999-2000), στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος (2000-2002), στο Σχολείο Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών(2002-2004). Μεταπήδησε στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής(2004) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του «Άσκηση και Ποιότητα ζωής» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2011). Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.
Δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τη μελέτη της στρατιωτικής ιστορίας, θέματα γεωπολιτικής,τη φιλαναγνωσία και το σκίτσο. Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκπαιδευτική κοινότητα και πασχίζει για τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης που θα αποτελεί οδηγό για τους συνανθρώπους του.
Εργογραφία:
-Το Νησί των Γενναίων, 2020, Εκδόσεις iWrite
-Ένας δράκος στον κήπο, 2020, Εκδόσεις Υδροπλάνο

Δείτε το βιβλίο: Ένα ψάρι έξω από το νερό

Μιχαήλ Λαμπαθάκης

Ο Λαμπαθάκης Μιχαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης....

Αθηνά Γάτσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία Αλμωπίας του Νομού Πέλλας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είκοσι οκτώ χρόνια, τα τελευταία δεκαοκτώ στο 1ο Δημοτικό Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Συνήθως αναλαμβάνει τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Η αγάπη για τη δουλειά της και το πάθος της για δημιουργία την ώθησε στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών.
Τη χρονιά του 2022-23, όπου ο χειμώνας θύμιζε άνοιξη, τα παιδιά ρωτούσαν συνεχώς «πότε θα ’ρθει ο χειμώνας». Προσπαθώντας να εξηγήσει στους μαθητές της με απλά λόγια και παραδείγματα γιατί η θερμοκρασία είναι υψηλή ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, γεννήθηκε το νέο της παραμύθι.
Είναι το δεύτερο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει. Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Τρείς νόστιμες ιστορίες» κυκλοφόρησε το 2022.

Δείτε το βιβλίο: Κρύφτηκε ο χειμώνας 

Αθηνά Γάτσου

Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Γεννήθηκε και...

THemeli

Μαρία Χ. Θεμελή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει πτυχία Δημοσιογραφίας και Marketing Communications.
Εργάστηκε στο χώρο της εταιρικής επικοινωνίας, ως Διευθύντρια Τύπου & Επικοινωνίας σε μεγάλη τράπεζα και διετέλεσε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας σε Ίδρυμα
Πολιτισμού και Τεχνών. Σήμερα εργάζεται για το μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματικής δικτύωσης.
Ασχολείται ενεργά και διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς με όραμα μια πιο ανθρώπινη κοινωνία , προωθεί τον εθελοντισμό και βοηθάει μέσω ομάδων τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο) του Δήμου Π. Φαλήρου, που κατοικεί.
Πιστεύει στην εξέλιξη, αρνείται πεισματικά την κρίση, την κατάθλιψη, τα όρια…
Λατρεύει την θάλασσα, τα ταξίδια, τους ανθρώπους.
Αρθρογραφεί για κοινωνικά θέματα με άρθρα στον τοπικό τύπο και σε πολλά άλλα ΜΜΕ.
Ξεκίνησε να γράφει από μικρή, κείμενα διηγήματα, άρθρα, παραμύθια.
‘’Η Πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε’’ είναι η πρώτη της επίσημη επαφή με τον κόσμο των εκδόσεων.
Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση των παραπάνω σκοπών.

Δείτε το βιβλίο: Η πριγκίπισσα Τύχη και πώς να την κατακτήσετε…

Μαρία Χ. Θεμελή

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει...

Giannikou

Ελισάβετ Γιαννίκου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πα-ντρεμένη και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος Λυκείου, μιλά αγγλι-κά, γαλλικά, ιταλικά και μαθαίνει σουηδικά.

Παράλληλα έχει επιμορφωθεί στο Εθνικό-Καποδιστριακό Πανεπιστή-μιο στην οικονομική και στη θετική ψυχολογία και στην αυτοβελτίωση. Είναι πιστοποιημένη life coacher κι έχει τον δεύτερο βαθμό της ενεργειακής θεραπείας Reiki. Έχει μελετήσει για πολλά χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και τη θεωρία του Νόμου της Έλξης.

Τα τελευταία χρόνια οργανώνει σεμινάρια θετικής σκέψης κι έδωσε ομιλίες πάνω στο θέμα.

Δείτε το βιβλίο: Ό,τι πούμε θα χρησιμοποιηθεί υπέρ μας

Ελισάβετ Γιαννίκου

Η Ελισάβετ Γιαννίκου, είναι 47 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη....

Katsari

Αφροδίτη Κατσάρη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Αφροδίτη Κατσάρη είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ειδικευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών τεστ (ΛΑΤΩ, Detroit, Mαθηματικό κριτήριο Ουτρέχτης) και διαθέτει επάρκεια στον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων και στη χρήση του γλωσσικού συστήματος “Συμβολογράφος” και Makaton, καθώς και στη χρήση του συστήματος επικοινωνίας “The Grid 2”. Ασχολείται με την ειδική αγωγή 6 χρόνια. Έχει δημιουργήσει την εκπαιδευτική εφαρμογή Super Trofimakias, η οποία βρίσκεται στο playstore και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκμάθηση απλών συνταγών, ανάπτυξη λεξιλογίου, καθώς και στην αναγνώριση και εκμάθηση λαχανικών και προϊόντων που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και το μανάβικο. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στον Π.Ε.Σ.Ε.Α (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής), στο ikid (Κέντρα Ειδικής Αγωγής), καθώς και στις εκδόσεις Δίπτυχο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας.
Είναι δημιουργός του ιστολογίου http://easyteachgr.blogspot.gr/, που σκοπό έχει την παροχή υλικού για την ειδική αγωγή, καθώς και ενημέρωση για εκπαιδευτικά προϊόντα που υπάρχουν στο εξωτερικό και μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους ίδιους τους γονείς.

Δείτε το βιβλίο: Η άλφα βήτα αλλιώς

Αφροδίτη Κατσάρη

Η Αφροδίτη Κατσάρη είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει...

Mylona

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημ. Γληνός» Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διευθυντής και Αποτελεσματική Σχολική Μονάδα», εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στο παιδαγωγικό κλίμα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία εφαρμόζοντας προγράμματα φιλαναγνωσίας στην τάξη. Η ενασχόληση με το παραμύθι όμως προέκυψε ως αναγκαιότητα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κόρης της.

Δείτε το βιβλίο: Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος

Ζαφειρούλα Μυλωνά

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν....

THeodoropoulos

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Πάτρα Αχαΐας και ζει στην Αθήνα. Οι σπουδές του στον τουρισμό και την πληροφορική, τον οδήγησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο της Τουριστικής Τεχνολογίας ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες της αγοράς. Από το 2009 ξεκίνησε την δική του διαδρομή στον χώρο της επιχειρηματικότητας και έχει ήδη στο ενεργητικό του τρεις πολύ πετυχημένες εταιρείες.

Δείτε το Βιβλίο: Ο καμβάς της τρέλας

Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Πάτρα Αχαΐας και...

Triantafyllou Ria

Ρία Τριανταφύλλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μια δασκάλα που της άλλαξε την κοσμοθεωρία.

Η συναναστροφή της αυτή, την ώθησε στο να ανοίξει τα δικά της φτερά και να εισχωρήσει στον υπέροχο και μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Έτσι, από τότε, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τον κόσμο του παραμυθιού, αλλά και με άλλες δραστηριότητες, όπως το κουκλοθέατρο, την αφήγηση και γενικότερα τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Μάλιστα, για να εμπλουτίσει και να τεκμηριώσει τις γνώσεις της στο αντικείμενο, ξεκίνησε σπουδές ως βρεφονηπιοκόμος και τάχθηκε από τότε έως και σήμερα υπέρμαχος της δια βίου μάθησης και της διαρκούς αναζήτησης και ενασχόλησης με δραστηριότητες που αφορούν τον κόσμο των παιδιών.

Δείτε το βιβλίο: Άνοιξε τα φτερά σου

 

Ρία Τριανταφύλλου

Η Ρία Τριανταφύλλου, είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε...

Petouli

Αθηνά Πετούλη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εικαστικό εργαστήρι στο νησί συνέχισα τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές. Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες), τη φωτογραφία, την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την εκμάθηση ζωγραφικής σε παιδιά. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κι έχω εικονογραφήσει παραμύθια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με πιο πρόσφατα το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου, «Ο Κόα και το μεγάλο του δώρο» της Αθηνάς Βουδούρη, καθώς επίσης και μια συλλογή ποιημάτων για παιδιά Δημοτικού της νηπιαγωγού Γιώτας Κοτσαύτη, η οποία τιμήθηκε με έπαινο τον Δεκέμβριο του 2014 στον 59ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Η σελίδα μου στο facebook: Athina Petouli illustration / paintings for kids

Δείτε τα Βιβλία:

Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι

Η ευχή της Αστεράτης

Αθηνά Πετούλη

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα...

Paylou

Αλέξανδρος Παύλου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το πρώτο μου πτυχίο αφορούσε την πληροφορική και το δεύτερο την οινολογία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας και ερασιτεχνικά αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά και περιφερειακά έντυπα.

Ως παρατηρητής της πραγματικότητας γράφω στα άρθρα μου όλα τα αιώνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον ψυχισμό του ανθρώπου. Μετά από πολλά μικρά κείμενα αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου συγγραφική απόπειρα με “Το Παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα” που θίγει άλλοτε δραματικά και άλλοτε χιουμοριστικά την έννοια και την αξία της ηθικής μέσα από μια περίεργη ιστορία.

Τον ελεύθερό μου χρόνο τον περνώ βλέποντας θέατρο, ακούγοντας μουσική ή περπατώντας στα σοκάκια της πόλης.

Δείτε το Βιβλίο: Το παραμύθι ενός ξεπεσμένου πρίγκιπα

Αλέξανδρος Παύλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, το πρώτο μου πτυχίο αφορούσε...

Νικήτας Γκάρετς

Κατηγορία: Εικονογράφος

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από την Ουκρανία. Δουλεύει με το δικό του ανάλαφρο και ονειρικό ύφος, για τα πιο συναρπαστικά βιβλία. Στόχος του είναι να ζωντανεύει την ιστορία του συγγραφέα μέσα από το πρίσμα της δικής του καλλιτεχνικής αντίληψης, δείχνοντας μέσα από τις ζωγραφιές του τον αυθορμητισμό και την απλότητα των παιδιών.

Νικήτας Γκάρετς

Ο Νικήτας Γκάρετς είναι ζωγράφος και εικονογράφος παιδικών βιβλίων από...

PILLOWFIGHTS

pillowfights.gr

Κατηγορία: Συγγραφέας

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα -Νοέμβριος 2019- έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του περισσότερα από 25.000 άρθρα υπογεγραμμένα από περισσότερους από 500 αρθρογράφους. Πρόκειται για το πρώτο και διαχρονικά δημοφιλέστερο ελληνικό portal που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις με στόχευση τον έρωτα. Με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και χωρίς καθόλου φόβο έκθεσης οι pillowfighters μεταφέρουν στα κείμενά τους όλα όσα συζητούν  οι παρέες, από νωρίς τ’ απόγευμα ως τα ξημερώματα.

Εκτός απ’ την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, πρωτογενή κι αποκλειστικά άρθρα δημοσιεύονται και στην αγγλική έκδοση από αρθρογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη (http://pillowfights.co.uk)

Το ραδιόφωνο του pillowfights εκπέμπει μουσικές του κόσμου και συχνά πυκνά τις πρώτες ώρες της ημέρας οι παραγωγοί του εμφανίζονται στα μικρόφωνα «άτακτα εκτάκτως» για μια άμεση επικοινωνία με ακροατές και αναγνώστες.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της σελίδας μπορείτε να βρείτε πλήθος eBook που αφορούν τις σχέσεις, την ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, γραμμένα απ’ τους αρθρογράφους της ομάδας, που μπορείτε να τα κατεβάσετε σ’ όλες τις συσκευές σας.

Το “Τreat him like a fling” πρωτοκυκλοφόρησε σε hardcopy έκδοση το 2017 μέσω του pillowfights και επανακυκλοφορεί τώρα,  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φυλάτος.

Δεκατέσσερις γυναίκες κι ένας άντρας υπογράφουν.

Κατερίνα Κεχαγιά:

Ψυχαναγκαστική και παρατηρητική, αναπόφευκτα θα έβρισκε παρηγοριά στη γραφή.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, αν και πιστεύει φανατικά ότι η συγκεκριμένη δε διδάσκεται σε ψυχρές αίθουσες, μόνο για να ζήσει την εμπειρία της αποφοίτησης. Φωτογραφικές, σκηνοθετικές και εικαστικές απορίες, δεν ήταν παρά ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται ότι στο τραγούδι είναι εξαιρετικά ατάλαντη. Λειτουργεί και ζει αποδοτικότερα μετά τις τρεις τα ξημερώματα, επιμένει ότι τα σπίτια φτιάχτηκαν για να τα γεμίζουμε με φίλους και ότι η μαύρη σοκολάτα είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά της ιστορίας. Έμαθε ν’ αγαπάει τον αδελφό της όταν την έκανε θεία, βγάζει νύχια αν της θίξεις τη Ρόδο και δε θα καταλάβει ποτέ όσους πριν πάνε για ύπνο αδειάζουν τον νεροχύτη τους. Πέρασε μ’ επιτυχία την κρίση των 30 και τώρα δηλώνει περήφανα 17 ετών.
Ιδίως όταν ερωτεύεται.

Μένια Ντελαβέγκα:

Κυκλοφορεί με ψευδώνυμα γιατί είναι τριπολική. Τρώει ό,τι δεν έχει τρίχωμα. Χόρτα, μακαρόνια και πτυχία δηλαδή. Το τελευταίο μόνο για να τα φάει ήταν, αφού τελικά μόνο με τη γραφή είχε δυσανεξία και παλεύει μήπως και τη χορτάσει. Βαλίτσες είναι ο υπότιτλός της. Το νόημα της ζωής της δεν το έχει βρει, γιατί το χάνει συνέχεια ανάμεσα στις λιχουδιές του τετράποδού της fling. Τσιγάρο μην της ζητήσεις μόνο, θα μαλώσετε. Ζήτα της όμως να σ’ αγαπήσει, είναι ακόμα κουτάβι, υπακούει σε βασικές εντολές. Ξεχνάει να βάψει την γκρίζα ρίζα στα μαλλιά της αλλά ποτέ δεν ξεχνάει να ζητάει συγνώμη και να λέει ευχαριστώ. Όπως, ευχαριστώ που με διαβάσατε ή που μπορώ να γράφω. Παλιά παπούτσια δεν έχω μη φοβάστε. Να φοβάστε μήπως τελικά δεν είμαι τριπολική και λέω αλήθεια.

Δήμητρα Λογοθέτη:

Φιλόδοξη και πεισματάρα. Τελειομανής ως αηδίας και γκρινιάρα όσο δεν πάει. Παλεύει πάντα με τις ανασφάλειές της και μάλλον δεν τα πάει και πολύ καλά. Φαντάζεται έναν κόσμο πολύ καλύτερο και κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της για να βοηθήσει όποιον έχει την ανάγκη της. Θα τη βρεις μόλις νυχτώσει σε μέρη με θέα τη θάλασσα να γράφει τα δικά της σε λευκές κόλλες μ’ ένα ποτήρι κρασί συντροφιά. Αυθόρμητη σε βαθμό υπερβολικό, κουβαλάει πολλές ευαισθησίες. Αγαπάει πολύ βαθιά και λατρεύει να μοιράζει χαμόγελα. Τα όνειρά της τρομάζουν και την ίδια.

Αναστασία Νάννου:

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Νομικής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της, θα έλεγε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν παραιτείται
ποτέ. Γνήσια Κριός. Βλέπει μια χαραγματιά φωτός σε κάθε σκοτεινή πτυχή της ζωής. Μικροσκοπική φαινομενικά, αλλά βαθιά συναισθηματική. Άνθρωπος με νεύρο και νεύρα, με λυρισμό και τραμπουκισμό. Από χόμπι εξολοθρεύει τα μπρελόκ της.

Αλίκη Αμπατζή:

Βέρα Σαλονικιά, εν δυνάμει φιλόλογος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λάτρης της λογοτεχνίας, προσπαθεί να μοιάσει έστω και λίγο σε ό,τι θαυμάζει εξ αποστάσεως. Με την πένα για οδηγό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφίας. Το ρεπερτόριο συμπληρώνουν σπουδές επάνω στον τομέα της κλασικής μουσικής και μακροχρόνια ενασχόληση με τις καλές τέχνες, κατά το κοινώς λεγόμενον: του γιατρού. Με την κιθάρα στο ένα χέρι και το μελάνι στο άλλο, αυτοβαφτίζεται φιλόλογος, κρίνει αυστηρά, αγαπά μέχρι αηδίας και ξανά απ’ την αρχή.

Έλλη Πράντζου:

Από σπουδές την κέρδισε η υποκριτική κι έτσι ούσα ηθοποιός «επιβιώνει από σύμπτωση». Καταδικασμένη να αφυπνίζεται από οτιδήποτε καλλιτεχνικό, χάνεται ανάμεσα σε δύο κόσμους προτιμώντας τον δικό της. Ασχολείται με τη φωτογραφία, γράφει μετά μανίας για τα πάντα, διαβάζει ανελέητα, εκστασιάζεται με τη μουσική και σκιτσάρει όποτε την τρώει το χέρι της. Αν δεν είχε επιλέξει την Καλών Τεχνών, θα μπορούσε να είχε περάσει Ψυχολογία. Είναι εσωστρεφής, απροσάρμοστη και διχασμένη. Έχει: τάσεις φυγής. Δεν έχει: νορμάλ χιούμορ.

Ελίνα Ανδρεάδου: Πήρε πτυχίο με τα χίλια ζόρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παίζει και να το φαντάστηκε όμως. Αν τη ρωτήσεις σε τι είναι καλή θα πει «καλή φίλη». Δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό. Πιστεύει πως έχει χιούμορ, γούστο στις ταινίες και ότι ο σκύλος της την αγαπάει. Αν ισχύει το τελευταίο, όλα τ’ άλλα δεν έχουν σημασία. Αγαπημένο χρώμα: μαύρο. Αγαπημένο φαγητό: ντελίβερι. Αγαπημένος έρωτας: fling.

Nικολέττα Βασιλοπούλου:

Με δύο «ταυ» – μη γραφτεί λάθος, σκοτωθήκατε. Γράφει αφού δεν έγινε τελικά Ψυχολόγος μήπως έτσι βγάλει άκρη. Ελληνο-Αμερικανίδα, διχασμένη ανάμεσα σε δύο εθνικότητες, δύο χώρες και δύο γλώσσες, ξεκινά τις προτάσεις της στη μία γλώσσα, ενώ τις τελειώνει στην άλλη. Ονομάζει τo ξενύχτι «επιλεκτική αϋπνία». Εθισμένη στον καφέ, κι όχι, δε φταίει αυτό για τη μόνιμη νευρικότητά της. Μην της πεις ότι δεν μπορεί – θα μπορέσει μόνο και μόνο να σου αποδείξει το λάθος σου. Είρων, λογική και κυνική όσο δεν πάει, δεν πιστεύει στις συμπτώσεις αλλά, παραδόξως,
ακόμα πιστεύει ακράδαντα στο ένστικτο, τα όνειρα και τον έρωτα.

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Τη λένε Γιοβάννα Κοντονικολάου. Στα 25 πια, πτυχίο δεν έχει πάρει ακόμα και πολύ της τη δίνει, αλλά τις ώρες που έπρεπε να διαβάζει για το Πολυτεχνείο, εκείνη έγραφε γιατί δε γινόταν αλλιώς. Πεισματάρα δε θα την έλεγες, απλά δεν κάνει ποτέ της λάθη και δεν έχει ποτέ άδικο. Θυμώνει πολύ κι ανυπόφορα μα με τον ίδιο τρόπο αγαπάει κιόλας. Κυρίως το θέατρο, τα χαμόγελα, τον ύπνο, την κίτρινη τεκίλα, τη Θεσσαλονίκη κι εκείνον. Το δικό της fling που έγινε king.

Ειρήνη Μανουσαρίδου:

Φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά. Αγαπάει αυτήν την πόλη, κι ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους της. Λέει λίγα, κάνει πολλά και γράφει ακόμη περισσότερα. Κυκλοθυμική, γκρινιάρα κι ανήσυχη – εν ολίγοις λαχείο για τον ανδρικό πληθυσμό εκεί έξω. Στόχος της; Ο τίτλος του βιβλίου που κρατάς και η εφαρμογή όλων όσων θα διαβάσεις.

Φρόσω Μαγκαφοπούλου:

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, η ταυτότητά της λέει καθηγήτρια, η καρδιά της δηλώνει καλλιτέχνις, μα η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος με παρανοϊκά σύνθετη υπόσταση που το μόνο που θέλει είναι να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει και να επικοινωνεί, εκτός δηλαδή από τις ώρες που θέλει να την αφήνουν στην ησυχία της. Αγαπάει τα τετράποδα περισσότερο από τα δίποδα, τρώει πολύ κι αγαπιέται εύκολα παρά τις μύριες ιδιοτροπίες της• ρώτα όσους τόλμησαν να δουν πέρα από το σηκωμένο της φρύδι.

Εβίτα Λυκούδη:

Ανήσυχο πνεύμα με τάσεις φυγής κι από τον ίδιο της τον εαυτό. Από το ενιαίο σχολείο στο πειραματικό, από τα αγγλικά στα γερμανικά, από την Αθήνα στη Βοστώνη, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Southern New Hampshire University, από τις τεχνοκρατικές σπουδές στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κεφαλλονίτικο ψάρι με πείσμα, εγωισμό, λατρεία και τρέλα σε ακαταμάχητο συνδυασμό. Η δημιουργία και η προσπάθεια θρέφουν τη ζωή της και η φράση που την χαρακτηρίζει είναι «Βαριέμαι να βαριέμαι!».

Ειρήνη Τρίγκα:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Πεισματάρα κι ανήσυχο πνεύμα από κούνια, ενθουσιάζεται και ελκύεται από οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια. Ονειροπόλα μέχρι το κόκκαλο, κάποτε περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στ’ άσπρο άλογο. Στα 33 της πλέον, επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που τη θέλει παντρεμένη με πέντε παιδιά μιας κι έχει ήδη δυο ντουζίνες, καθώς τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη μεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη απ΄ την νοσηλευτική. Απόφοιτη νοσηλευτικής όταν αφήνει στην άκρη γάντια, θερμόμετρα και φλεβοκαθετήρες, γράφει για τον έρωτα.

Αλέξης Φαραντούρης:

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα. Εύχεται να είχαν συμβεί και τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την οικονομία και τη διοίκηση αλλά τάξη δε νοεί να βάλει ούτε στη ζωή του, ούτε και στο πορτοφόλι του. Μέχρι τα 30 το μεγαλύτερο κείμενο που είχε γράψει ήταν η έκθεση στις πανελλήνιες. Ταξιδεύει συχνά, κοιμάται ελάχιστα, βαριέται εύκολα. Οι άνθρωποί του ο πλούτος του, η μηχανή του ο σύντροφός του, ο έρωτας η ουτοπία του.

Μαντάμ Σουσού:

Αθεράπευτα sexy, τρομερά γοητευτική και περίεργη μέχρι αηδίας. Στοιχεία εξωτικά αλλά και ντόπια χαρακτηρίζουν το ταμπεραμέντο της. Δεν μασάει τσίχλες. Ούτε τα λόγια της. Το βράδυ όταν είναι μόνη της τρώει όλο το ψυγείο. Όταν έχει παρέα, γιαούρτι.

pillowfights.gr

Το pillowfights.gr δημιουργήθηκε το Ιανουάριο του 2014 κι ως σήμερα...