Την Αιματοβαμμένη πολιτεία φιλοξενούν οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

Γράφει η Ζηλιασκοπούλου Βίκυ

“Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας έχει δέσει σε ενιαίο σύνολο τις ιστορικές πηγές με την μυθιστορία. Πιστεύω ότι τα ιστορικά δεδομένα και οι πηγές για εκείνη την εποχή δεν είναι πολλά και είναι δύσκολο να βρεθούν, παρόλα αυτά ο συγγραφέας κατάφερε και κάλυψε τυχόν κενά στις πληροφορίες του με μαγικό τρόπο.”

Κάνε κλικ εδώ   για να διαβάσεις τη βιβλιοκριτική

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το νέο συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Καραλή, “Αιματοβαμμένη Πολιτεία”, βασισμένο στα αληθινά γεγονότα της πολιορκίας του Μεσολογγίου.

1821

Η Ελληνική Επανάσταση έχει ξεσπάσει και μια μια οι σκλαβωμένες πόλεις παραδίδονται στην φλόγα της. Η πόλη του Μεσολογγίου ξεσηκώνεται εξολοθρεύοντας την τούρκικη διοίκηση και υψώνει την σημαία  της Επανάστασης.

Ο Σουλτάνος αντιδρά βίαια στην άτιμη αποστασία των γραικών ισοπεδώνοντας τις επαναστατικές δυνάμεις στην μάχη του Πέτα και από εκεί ο ανοιχτός πια δρόμος τον οδηγεί μπροστά στα τείχη του Μεσολογγίου.

Η Πρώτη Πολιορκία της πόλης ξεκινά αλλά λήγει άδοξα για τους Τούρκους. Ο Σουλτάνος όμως δεν συγχωρεί αποτυχίες, και μετά από τρία χρόνια μια τεράστια στρατιά συγκεντρώνεται έξω από τα τείχη του Μεσολογγίου ξεκινώντας την Δεύτερη Πολιορκία που θα την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Μέσα από την φωτιά, το ατσάλι αλλά και το τρομερό σαράκι της πείνας, οι υπερασπιστές του Μεσολογγίου κατάφεραν να κρατήσουν τις τουρκικές δυνάμεις έναν ολόκληρο χρόνο καθηλωμένες έξω από τα τείχη τους. Και μετά, μην έχοντας τίποτα άλλο παρά μόνο την ελευθερία τους και ένα σπαθί στο χέρι, αποφάσισαν την Έξοδο, υψώνοντας τους εαυτούς τους αλλά και την πόλη τους στο πάνθεον της Ιστορίας.

Αγοράστε το βιβλίο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος πώλησης του ηλεκτρονικού καταστήματος fylatos.com, προσθέτοντάς το στο καλάθι ή με τηλεφωνική παραγγελία στο 2310-821622 ή μέσω βιβλιοπωλείων.