Χάρισε Ένα Βιβλίο, International Book Giving Day 2018

 

 

Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζεται ο Βαλεντίνος και γιορτάζεται και κάτι άλλο, πιο σημαντικό: Είναι η Παγκόσμια Ημέρα “Χάρισε ένα βιβλίο”, ένα μικρό δώρο.
Ένα βιβλίο είναι, πράγματι, ένα μικρό δώρο αλλά αρκετά μεγάλο για να βάψει άσπρους τους τοίχους που υψώνονται ανάμεσά μας, καθώς είναι ένα εξευγενισμένο δώρο και είναι εκδήλωση αγάπης και βαθιάς εκτίμησης.
Η αγάπη είναι η θεϊκή πνοή που ζωντανεύει τη συνείδηση και είναι αιώνια, όπως ο χρόνος, ο ήλιος, τ’ αστέρια και τα βιβλία.

 

Χάρισε ένα βιβλίο σε ένα παιδί. Είναι αρκετό και ικανό να μαζέψει τις λύπες του και μ’ αυτές να χτίσει τον πύργο της χαράς.
Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει το δικαίωμα στη χαρά και τη βρίσκει όταν παίρνει κάτι καλό. Το βιβλίο, από τη φύση του εμπεριέχει ισχυρό συμβολισμό και ως εκ τούτου ανέκαθεν ήταν ένα καλό δώρο. Η χαρά είναι αμοιβαία καθώς μοιράζεται σ’ αυτόν που το δίνει και σ’ εκείνον που το παίρνει.

 

Εάν σήμερα αναβάλλεις την αγάπη για αύριο, η καρδιά σου θα χάσει την ευκαιρία να συγκινήσει και να συγκινηθεί, γιατί θα μείνει μόνη. Και μία καρδιά που είναι μονάχη της, θέλει πάντα να ζεσταίνεται το βράδυ. Το βιβλίο είναι μία καλή ζεστασιά, ίσως η καλύτερη.
Η δωρεά ενός βιβλίου είναι η άλλη πλευρά της παιδείας και είναι το μέσο με το οποίο ο άνθρωπος μπορεί να κατοχυρώσει την ελευθερία του…

 

International Book Giving Day 2018