New Year’s Resolutions για Συγγραφείς

  • Θέστε στόχους ποσότητας γραφής

Θέστε έναν στόχο να γράφετε έναν συγκεκριμένο αριθμό λέξεων ή σελίδων κάθε μέρα ή εβδομάδα. Η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου και εφικτού στόχου συγγραφής μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και να σημειώσετε πρόοδο στα έργα σας. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή γραφής ή ένα απλό σημειωματάριο.

  • Γίνετε μέλος σε μια ομάδα γραφής ή σε εργαστήριο

Εγγραφείτε σε μια ομάδα γραφής ή σε ένα εργαστήριο για να λάβετε σχόλια για τη δουλειά σας και να βελτιώσετε την τέχνη σας. Η λήψη σχολίων από άλλους συγγραφείς μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη για να βελτιώσετε τη γραφή σας και να αποκτήσετε νέες προοπτικές για τη δουλειά σας. Οι ομάδες γραφής και τα εργαστήρια παρέχουν επίσης μια αίσθηση κοινότητας και υπευθυνότητας.

Μπορεί να σας βηθήσει το βιβλίο του Δημήτρη Δραγούνη Στοιχεία Συγγραφής που έχει σκοπό να προσφέρει συνοπτικές οδηγίες σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή και να αποκτήσουν την απαραίτητη πρώτη επαφή με αυτή.

  • Διαβάστε, διαβάστε και διαβάστε περισσότερα

Οι καλύτεροι συγγραφείς είναι οι αναγνώστες. Δεν χρειάζεται να παραμείνετε στο δικό σας είδος (επεκτείνετε τους ορίζοντές σας!), αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τις τάσεις στο είδος σας και να τις έχετε υπόψη σας καθώς σχεδιάζετε το βιβλίο σας. Η ευρεία ανάγνωση μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο γράψιμο και να σας εκθέσει σε νέες ιδέες και τεχνικές. Η προσοχή στο πώς άλλοι συγγραφείς δομούν το έργο τους και χρησιμοποιούν τη γλώσσα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

  • Πειραματιστείτε με τη γραφή σας

Πειραματιστείτε με τη γραφή σε διαφορετικά είδη ή στυλ για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να προκαλέσετε τον εαυτό σας. Η προσπάθεια να γράψετε σε διαφορετικά είδη ή στυλ μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να διατηρήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέα πάθη ή τομείς εξειδίκευσης.

  • Αναθεωρήσετε και επεξεργαστείτε προσεκτικά την εργασία σας

Δεσμευτείτε να αναθεωρήσετε και να επεξεργαστείτε διεξοδικά την εργασία σας πριν τη μοιραστείτε με άλλους. Η αναθεώρηση και η επεξεργασία είναι κρίσιμα βήματα στη διαδικασία γραφής που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της δουλειάς σας. Αφιερώνοντας χρόνο για αναθεώρηση και επεξεργασία μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γραφή που είναι σαφής, καλά δομημένη και χωρίς σφάλματα.

  • Αφιερώστε χρόνο για να γράψετε κάθε μέρα ή εβδομάδα

Αφιερώστε  χρόνο για να γράψετε κάθε μέρα ή εβδομάδα και προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η εύρεση χρόνου για τη συγγραφή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι σημαντικό να το θέσετε ως προτεραιότητα. Η δημιουργία ενός τακτικού προγράμματος γραφής και η εύρεση ενός ήσυχου χώρου χωρίς περισπασμούς μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί.

Επαγγελματική συμβουλή: να έχετε ένα σημειωματάριο παντού! Οι ιδέες θα σας έρθουν και η έμπνευση θα χτυπήσει στα πιο απίθανα μέρη. Μην σας πιάσουν χωρίς ένα σημειωματάριο ή στυλό!

  • Δημοσιεύστε την εργασία σας και πάρτε μέρος σε διαγωνισμούς

Υποβάλετε την εργασία σας για δημοσίευση ή συμμετάσχετε σε γραπτούς διαγωνισμούς για να μεταφέρετε τη δουλειά σας εκεί έξω. Το να μοιράζεστε τη δουλειά σας με ένα ευρύτερο κοινό μπορεί να σας φοβίζει αρχικά, αλλά είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να λάβετε σχόλια και να χτίσετε τη φήμη σας ως συγγραφέα. Αναζητήστε δημοσιεύσεις ή διαγωνισμούς που είναι κατάλληλοι για τη δουλειά σας και ακολουθήστε τις οδηγίες υποβολής τους.

  • Χτίστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο

Εργαστείτε για την οικοδόμηση της διαδικτυακής σας παρουσίας ξεκινώντας ένα blog ή λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τη συγγραφή. Η δημιουργία μιας διαδικτυακής παρουσίας μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άλλους συγγραφείς και αναγνώστες και μπορεί επίσης να είναι ένας χρήσιμος τρόπος να μοιραστείτε τη δουλειά σας και να προωθήσετε τον εαυτό σας. Η δημιουργία ιστολογίου ή η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση περιεχομένου που σχετίζεται με τη γραφή μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

  • Βρείτε ένα πρότυπο

Αναζητήστε καθοδηγητές ή παρακολουθήστε μαθήματα συγγραφής για να μάθετε από πιο έμπειρους συγγραφείς. Η συνεργασία με έναν μέντορα ή η παρακολούθηση ενός μαθήματος συγγραφής μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε εξατομικευμένα σχόλια και συμβουλές για την εργασία σας. Μπορεί επίσης να είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε από πιο έμπειρους συγγραφείς και να δημιουργήσετε συνδέσεις στη συγγραφική κοινότητα.

  • Στοχεύστε στην ολοκλήρωση της δουλειά σας

Θέστε έναν στόχο να ολοκληρώσετε ένα έργο συγγραφής, όπως ένα μυθιστόρημα ή μια συλλογή ποιημάτων. Η ολοκλήρωση ενός έργου συγγραφής μπορεί να είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και ο καθορισμός ενός στόχου μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και συγκεντρωμένοι. Η διάσπαση του έργου σε μικρότερους, εφικτούς στόχους μπορεί να το κάνει πιο διαχειρίσιμο.

Δεν χρειάζεται να εκδοθείς για να γίνεις συγγραφέας. Αυτό σε κάνει απλώς δημοσιευμένο συγγραφέα.
Δεν χρειάζεται να βγάλεις χρήματα από τα γραπτά σου για να γίνεις συγγραφέας. Αυτό σε κάνει επαγγελματία συγγραφέα.
Απλά πρέπει να γράψεις για να γίνεις συγγραφέας.

Όμως τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό για έναν συγγραφέα από το να κρατά το έτοιμο βιβλίο στα χέρια του, να το έχει πλέον δημοσιεύσει.

Το να γράψετε ένα βιβλίο δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, και η έκδοση ενός βιβλίου είναι μια επιπλέον πρόκληση, επομένως θα πρέπει να ανταμείψετε τον εαυτό σας για τη σκληρή δουλειά σας – το κερδίσατε!

Ό,τι καλύτερο για το νέο έτος και καλή επιτυχία στους συγγραφικούς σας στόχους για το 2023