Οι συγγραφείς και συντελεστές των βιβλίων μας


Panagou

Μαρία Πανάγου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές και κόσμο. Εργάστηκε για μία δεκαετία στον τομέα του τουρισμού στο κομμάτι των τουριστικών πρακτορείων και του incoming , τον οποίο θεωρεί την υπερδύναμη της ελληνικής οικονομίας, και στη συνέχεια στράφηκε στον τομέα της ελληνικής γαστρονομίας την έταιρη υπερδύναμη. Πάντρεψε την αγάπη της για την μαγειρική και τη φωτογραφία δημιουργώντας ένα προσωπικό foodblog τον “Τζετζερέ” και εργάζεται στη Μυτιληνιά εταιρεία παραγωγής τροφίμων.

Μέσα από την ερευνα στην τοπική κουζίνα θέλει να περάσει στην καθημερινότητα όλων τον γαστρονομικό θησαυρό της πάμφθηνης cucina povera του βορειανατολικού Αιγαίου.

Αγαπά τα DIY project και τα ταξίδια σε γαστρονομικούς προορισμούς και οργανώνει foodbazar με σκοπό πάντα την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Born and raised in Mytilene Lesvos Greece in a house full of cooking and sharing. She worked for a decade in the tourism sector in the track of travel agencies and incoming, which she considers the superpower of the Greek economy, and then turned into the Greek gastronomy sector the other Greek economy superpower. She combined her love for cooking and photography creating a personal foodblog called “Tzetzeres”. She also works in a local food company.

Through research in local cuisine she wants to initiate everyone in the gastronomic treasure of the cucina povera of the Northeast Aegean.

She loves DIY projects and traveling to gastronomic destinations. She organizes foodbazars always considering the social contribution and the power of volunteering for the social good.

Δείτε το βιβλίο: Cook like a Greek

Μαρία Πανάγου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη σε ένα σπίτι γεμάτο μαγειρικές...

Ελένη Φωτάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 9 και 4,5 ετών. Εργάζεται ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών σε εταιρεία πληροφορικής. Διαβάζοντας από πολύ μικρή είχε πάντα ένα όνειρο, να καταφέρει και να υπάρχει ένα δικό της βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης κάθε σπιτιού, που θα διαβάζεται χαλαρά το βράδυ και θα αφήνει στα παιδιά όμορφες, πολύχρωμες εικόνες για τα όνειρά τους.

Δείτε τα βιβλία: Το δέντρο που μιλούσε
Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο

Ελένη Φωτάκη

Η Ελένη Φωτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, είναι παντρεμένη...

Papadaki

Ζωή Παπαδάκη

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο τόπος καταγωγής της είναι τα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχει ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην όμορφη Μονεμβασία στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα». Η συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων αποκαλύπτει μια παιδική της πτυχή καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά της δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζεται σκληρά για να γίνει ολοένα και καλύτερη, και να τους προσφέρει ότι πιο όμορφο έχει στην καρδιά της. Στόχος της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και διαβάζοντας να λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τα καθοδηγεί!

Δείτε το Βιβλίο: Η ευχή της Αστεράτης

Ζωή Παπαδάκη

H Ζωή Παπαδάκη γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 17/03/1988, αλλά ο...

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια κωμόπολη στη σκιά του μυθικού Όλύμπου, που γι΄ αυτήν, αποτέλεσε κι εξακολουθεί ν΄ αποτελεί πηγή έμπνευσης. Είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και Ειδική Παιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Χαλκιδική, σε σχο-λείο για παιδιά με αναπηρίες, ενώ κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λατρεύει τη φύση, τα ταξίδια και κάθε μορφή τέ-χνης καθώς θεωρεί ότι μόνο αυτή μπορεί να καλύψει τη γύμνια της ψυχής. Γράφει από την εφηβεία της. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λογοτεχνικής γραφής, ποίησης και παραμυθιού στο εργαστήρι «Αλάτι», που στάθηκαν αφορμή του συγγραφικού της επιχειρήματος. Αυτή είναι η πρώτη της ατο-μική συλλογή.
Συμμετοχές σε συλλογικά βιβλία:
«Χριστούγεννα που δεν τελειώνουν ποτέ», Εκδόσεις Σαΐτα, 2022
«Για τη μητέρα που γιορτάζει», Εκδόσεις Αλάτι, 2023
Διακρίσεις:
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία σατιρικής ποίησης και
έπαινος στην ποίηση χαϊκού ενηλίκων, στον 5ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό Λεμεσού, 2023
Α΄ Βραβείο στην κατηγορία ποίησης στον 13ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ΕΠΌΚ, 2023

Όπως δηλώνει:
«Στον κόσμο μου, οτιδήποτε μπορεί να τσιγκλήσει τον νου και να κάνει την καρδιά να σκιρτήσει, αποτελεί πρόκληση για προβληματισμό και γραφή. Σκέψεις αυθόρμητες και παραμελημένες, συναισθήματα από χρόνια καταπιεσμένα που στοιβάζονται στωικά, προσμένοντας τη λύτρωση, πυροδοτούν την επαναπαυμένη μου έμπνευση. Γενικά, κινούμαι σε ιλιγγιώδη τροχιά υπερανάλυσης κι η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει αν αυτό αποτελεί ευλογία ή κατάρα… Καταφύγιό μου από την ψυχοφθόρα ρουτίνα και γλυκιά παρηγοριά, είναι η λευκή κόλλα, στην οποία εξομολογούμαι με δέος τα εσώψυχά μου. Δηλώνω ευθαρσώς αμετανόητη κυνηγός ελπίδων και προσδοκώ με το πέρας της κάθε μέρας την επόμενη ανατολή που θα φωτίσει ακόμα ένα μονοπάτι προς την ελευθερία».

Δείτε το βιβλίο: Αλώνι είναι η ψυχή κι εμείς ο Αλωνάρης

Γαρυφαλλιά Μόσχοβα

Η Μόσχοβα Γαρυφαλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας, μια...

Skordia

Μαίρη Σκόρδια

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη Χίο. Είναι Μαθηματικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο απέκτησε και Δίπλωμα Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Επίσης, είναι κάτοχος MBA (Masters in Business Administration) από το ALBA Graduate Business School, καθώς και Πτυχίου Ωδικής.
Εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια, αλλά και ως δασκάλα μουσικής με έμφαση στην πρώτη γνωριμία με τη μουσική των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Το 2013 και 2014 παρουσίασε το μουσικό έργο για πιάνο «Ο Κύκλος της Φύσης», αποτελούμενο από 12 κομμάτια αφιερωμένα ανά 3 σε καθεμιά από τις 4 εποχές του χρόνου.
Έχει μεταφράσει πληθώρα ακαδημαϊκών άρθρων στον τομέα της Στατιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Επιχειρηματικής Στρατηγικής, της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, των Χρηματοοικονομικών, κλπ.
Αγαπά πολύ το γράψιμο και τη μουσική, καθώς και κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ είναι σίγουρη ότι η διαδικασία της μάθησης είναι η πιο όμορφη και πιο σημαντική μορφή δημιουργίας (και ευτυχώς δεν τελειώνει ποτέ).

Δείτε το βιβλίο: Ο Σήφης το κοτσύφι στην πόλη των Ζήτα

Μαίρη Σκόρδια

Η Μαίρη Σκόρδια γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από τη...

Tzamtzis

Σταύρος Τζαμτζής

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη μελέτη κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Η συμπροφορά, ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα, η ευτυχία και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα τα οποία έχει παρουσιάσει σε ομιλίες και άρθρα του.
Η βασική θεραπευτική του στάση είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει μια έμφυτη τάση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που να προάγει τον εαυτό του και την κοινωνία. Συμφωνεί με απόψεις άλλων ψυχολόγων και επιστημόνων όπως του Rogers, του Maslow και του Sullivan, που υποστηρίζουν ότι ‘’η βασική κατεύθυνση του οργανισμού είναι προς τα εμπρός’’.

Σημαντικότεροι σταθμοί στην διαδρομή του ήταν:

  • Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας
  • Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση του Carl Rogers καθώς και στην focusing προσέγγιση του Eugene Gendlin στο Ελληνικό Κέντρο Προσωποκεντρικής και focusing βιωματικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
  • Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος ομιλιών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Έχει δώσει διαλέξεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

Είναι μέλος του:

  • Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου
  • Focusing institute, της Νέας Υόρκης

Δείτε το βιβλίο: Ο νέος άνθρωπος

Σταύρος Τζαμτζής

Ο Σταύρος Τζαμτζής είναι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές...

Kandyliari

Μάγδα Κανδυλιάρη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες και το animation από το 2009 στο νησί της Κέρκυρας.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε δύο προσωπικές στις οποίες μελετά ποικίλες τεχνικές σχεδίου και πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ εικονογράφησης. Με την αποφοίτησή της από το τμήμα των Τεχνών ξεκινάει την σταδιοδρομία της ως επαγγελματίας animator συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με το μιούζικαλ animation της «Honeymoon». Σημαντικές στιγμές στο ξεκίνημά της αποτέλεσαν η συμμετοχή της στην Bienalle της Σαντορίνης καθώς και η βράβευση της ταινίας της από το New York Jazz Festival. Σήμερα ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την εικονογράφηση, τη σκηνοθεσία και παραγωγή animation και με την εικαστική επένδυση παραστάσεων και perfomances.

Δείτε τα βιβλία:

Λίζα η μπαλαρίνα

Το μαγικό παλτό

Για τον … Άγγελο!

Το κορίτσι που δεν έτρωγε φρούτα

Το κάστρο των αστεριών

Μάγδα Κανδυλιάρη

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη η Μάγδα Κανδυλιάρη σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών...

Dioudi

Μαρία Π. Διούδη

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961. Είναι αριστούχος απόφοιτος τόσο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, όσο και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο αυτό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Υπηρέτησε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τριάντα εννέα συναπτά έτη από διάφορες θέσεις ως δασκάλα σε 1/θέσια, 2/θέσια, 3/θέσια και πολυθέσια σχολεία, ως διοικητική υπάλληλος στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας, ως Τακτικό Μέλος του ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αισωνίας, εκτελώντας και χρέη γραμματέα, ως Τακτικό Μέλος στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ως γραμματέας και ταμίας της Σχολικής Επιτροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας-Σέσκλου, ως Τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ως διαχειρίστρια του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας του 9ου Δ.Σ. Βόλου, ως Μέλος και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μαγνησίας, ως Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ως μέλος του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ Ν. Μαγνησίας, αλλά και ως Διευθύντρια στα 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου & 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου για είκοσι τρία συνεχή έτη. Εκτός των παραπάνω υπηρεσιών που έχει προσφέρει στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, η ίδια πιστεύει και ενστερνίζεται τη «δια βίου μάθηση» λαμβάνοντας πλήθος άλλων επιμορφώσεων σε θέματα διοίκησης, διδακτικής, πληροφορικής και παιδαγωγικής, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια ως εισηγήτρια.
Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Καρανάσιο Χρήστο και μητέρα δυο αγοριών, απόφοιτων υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Δείτε το βιβλίο Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία θετικού κλίματος και αποτελεσματικότητας της σχολικής μονάδας

Μαρία Π. Διούδη

Η Μαρία Π. Διούδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας το 1961....

Λεωνίδας Φιλίππου

Κατηγορία: Συγγραφέας

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού αποφοίτησε από την Ξενοδοχειακή Σχολή, εργάστηκε σε ξενοδοχεία όπως το St Raphael Resort και το Εlias Beach Ηotel, καθώς και σε εστιατόρια της ορεινής Κύπρου ως μάγειρας, μπάρμαν και τραπεζοκόμος.
Για τέσσερα χρόνια δούλεψε και στον τομέα μεταφορών δεμάτων με ανερχόμενες διευθυντικές τάσεις. Επιπλέον, έχει δουλέψει κατά διαστήματα σε εταιρείες ρούχων και αξεσουάρ ως φωτομοντέλο, ενώ σήμερα εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Cybarco. Γνωρίζει τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά· έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με την αυτοβελτίωση και την επίτευξη στόχων, τη φωτογραφία και το μάρκετινγκ.
Χόμπι του είναι τα ταξίδια, η γυμναστική, η φωτογραφία και το διάβασμα. Η μεγάλη του αγάπη είναι η συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: “Η μεγάλη απουσία”, το όποιο αγάπησε και συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό.
Όνειρό του είναι να εκδώσει περισσότερα βιβλία για τον αναγνώστη που ψάχνει να ζήσει σπουδαίες εμπειρίες και θέλει να ταξιδέψει σε κόσμους που θα του προσφέρουν συναισθήματα που δε θα ξεχάσει ποτέ.

Δείτε το βιβλίο: Το θαυμάσιο πεπρωμένο της Άννας

Λεωνίδας Φιλίππου

O Λεωνίδας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1984 στη Λεμεσό. Αφού...

Koukou

Βιβιάνα Κούκου

Κατηγορία: Εικονογράφος

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη και το 2015 αποφοίτησα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2016 έως και σήμερα εργάζομαι ως κοινωνική λειτουργός και τελευταία ζω στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω τη δουλειά μου, αγαπώ τα παιδιά και τα ζώα.

Η σχέση μου με την εικονογράφηση είναι πολύ πρόσφατη, η σχέση μου όμως με τη ζωγραφική όπως και με την συγγραφέα ξεκινάει από τα παιδικά μου χρόνια. Στην τρίτη δημοτικού λοιπόν γνώρισα μια πολύ ‘’διαφορετική’’ δασκάλα. Για να μάθω γραμματική ντυνόμουν αντωνυμία, για να μάθω μαθηματικά ντυνόμουν διαίρεση και οι αγαπημένες μου ώρες ήταν η ανάγνωση παιδικού παραμυθιού από εκείνη, οι θεατρικές ομάδες που συντόνιζε και τα εικαστικά. Κάπου σε αυτή την ηλικία ανακάλυψα ότι η ζωγραφική με ελκύει περισσότερο και την έμπνευσή μου την αντλούσα από τις δημιουργικές μας ώρες. Κάποια στιγμή άλλαξα δασκάλα αλλά με την Βαγγελιώ δεν χαθήκαμε ποτέ. Το πάθος μου για τη ζωγραφική με το χρόνο μεγάλωνε, το στυλ που ζωγραφίζω όμως, το διατήρησα παιδικό. Με εκφράζουν τα σκίτσα και το αφηρημένο σχέδιο, τα έντονα χρώματα και οι λεπτομέρειες.

Πριν από έναν χρόνο λοιπόν, ένα φθινοπωρινό μεσημέρι στο σπίτι της Βαγγελιώς στη Θεσσαλονίκη έπεσε μια ιδέα στο τραπέζι. Να εικονογραφήσω το μπιζελάκι…και έτσι έγινε! Όταν το διάβασα δημιούργησα κατευθείαν εικόνες στο μυαλό μου. Το αγάπησα, το πίστεψα, το είδα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και ενός ενήλικα. Έβαλα τα δυνατά μου και όλη μου την παιδικότητα.

Δείτε το βιβλίο: Εγώ, η μαμά και το μπιζελάκι της

Βιβιάνα Κούκου

Είμαι η Βιβιάνα, η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη...

Κώστας Βουδούρης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και ακολούθησε διάφορους δρόμους ως προς τη γνώση και την εκπαίδευση, μέχρι να φτάσει στην αρχαιολογία. Αποφοίτησε από τα ΚΑΤΕΕ της Λάρισας ως Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., που υπήρξε η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, και στη συνέχεια από τη Βιβλιοθηκονομία του ΤΕΙ Σίνδου. Αργά πλέον, διανύοντας ήδη μια μακρά περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε στην Αρχαιολογία του ΑΠΘ. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Διατμηματικού Τμήματος Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων, της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ. Τέλος, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Δείτε το βιβλίο: Από τον Όμηρο μέχρι τις Διηγήσεις περί των θαυμάτων του Αγίου Δημητρίου – Ερμηνευτικές και ιστορικές προσεγγίσεις τοπωνυμίων στον Κάμπο της Θεσσαλονίκης

Κώστας Βουδούρης

Ο Κώστας Βουδούρης γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1958 και...

Χριστιάνα Φορμπς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της Χριστιάνας στη ζωή είναι μια ιστορία ανθεκτικότητας, δημιουργικότητας και αγάπης για τον γραπτό λόγο. Από νεαρή ηλικία, τα βιβλία έγιναν το καταφύγιό της, ανοίγοντας πόρτες σε μαγικά βασίλεια όπου η φαντασία δεν είχε όρια.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αποφάσισε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της στις σπουδές της, αποκτώντας πτυχίο Εφαρμοσμένων Πολυμέσων. Αυτό όχι μόνο ακόνισε τις καλλιτεχνικές της δεξιότητες, αλλά και την ενέπνευσε να ζωντανέψει ιστορίες μέσα από ένα μείγμα εικαστικών και λέξεων.

Δείτε το βιβλίο: Μπέαρ ο γενναίος

Χριστιάνα Φορμπς

Γεννημένη μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα το 1990, το ταξίδι της...

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κωνσταντίνος Κορμάς

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο τον εντοπισμό πρώιμων μνημονικών διαταραχών σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και νόσο Parkinson κατά τα προκλινικά στάδια. Είναι κάτοχος του Διακρατικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κλινική Νευροψυχολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Health Science Center University of Texas at Houston των ΗΠΑ με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το European Social Fund. Διαθέτει Πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Κλινικού Νευροψυχολόγου και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Νευροψυχολογίας της Ά Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και σε ιδιωτικές κλινικές. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την αποκατάσταση νοητικών διαταραχών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας.

Δείτε το βιβλίο: Η μνήμη των ονομάτων – Γνωστική και κλινική νευροψυχολογική διερεύνηση

Κωνσταντίνος Κορμάς

Ο Κωνσταντίνος Κορμάς είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής...

Γιάννης Α. Ταχόπουλος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Γιάννης Α. Ταχόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με ειδίκευση στη βυζαντινή ιστορία. Άλλα βιβλία του: Η Θεσσαλονίκη, ο Μαζάουερ και τα φαντάσματα του Νεοθωμανισμού (2012). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά (Σημειώσεις, Νέος Ερμής ο Λόγιος).

Δείτε το βιβλίο: Όψεις θρησκευτικής βίας στην Πρωτοβυζαντινή Αίγυπτο

Γιάννης Α. Ταχόπουλος

Ο Γιάννης Α. Ταχόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού...

Koudounas

Χάρης Κουδούνας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην Ανκόνα Ιταλίας, όπου προεδρεύει επί της έδρας του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας από την ίδρυση του, την 1η Οκτωβρίου 2017. (www.iedc-italia.com). Πτυχιούχος Ιστορίας – ειδίκευση στις ιστορικές θρησκευτικές σπουδές με πτυχιακή εργασία υπό τον τίτλο «Ο μεσαιωνικός συμβολισμός στην Ελλάδα του 12ου και 13ου αιώνα στα εσωτερικά των βυζαντινών εκκλησιών της Αττικής, της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Από τον Ιανουάριο του 2024 κατέχει το ρόλο του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης Ελβετίας UniCampus HETG. Μέλος της Ακαδημαϊκής Συγκλήτου, καθηγητής Ανθρωπιστικών επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών «Marchigiana» της Ανκόνα με υποψηφιότητα για την τάξη II της Ακαδημίας (Γράμματα, φιλοσοφία, ανθρώπινες, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες). Ακαδημαϊκός στην Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Angelica Costantiniana στη Ρώμη. Συγγραφέας, ποιητής, ιστορικός ερευνητής, καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ιστορικούς ερευνητές και αρχαιολόγους τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα. Εγγεγραμμένος ως CTU (Office Technical Consultant), ήτοι ως σύμβουλος στο Αστικό και Ποινικό Δικαστήριο της Ανκόνας Ιταλίας, σύμφωνα με το άρθ. 61 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με καθήκοντα βοηθού Δικαστή. Εγγεγραμμένος στον αρ. 1113 και ν. 987 του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Εγγεγραμμένος από 31/05/1995 στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της Επαρχίας της Ancona n° 326 / 176 cat. XXII Υπ. Ξένες Γλώσσες. Επί του παρόντος, είναι σύμβουλος της I.E.M.O, του Διακυβερνητικού Οργανισμού για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης (OIG) -Διπλωματικό Σώμα- εγγεγραμμένος στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Φυτών/ITPC International Tree Protection Commission. Από τις 20 Ιανουαρίου 2015 κατέχει το ρόλο του Αξιωματικού Συνδέσμου, συμβούλου και συμβούλου του Βασιλικού και Αυτοκρατορικού Οίκου Άγγελο-Κομνηνού Δούκα Θεσσαλίας και Ηπείρου. Είναι Νόμιμος αντιπρόσωπος και διαχειριστής του “ Studio Koudounas di Consulenze & Interpretariato” με έδρα την Ανκόνα. Σύμβουλος και διαχειριστής νομικών διαδικασιών στην Ιταλία Ελλήνων μεταφορέων για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας ARAG SA με έδρα την Αθήνα (GR). Ασχολείται με τη μουσική, τη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εικαστικές εκθέσεις τέχνης, αλλά κυρίως έχει κερδίσει σημαντικά πρώτα βραβεία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό για τη δραστηριότητά του ως ιστορικός ερευνητής, ποιητής και συγγραφέας. Άλλες δημοσιεύσεις του συγγραφέα • La Sacra Sindone e la Santa Casa di Loreto-Il passaggio ad Atene, 2019. Edizioni Efesto-2019. • “La chiesa bizantina Porta Panagia e la Santa Casa di Loreto. Il ruolo della famiglia bizantina degli Angelo Ducas Comneno di Tessaglia e di Epiro”: Studi sull’Oriente Cristiano”, n.18/1, Roma 2014 • “MP213 Tokyo-Salonicco. Il Volo della Verità”, 7/2013, SBC Edizioni Ravenna-“Il linguaggio dell’anima”, 7/2017, AKEA Edizioni, Ravenna • “Manuale operativo Greco-Italiano per operazioni di controllo nelle aree portuali”, SBC Ediz.10/2017, Ravenna • “Τα επτασφράγιστα μυστικά της Πόρτα Παναγιάς και της Santa Casa του Λορέτου” ιστορική έρευνα, 2017, Sbc Edizioni, Ravenna. • “Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς”, 11/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • “Η Πύλη της Σοφίας”, 7/2017, Εκδόσεις Φυλάτος, Θεσσαλονίκη. • Κείμενα των ιστορικών ερευνών, τοποθετήθηκαν σε διάφορα βιβλία και επιστημονικά περιοδικά ιστορικού χαρακτήρα: “La Santa Casa di Loreto” του p. Giuseppe Santarelli – Loreto 5a e 6a έκδοση, “Il messaggio della Santa Casa n. 8 Σεπτ. Οκτ. 2014 – Loreto”, “The Shrine of the Holy House, Suppl. 9 τομ. 49 n. 3 του 2014” – Loreto, “L’altra metà di Nazaret: La storia, il mistero e l’arte della Santa Casa” του Giuseppe Santarelli, 2016, “La Santa Casa di Nazareth da Taranto – Brindisi a Loreto” της καθηγ. Vincenza Musardo Talò με εισαγωγή του p. Giuseppe Santarelli, 2019. • Δημοσιεύσεις με άλλους συγγραφείς και ποιητές στην ιταλική γλώσσα: Ποιήματα (Poesie: ανεξάρτητο περιοδικό Ν. Ιταλίας “Presenza”, Ποιήματα (Poesie: εκδόσεις “il Carrarese” Θρησκευτική ποίηση (Poesia religiosa), Διάφοροι συγγραφείς. Ποιήματα (Poesie): Επιθεώρηση της Λογοτεχνίας-Τέχνης-Επικαιρότητας (Rassegna di Letteratura –Arte-Attualità) “Percorsi”, Ποιήματα (Poesie):Μηνιαίο περιοδικό Τέχνης και πολιτισμού (Mensile di arte e cultura) “Verso il futuro”, Ποιήματα (Poesie): Εφημερίδα πληροφόρησης και πολιτισμού (Giornale di informazione e cultura) “Il Grido del Gabbiano”.

Δείτε τα βιβλία:

Χάρης Κουδούνας

Ο Χάρης Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει στην...

Marousos

Δημήτρης Μαρούσος

Κατηγορία: Συγγραφέας

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο Λόγου ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ Σπούδασε παιδαγωγικά στο Α.Π.Θ. Ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Α.Π.Θ. με θέμα τη σχολική ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές ανάγκες Σπούδασε Παθολογία του Λόγου και της Επικοινωνίας στο τμήμα Σπουδών Κλινικής Επικοινωνίας (ClinicalCommunicationStudies) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Συνέχισε τις σπουδές του στη Λογοθεραπεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο Masters (MSc) στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κλινικής εξειδίκευσης στις διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός) στο European Clinical Specialization in Fluency (ECSF). Είναι μέλος της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών. Είναι Μέντορας λογοθεραπευτών σε πρόγραμμα ευρωπαϊκής εξειδίκευσης για τον Τραυλισμό ECSF. Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου. Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπευτής Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτης της Μονάδας Λογοθεραπείας στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα. Συμμετέχει ως εισηγητής θεμάτων λόγου & επικοινωνίας σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Εκπονεί και δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Σε συνεργασία με την Κερασιά Μαρούσου, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)]. Ως μέλος της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας για τις Διαταραχές Ροής Ομιλίας συνεργάζεται με συναδέλφους σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική για την στάθμιση εργαλείων αξιολόγησης προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Το κλινικό-ερευνητικό του έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση. Δείτε το βιβλίο: Π.Εξ.Σ.Ε. Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας

Δημήτρης Μαρούσος

Θεραπευτής Λόγου & Επικοινωνίας Pgdip CCS, M.Sc.SLT, MRCSLT, RegHPC, ECSF, Κέντρο...

Kikidou

Μαρίνα Κικίδου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου.
Κατοικεί στο Αφράτι Ευβοίας, ένα πανέμορφο χωριό κοντά στην Χαλκίδα. Ασχολείται με την παραδοσιακή τοξοβολία και το taekwondo, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει, παίζει μουσική,
τραγουδάει, ορειβατεί και είναι μέλος μίας αξιόλογης Θεατρικής ομάδας.
Ασχολείται με τη συγγραφή από την ηλικία των 12 ετών, ενώ από πολύ μικρότερη ηλικία ονειρευόταν το μέλλον της σαν συγγραφέας.
Αγαπά να ξεπερνά τους φόβους της μέσα από την περιπέτεια, την οποία φροντίζει να αναζητά στη φύση διευρύνοντας τους ορίζοντές της.
Υποστηρίζει πως ο καθένας κρύβει μέσα του έναν ήρωα και επιβάλλεται να τον αφήσει ελεύθερο για να δείξει στον κόσμο πως ακόμα υπάρχει ελπίδα.

Δείτε το βιβλίο: Οι υπεραστιστές της Σελκούθια

Μαρίνα Κικίδου

Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2005 και είναι...

Galani Alkyoni

Αλκυόνη Γαλάνη

Κατηγορία: Εικονογράφος

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι ήρωες του δραπετεύουν από τις σελίδες του και τρυπώνουν στον κόσμο μας. Κάπως έτσι η Αλκυόνη Γαλάνη μεταπήδησε ένα ανοιξιάτικο πρωινό από τον παραμυθένιο κόσμο της στην μικρή επαρχιακή πόλη της Λάρισας. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος στον οποίο βρέθηκε είναι γεμάτος από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει το δικό τους παραμύθι και ζουν στη λήθη. Μερικές φορές όταν αποκαρδιωνόταν, ψήγματα του παραμυθιού που έκρυβε μέσα της πίεζαν να βγουν στην επιφάνεια. Άλλες φορές με λέξεις και άλλες με εικόνες. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αν η Αλκυόνη είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ηρωίδα σε κάποιο ξεχασμένο παραμύθι. Φήμες λένε ότι ζει ακόμα στην Λάρισα κρύβοντας εικόνες από το παραμύθι της σε ανύποπτα παιδικά βιβλία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά που θα τις δουν θα θυμηθούν το παραμύθι της και θα μπορέσει να επιστρέψει στον φανταστικό της κόσμο.

Δείτε τα βιβλία:

Μαζί με τον Όσκαρ

Μεγαλώνω

 

Αλκυόνη Γαλάνη

Λένε ότι όταν ένα βιβλίο μείνει ξεχασμένο για πολύ, οι...

Papazoglou

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι το μέσον για να βρει τη σχέση του χρόνου με την ανθρώπινη διάσταση.
Τον συναρπάζουν ταυτόχρονα με τη φωτογραφία, το θέατρο και ο χορός.
Μπορείτε να τον συναντήσετε στον διαδικτυακό τόπο
https://lefteris-papazoglou.format.com/

1993-1994: ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Μ.Ε.Φ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ
ΤΟΥ ERNST WILDI (HASSELBLAD UNIVERSITY).
1994:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.
1994-1995:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΣΕ STUDIO ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
1995-1999:
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ.
1999-2001:
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ» ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ FREELANCER ME ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2002:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ».
2003:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.
2005:
ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
2007:
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «SINGLE IMAGE CONTEST» TOY ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ B&W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩ STUDIO ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.
2008:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2008 ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «AGORA-GALLERY» NEW YORK.
2009: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ «AGORA-GALLERY».
2010-2012: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ FREELANCER.
2012-2013: ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “MASTER VOLUME” ΑΠΟ ΤΗΝ (WORLD WIDE ART BOOKS). ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS), ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ INTERNATIONAL MASTERS OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: ΠΑΙΡΝΩ 4 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ IPA (INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
2015: ΕKΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΛΕΡΙ «CHILI ART GALLERY».
2016: ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «LEONARDO DA VINCI». ΕΠΙΣΗΣ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΟ “SHAKESPEARE in ARTAWARD” ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΧΧΙ CENTURY ART BOOK. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ3 VIDEO EXHIBITIONS !! VERONA FAIR, NEW YORK AND WASHINGTON !! ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, ΜΠΗΚΑ ΣΕ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ARTOWER AGORA
GALLERY. 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.
2017: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ SPOTLIGHT MAGAZINE. Απο το Circle Foundation!
2018: ΚΕΡΔΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION A HONORABLE MENTION AWARD! ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΠΑΤΜΟ.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ WEBSITE.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020: ΤΟ CIRCLE FOUNDATION ΜΕ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL
DISTANSING.

Μπορείτε να βρείτε τον συγγραφέα στο
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com
Curriculum Vitae

ELEFTHERIOS PAPAZOGLOU Left
1993-1994: GRADUATE OF THE TRAINING CENTRE
E.M.E.F.
ATTENDANCE OF SEMINARS, THE MOST IMPORTANT
OF WHICH THAT OF ERNST WILDI (HASSELBLAD
UNIVERSITY).
1994:
PARTICIPATION IN A GROUP EXHIBITION IN THE CULTURAL
CENTRE OF ARGYROUPOLI., ATHENS.
1994-1995: WORK AS AN OPERATOR AT STUDIOS AND
TV STATIONS.
1995-1999:
I MET THE ARTISTIC PHOTOGRAPHER AND WRITER STYLIANOS SKOPELITIS AND WORK WITH HIM IN PHOTOGRAPHY AND BOOK AND ALBUM EDITING.
1999-2001:
I WORKED AT THE PHOTOGRAPHY WORKSHOP “ASPROMAVRO” AS RESPONSIBLE FOR PRINTING AND DEVELOPING.
2001-2003:
I WORKED AGAIN WITH S. SKOPELITIS AND IN PARALLEL
I WORKED AS A FREELANCER FOR THEATRES AND VARIOUS ARTISTS.
2002: PHOTO EXHIBITION IN THE THEATRE “APO MICHANIS”.
2003:
PHOTO EXHIBITION IN THE MUNICIPAL GALLERY OF
MYKONOS.
2004:
I DELIVERED PHOTOGRAPHY SEMINARS AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2007:
I WAS AWARDED AT THE “SINGLE IMAGE CONTEST” OF
THE AMERICAN JOURNAL B & W (BLACK AND WHITE).
2005-2008:
I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER, WHILE MAINTAINING A STUDIO WHERE I COOPERATE VARIOUS OTHER MAGAZINES AND ARTISTS.
2008:
FROM JUNE 2008 MY WORK IS DISPLAYED AT THE “AGORA-GALLERY” IN NEW YORK.
2009: EXHIBITION AT THE “AGORA-GALLERY”.
2010-2012: I CONTINUE TO WORK AS A FREELANCER.
2012-2013: I AM AT THE MASTER VOLUME FROM WWAB
(WORLDWIDE ART BOOKS) AND AT THE IWA (IMPORTANT WORLD ARTISTS) AND AT THE INTERNATIONAL
MASTER OF PHOTOGRAPHY.
2013-2015: I TAKE 4 HONORABLE MENTIONS FROM IPA
(INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY AWARDS).
2014: I HAD AN EXHIBITION AT THE UNIVERSITY OF PATRAS.
2015: I HAD AN EXHIBITION AT CHILI ART GALLERY.
2016: I WON THE “LEONARDO DA VINCI” PRIZE
I WIN ALSO ONE MORE AWARD, “THE SHAKESPERE IN
ART”. ALSO, I GET IN TO THE NEW E.A.M (EUROPEAN ART
MUSEUM) WITH AN ARTWORK!!
IN DENMARK I GET IN THE 21st CENTURY BOOK. THEY
RUN 3 VIDEO EXHIBITIONS: VERONA FAIR, NEW YORK
AND WASHINGTON!!
2016-17: I HAD AN EXHIBITION AT “ARTOWER AGORA
GALLERY”.
2017: I TAKE PART TO THE FIRST OPEN INTERNATIONAL
PHOTOGRAPHY FESTIVAL IN AN EXHIBITION AT THE
BEAUTIFUL ISLAND OF PATMOS!! I HAVE A PRESENTATION FROM CIRCLE FOUNDATION AND I GET IN THE
SPOTLIGHT MAGAZINE! I GET AN AFFILIATE ARTIST CERTIFICATE!!
2018: I GET A HONORABLE MENTION AWARD FROM CIRCLE FOUNDATION!!
JUNE 2020: ONE MORE TIME CIRCLE FOUNDATION GIVES
ME A CERTIFICATE OF ARTISTIC EXCELLENCE AND THEY
CREATE A PAGE OF MY WORK IN TO THEIR WEBSITE
https://lefteris-papazoglou.format.com/
OCTOBER 2020: CIRCLE FOUNDATION GIVES ME AGAIN
A CERTFICATE OF EXCELENCE WITH THE THEME ART IN
THE TIME OF CORONAVIRUS & SOSIAL DISTANSING.

You can find the author at
https://lefteris-papazoglou.fineartamerica.com

Δείτε το βιβλίο: Πορτρέτα που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση

Λευτέρης Παπάζογλου Left

Ο Λευτέρης Παπάζογλου Left γεννήθηκε το 1971. Είναι φωτογράφος, γιατί...

Mparmpagiannidis

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Σπούδασε στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Αρθρογραφεί στο διαδικτυακό περιοδικό «Ερανιστής». Ξεκίνησε να γράφει παρακινούμενος από μια φυσική παρόρμηση για επικοινωνία και με διάθεση να μοιραστεί με άλλους τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του, αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές της ζωής. Τον συναρπάζει να γράφει φανταστικές ιστορίες που όμως προκαλούν αληθινά συναισθήματα σε πραγματικούς ανθρώπους.

Δείτε το βιβλίο: Κτήνη στον παράδεισο

Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης

Ο Χρήστος Ι. Μπαρμπαγιαννίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη και...

Ntoba

Μαρία Ντόβα

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τώρα ασχολείται με τη διδασκαλία. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο αρχαίο θέατρο, οι οποίες την έφεραν σε επαφή με την αξία της μυθοπλασίας. Αντλώντας την έμπνευσή της από μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, συλλαμβάνει την ιδέα του «βιολιστή και του μαγεμένου δάσους», για να διδάξει στους μικρούς -και μεγάλους- αναγνώστες ότι μπορεί η ζωή του ανθρώπου να έχει σκαμπανεβάσματα, εκείνος όμως πάντα είναι ικανός να την αλλάξει προς αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο.

Δείτε το βιβλίο: Ο βιολιστής και το μαγεμένο δάσος

Μαρία Ντόβα

Η Μαρία Ντόβα γεννήθηκε το 1991 στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία...

Ειρήνη Προκοπίου

Κατηγορία: Συγγραφέας

H Ειρήνη Προκοπίου, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα είκοσι δύο της έτη, αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας, από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με αντικείμενο τη Δημιουργική Γραφή. Αρθρογραφεί εθελοντικά στο περιοδικό «Εντέχνως» και είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ).
Έχει λάβει μέρος σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με την πρώτη τιμητική διάκριση να έρχεται τον Ιανουάριο του 2019 στον 15ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΕΛΒΕ με το δοκίμιο «10.769.193 φωνές». Το καλοκαίρι του 2019, το διήγημά της με τίτλο «Γηροκομείον Ελπίς», βραβεύτηκε στον διαγωνισμό «Συνοικία το Όνειρο» που οργάνωσαν οι εκδόσεις Εύμαρος μαζί με τη Θρυαλλίδα. Επίσης, ένα ακόμα δοκίμιό της «Η Γραμματική των χρόνων», κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις σε συλλογικό τόμο έργων που ονομάστηκε «Οι συγγραφείς του Εύμαρου γράφουν. 42 κείμενα καραντίνας». Στη συνέχεια έλαβε μέρος και σε άλλους διαγωνισμούς όπως σε αυτόν των εκδόσεων Ωκεανός με τίτλο «Μένουμε σπίτι» με το μικροδιήγημά της «Γέρασα», για τον κορονοϊό, να επιλέγεται μαζί με τα υπόλοιπα διακριθέντα κείμενα του διαγωνισμού για να εκδοθεί σε συλλογικό τόμο έργων.
Το 2020 δηλώνει το παρόν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων Εντύποις «Ένα βιβλίο για τη Θεσσαλονίκη 2» όπου και κατακτά το τρίτο βραβείο στην κατηγορία διηγήματος με το κείμενό της «Επόμενη στάση… Next stop, Θεσσαλονίκη». Επιπροσθέτως, στα μέσα του Δεκέμβρη του 2019, έλαβε το τρίτο βραβείο διηγήματος στον 16ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΕΛΒΕ, με το διήγημά «Ευχαριστώ». Μετέπειτα το καλοκαίρι του 2021, διακρίθηκε στο λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) για τον Γιάννη Ρίτσο με το ποίημά της «Λευτεριά». Τον Ιούνιο του 2021, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Πορτοκαλοφύλλης», από τις εκδόσεις Φυλάτος. Συμμετέχει σε συλλογή διηγημάτων με το έργο της «Πούν’ το;» στο βιβλίο «Χωρίς ρεζέρβα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος σε συνεργασία με το εργαστήρι βιωματικής γραφής «Καταπακτή».
Αργότερα, τον Ιούλιο του 2022 το ποίημά της για τη Μ. Ασία με τίτλο «Άλγος» τιμήθηκε με έπαινο, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη. Τον Αύγουστο του 2022, ο θεατρικός μονόλογός της για την παγκόσμια ειρήνη με τίτλο «Προσευχή» κατέκτησε το Γ΄ βραβείο στον παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ειρήνη- προώθηση αναβίωση πολιτιστικής Ολυμπιακής εκεχειρίας».
Η Ειρήνη, αγαπά την πεζογραφία, αλλά και την ποίηση. Τα βιβλία ήταν ανέκαθεν συντροφιά και συμπαράσταση σε όμορφες και λιγότερο ευχάριστες στιγμές της ζωής της. Εύχεται, μέσα από τα λογοτεχνικά έργα της, να ταξιδεύει τους ανθρώπους στον δικό της κόσμο ιδεών και συμβόλων, προκειμένου να μοιραστεί την αγάπη της για τη λογοτεχνία με το ευρύ κοινό.

Δείτε τα βιβλία:

Πορτοκαλοφύλλης

Το βατραχάκι της καρδιάς

Ειρήνη Προκοπίου

H Ειρήνη Προκοπίου, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1998 και μεγάλωσε...

Σοφία Οικονόμου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον κόσμο της Σοφίας Οικονόμου, μιας εκπαιδευτικού και συμβούλου ψυχικής υγείας, η οποία ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, η Σοφία ανακάλυψε το μοναδικό δέσιμο που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των παιδιών και των ζώων μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις της για το αγαπημένο της σκυλάκι στους μαθητές της. Τα πραγματικά γεγονότα και οι περιπέτειες με το σκυλάκι της προσέφεραν άφθονα συναισθήματα και διδακτικές στιγμές, τις οποίες επεξεργαζόταν ομαδικά με τα παιδιά στην τάξη.
Βλέποντας την αγάπη και τη φυσική τρυφερότητα που έδειχναν τα παιδιά προς τα ζώα, η Σοφία κατάλαβε την ισχυρή σύνδεση που υπάρχει μεταξύ τους. Η παρότρυνση των μαθητών και των γονιών τους, σε συνδυασμό με την έντονη αγάπη της για το σκυλάκι της, οδήγησε στη δημιουργία του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, η συγγραφέας μοιράζεται την καρδιά και την ψυχή της, αποκαλύπτοντας τον κόσμο της αγάπης, της απώλειας και της ανακάλυψης, που συναντώνται στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και ζώων. Είναι ένα λογοτεχνικό ταξίδι που μεταφέρει τον αναγνώστη στα πιο βαθιά του συναισθήματα.

Δείτε το βιβλίο: Οι περιπέτειες της Τζέμμα

Σοφία Οικονόμου

Ανοίγοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης μπαίνει στον...

Katsaras

Γιάννης Κατσάρας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει. Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο. Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία. Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη. Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο Fruste, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Δείτε τα βιβλία:

Fruste

Ο άξεστος

Γιάννης Κατσάρας

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε. Στα δεκαοχτώ του...

Marousou

Κερασιά Μαρούσου

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γλωσσολόγος
S p L D s  /  D y s l e x i a ,  Κέντρο  Λόγου   ΕΥ  ΛΕΓΕΙΝ

Σπούδασε Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία (Københavns Universitet). Εργάστηκε ως συντάκτρια στο Δανο-Ελληνικό και Ελληνο-Δανικό Λεξικό (Εκδόσεις Πατάκη).

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της κλινικής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με εξειδίκευση στην αποκατάσταση της Δυσλεξίας και των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Έχει εκπαιδευτεί στην κλινική εφαρμογή της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης: Βραχεία Θεραπεία Εστίασης στην Λύση (“Solution Focused Brief Therapy”) στο BRIEF Therapy Practice του Λονδίνου.

Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, μέλος διεπιστημονικής ομάδας Διάγνωσης και Αποκατάστασης Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες.

Από το 1998 εργάζεται ως Θεραπεύτρια Λόγου και Επικοινωνίας στην περιοχή της Θεσσαλίας και επόπτρια της Μονάδας Μαθησιακής Υποστήριξης στο Κέντρο Λογοθεραπείας ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ με έδρα τον Βόλο και τη Λάρισα.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια θεμάτων επικοινωνίας και μαθησιακής υποστήριξης σε συνέδρια της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μαρούσο, έχει σχεδιάσει και εκδώσει ένα πρόγραμμα έμμεσης λογοπεδικής παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας [Π.Εξ.Σ.Ε. – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας, (Μαρούσος & Μαρούσου, 2016)].

Συνεργάζεται με Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στον τομέα της προσαρμογής και ενσωμάτωσης στη σχολική τάξη παιδιών με ακαδημαϊκές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Το κλινικό-ερευνητικό της έργο εστιάζει στην έμμεση θεραπευτική παρέμβαση (σε επίπεδο οικογένειας) και την εκπόνηση βραχύχρονων κλινικά αποτελεσματικών θεραπευτικών προγραμμάτων με Εστίαση στη Λύση.

 

Κερασιά Μαρούσου

Γλωσσολόγος S p L D s  /  D y s...

Σοφία Καλαντζή

Κατηγορία: Συγγραφέας

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση τα τελευταία 25 χρόνια.

Είναι Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης

Έχει ασχοληθεί με αρκετές εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως: Ενεργειακή Διατροφολογία, Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Κρυσταλλοθεραπεία, Ρέικι Μάστερ ΙΙΙ βαθμού κατανοώντας πως το σώμα αποθηκεύει πληροφορίες και πως οι σκέψεις και ο ψυχισμός αποτυπώνονται στο σώμα.

Έχει πραγματοποιήσει μία σειρά ομιλιών σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Φυσικές Μέθοδοι Αυτοβελτίωσης». Σήμερα πραγματοποιεί μία σειρά σεμιναρίων για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική του δύναμη.

Έχει εξειδικευτεί στη σχέση της διατροφής με την αυτογνωσία και στην ανάπτυξη και κατανόηση του Εσωτερικού μας Χώρου.

Η Σοφία Καλαντζή έχει σπουδάσει Cinematherapy και έχει σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους Αυτογνωσιακού και Αφυπνιστικού περιεχομένου. Έχει πραγματοποιήσει ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Touch» και το νόημα της ουσιαστικής επαφής με τον εαυτό μας.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και ντοκιμαντέρ στο κανάλι στο Youtube To ΑΠΛΟ Απλώνεται (bit.ly/2H8jWh2)

Το βιβλίο «ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑ» βγήκε στο Top 10 στον διαγωνισμό public 2017.

Η ταινία μικρού μήκους animation που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της, την οποία και σκηνοθέτησε, έλαβε το 3ο βραβείο στο 13ο Φεστιβάλ AnimaFest 2018 στην Αθήνα.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι η επαφή με τον εσωτερικό μας χώρο και η ενεργοποίηση της Εσωτερικής μας Φωνής.

Ένα μόνο.

Άμα αντέχεις κράτα ότι αξίζει!

Δείτε το βιβλίο: Από καρδιά σε καρδιά

Σοφία Καλαντζή

Η Σοφία Καλαντζή ασχολείται με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση...

Ntoklis

Γεώργιος Ντόκλης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια από τα ενδιαφέροντά του. Η παρατήρηση της ζωής, του κοινωνικού συστήματος, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, καθώς και η εξωτερίκευση σκέψεων, φαντασίας και συναισθημάτων, είναι κάποιοι από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο γράψιμο.

Το «Πεφτάστερο», από τις Εκδόσεις Φυλάτος είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα από τον εκδοτικό οίκο Μαλλιάρη με τίτλο «Το Παζλ».

Δείτε το βιβλίο: Πεφτάστερο

Γεώργιος Ντόκλης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το διάβασμα και το γράψιμο είναι κάποια...

Tzagkas

Κωνσταντίνος Τζάγκας

Κατηγορία: Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Τζάγκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1964.
Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Κατερίνης.
Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Γενικής Αγωγής του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός».
Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1990.
Σήμερα είναι εκπαιδευτικός στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Δείτε το βιβλίο: Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Μια ιστορική καταγραφή

Κωνσταντίνος Τζάγκας

Ο Κωνσταντίνος Τζάγκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1964. Αποφοίτησε από...

Mataragkas

Διονύσης Ματαράγκας

Κατηγορία: Εικονογράφος

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο. Αποφοίτησα από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο του Ι. Φωκά.
Έχω κάνει ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είμαι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» όπου σχεδιάζω θεατρικά σκηνικά και μάσκες και δημιουργός δύο ταινιών μικρού μήκους: «REVANCHE» και «Το Κρυφτό». Έχω γράψει το κόμιξ «ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΕΣ ΛΕΠΤΑ». Μου αρέσουν…τα παγωτά

My name is Dima (Dionisis Mataragas). I come from the island of
Zakynthos. I graduated from the Fine and Applied Arts Department of
the Aristotle University of Thessaloniki where I majored in Professor
Fokas’ workshop.
I have participated in private and group exhibitions in Greece and
abroad. I am a member of the team ‘Tsiritsantsoules’ where I design
theater sets and masks. I have also directed two short films: ‘Revanche’
and ‘To krifto’( “Hide-and-Seek”) and written the comic book ‘Chronos
Ores Lepta’ (“Time Hours Minutes”). I love…ice cream.

Δείτε τα βιβλία:

Η χώρα από παγωτό

Ice Cream Land

Διονύσης Ματαράγκας

Το όνομά μου είναι Διονύσης Ματαράγκας. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο....

Drogidis

Δημήτριος Δρογίδης

Κατηγορία: Συγγραφέας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδηµία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 µέχρι το 2007 εργαζόταν σε δηµοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και σήµερα είναι Σχολικός Σύµβουλος στη Νάουσα Ηµαθίας.Ασχολήθηκε µε την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήµες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιµορφωτικών προγραµµάτων και συµµετείχε σε ηµερίδες κι επιστηµονικά συνέδρια. Σήµερα είναι ∆ιδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι µέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, µέλος της Ανώνυµης Εταιρείας Πνευµατικής Ιδιοκτησίας, µέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών• για το συγγραφικό του έργο τιµήθηκε από το Σύνδεσµο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001).Επισής είναι κατόχος τοu BLOG http://drogidis.blogspot.com/

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
1. (1996) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1897-1997, Τα 100 χρόνια της νεότερης πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης
2. (1997) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1453-1997
3. (2001) ΒΑΛΚΑΝΙΑ, Η ΓΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 5 τόµοι
4. (2004) Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, (∆ιατριβή) τόµοι 2, 560 σελ.– Καθηγητής Σπ. Ασδραχάς.
5. (2007) ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
6. (2009) Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & Ο ΤΥΠΟΣ
7. (2009) «The Impact of Information Communication Technology (ICT) to the Greek Educational Community» Dr. Paraskevi Mentzelou, Dr. Dimitrios Drogidis, In Harrison Yang and Steve Yuen (Eds.): Collective Intelligence and E-Learning 2.0: Implications of Web-Based Communities and Networking Edited By: Harrison Hao Yang, State University of New York, USA, Steve Chi-Yin Yuen, University of Southern Mississippi, USA ISBN: 978-1-60566-729-4 Hard Cover Publisher: Information Science Reference Copyright: August 2009 Pages: 326
8. (2010) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δείτε το βιβλίο: Τα παιδιά της Ατλαντίδας

Δημήτριος Δρογίδης

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική...