Άγγελος στα αστέρια στα top10 των Βραβείων Βιβλίου Public 2022

Οι τελικές δεκάδες των βραβείων βιβλίου Public ανακοινώθηκαν και το βιβλίο “Άγγελος στα αστέρια”  του Αλέξανδρου Λεοντάκη διακρίθηκε στην τελική δεκάδα της κατηγορίας Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία.

Γιατί κάποιος να διαβάσει το βιβλίο;

Πρόκειται για μια αλληγορική ίσως, ιστορία ενηλικίωσης. Όταν φεύγοντας από την προστατευμένη ζωή της παιδικής ηλικίας, ρίχνεσαι στον κόσμο με όλα όσα έχει να σου προτάξει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες όσο καλύτερα μπορείς. Πάνω απ’ όλα όμως, θα πρέπει να καταφέρεις να συμφιλιωθείς με την πραγματικότητα ότι δεν θα είσαι ποτέ ο ίδιος μετά την όποια νίκη ή ήττα. Ένα αποχαιρετιστήριο δώρο για τις ανέμελες εποχές.

Ο ήρωας του βιβλίου βρίσκει τον εαυτό του σε ένα νωχελικό καλοκαίρι να λαχταρά μια περιπέτεια. Οι μοίρες όμως διαθέτουν ανάλγητη αίσθηση του χιούμορ. Έτσι, θέτουν σε κίνηση μια σειρά γεγονότων που οδηγούν τον νεαρό σ’ ένα ταξίδι στα πέρατα του γαλαξία. Εκεί, χωρίς να καν να το καταλάβει, ο ήρωας θα βρεθεί να ξετυλίγει το κουβάρι μιας σκοτεινής συνομωσίας για την αλλαγή εξουσίας στο γαλαξιακό γίγνεσθαι.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα αντίο στην παιδική και έως ένα σημείο, την εφηβική ηλικία. Μέσα από τις περιπέτειες του Άγγελου, του ήρωα του βιβλίου, μπορείς να αφομοιώσεις τις αλλαγές στη ζωή.

Τι σημαίνει η ανακάλυψη ενός χρυσού αστρολάβου σε μια ανασκαφή;
Κρύβει προαιώνια μυστήρια;
Μήπως είναι το κλειδί για την επικοινωνία με αλλότριους πολιτισμούς στα πέρατα του γαλαξία;
Όταν το εύρημα χάνεται μυστηριωδώς, φωτογράφοι, δαιμόνιοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές ζητούν δικαίωση στα αμείλικτα ερωτήματα.
Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της οργάνωσης Εννοσίγαιος Ποσειδώνας;
Ο Άγγελος, ένας πολυμήχανος νεαρός, χωρίς να το καταλάβει, βρίσκει τον εαυτό του στη σελήνη.
Η Ειρήνη, η γάτα του, δε φαίνεται να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του παιδιού. Αυτή πώς βρέθηκε εκεί τέλος πάντων; Οι κάτοικοι του Άρη πάντως της φαίνονται λίγο λοξοί.
Όσο για τους υπόλοιπους πλανήτες που επισκέπτονται, τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλύτερα. Έχουν να αντιμετωπίσουν εξωγήινους, ρομπότ, τέρατα, μάχες με λέιζερ και την αποκάλυψη μιας συνομωσίας για την ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων του γαλαξία!
Όλα υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας σκοτεινής φυλής.
Θα καταφέρει ο Άγγελος να επιστρέψει σπίτι του στην Γη;