Η LIFO προτείνει για το καλοκαίρι 2022 βιβλία των Εκδόσεων Φυλάτος

LIFΟ 2022

Στο μεγάλο  αφιέρωμα στο ΒΙΒΛΙΟ στη LIFΟ “SUMMER IN THE CITY” προτείνονται για το καλοκαίρι και βιβλία των Εκδόσεων Φυλάτος.

καλοκαίρι 2022

Είναι ευτυχισμένη εκεί που είναι γιατί τη συντροφεύουν οι λευκοί γλάροι.
Γιατί τη μαγεύει ο ήχος του κύματος που σκάει μπροστά της.
Και όταν δεν σκάει τη μαγεύει η ησυχία.
Ζει μακριά από τους άλλους, ελεύθερη από τα πάντα και για πάντα, όπως ο άνεμος.
Βλέπει μακριά, σαν να χρωματίζει με το βλέμμα της τα σύνορα
κάποιου διαφορετικού ουρανού και λίγο μετά αφοσιώνεται πάλι στο βιβλίο της.
Το βιβλίο που είναι η μοναδική αποσκευή της.
Έχει το στοχαστικό βλέμμα που γέννησε η θάλασσα,
που γέννησε το Απολλώνιο άκτιστο φως.
Ποια είναι;
Είναι εκείνη η μοναχική αναγνώστρια που δεν μπορεί να φανταστεί τις διακοπές της
χωρίς ένα βιβλίο…

No regreats printed book

No regr-eats – 87 υγιεινές και fitness friendly γλυκές συνταγές

Πολλές φορές, ο συνδυασμός της υγιεινής διατροφής και της κατανάλωσης γλυκών μοιάζει ακατόρθωτος. Αυτό το βιβλίο είναι η απόδειξη πως τελικά και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν και μάλιστα με επιτυχία!
Εδώ θα βρείτε εύκολες και γρήγορες συνταγές για λαχταριστά lava cakes, μπισκότα, porridges, cheesecakes, τάρτες, σιροπιαστά, brownies, ιδέες για γλυκά πρωινά και snacks στην πιο healthy εκδοχή τους! Το “No Regr-eats” είναι αφιερωμένο σε όλους όσους θέλουν να απολαμβάνουν καθημερινά αγαπημένες γεύσεις, χωρίς φόβο κι ενοχές!
Καλή απόλαυση!

Γύρισέ με στην Παρασκευή έντυπο

Κορίτσια ακόμη ή γυναίκες… εκεί…μόλις πατημένα τα δεύτερα – άντα;
Όταν μια ασθένεια λειτουργεί ως έναυσμα, και το ουσιαστικότερο ταξίδι ξεκινά.
Ένα οδοιπορικό φιλίας.
Επειδή οι φίλοι ζωής, προσφέρουν ζωτικό χώρο κρατώντας μας συντροφιά, καθισμένοι ενίοτε στα παγκάκια κάποιας πόλης, και άλλοτε πάλι διασχίζοντας προς τον σημαντικό μας «Άλλον», πραγματώνοντας τις πιο κρυφές μας επιθυμίες.
Αυτό κάνουν οι στενοί φίλοι. Διασχίζουν για πάρτη μας, ατρόμητοι, γεωγραφικά σύνορα και χώρες. Καβαλούν αυτοκίνητα, αεροπλάνα…μισθοφόροι της καρδιακής αγάπης. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ενίοτε σιωπηλά, παραβλέποντας τις επιλογές μας. Και ορισμένες φορές πράττουν, όσα οι ψυχαναλυτές, περιμένουν από τους θεραπευόμενους, να πράξουν αυτοβούλως, μια μέρα.
Ένα βιβλίο για τις άγραφες ιστορίες μεταξύ φίλων καρδιακών. Ίσως την πιο ανιδιοτελή μορφή έρωτα.
Και παράλληλα, σποραδικές συναντήσεις, με αγνώστους, που εμπιστεύονται τις πιο μύχιες επιστολές της ζωής τους, στην οδοιπόρο.
Αγνώστους που ζουν ήδη, τις πρότερες ζωές τους, στις σελίδες του επόμενου βιβλίου της τριλογίας.

Enopion tou basilia_entypo biblio

Ο φέρελπις αρχαιολόγος Αλέξανδρος Τατόπουλος, καταφθάνει στην περίλαμπρη Βενετία, με σκοπό να μάθει αποκαλυπτικές πληροφορίες για τον βίο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Λίγη ώρα πριν την άφιξή του, ένας φόνος ανατρέπει όλο τον προγραμματισμό του, με αποτέλεσμα να περιπλανηθεί μέχρι τη Νάπολη και την ξεχασμένη αρχαία Κύμη, ώστε να μάθει τα συγκλονιστικά μυστικά που θα αλλάξουν τη ζωή του…
Με την πλοκή να εξελίσσεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της ιταλικής μαφίας, το συναρπαστικό θρίλερ καταλήγει σε μία ασύλληπτη κορύφωση…
Μετά και το άνοιγμα του μνημείου της Αμφίπολης, η ανακάλυψη του τόπου στον οποίο βρίσκεται η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου παραμένει μυστήριο. Εκτός αν εξετάσουμε προσεκτικά και συνδυαστικά τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ίσως έτσι να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τα μεγάλα αινίγματα του παρελθόντος.

Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις

Το χρήμα πάντα αποτελούσε κινητήριο δύναμη επηρεάζοντας καθοριστικά τις ζωές των ανθρώπων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών του παρόντος βιβλίου, όμως με έναν πιο παράδοξο τρόπο.
Κοινός παρονομαστής στις ζωές των ηρώων μας είναι ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, το οποίο από λάθος φεύγει από τα χέρια του κατόχου του και ξεκινά ένα μακρινό ταξίδι ανατρέποντας τα δεδομένα της ζωής όποιου το αποκτά.
Τι μυστικό κρύβεται πάνω σε αυτό το χαρτονόμισμα; Θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του;
Ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα είναι εδώ για να σας συνεπάρει.

Έναν μύθο θα σας διηγηθώ_print

Το βιβλίο αναπλαισιώνει τρεις διαφορετικούς μύθους. Το Λιοντάρι και το Ποντίκι εμπλέκονται στην αέναη μάχη του Δυνατού εναντίον του Αδύναμου, και μέσα από την σύγκρουση επιτυγχάνεται η επίλυση της κρίσης και η παράλληλη ενεργοποίηση όλων των θετικών στοιχείων των πρωταγωνιστών. Στην LRRH η νεαρή κοπέλα απομυθοποιεί τον Πρίγκιπα, και με συνεργάτη τον Λύκο πραγματώνει το όνειρο της να γίνει διάσημη σώζοντας το περιβάλλον. Στον τρίτο μύθο η Lucy  ξεκάνει ένα ταξίδι αυτοπραγμάτωσης με την κατάρριψη μύθων και στερεοτύπων.